torsdag 10 februari 2011

Kvinnocirkel med stärkande samtal!

Kvinnocirkel nära mig
Åh så mysigt det var att äntligen ses igen i vår lilla kvinnocirkel här ute i skogen. Visst är det väl fantastiskt att var du än bor så finns det kvinnor som vill vara med i en kvinnocirkel. När du är redo så finns de där… det är jag övertygad om. Du kanske inte känner igen dem meddetsamma och du kanske tror att de är ganska olika dig… men när ni träffats några gånger så börjar ni inse att, här är det tryggt att prata .. det finns andra som tänker som jag, och då inser du att det här är ju precis rätt kvinnor och rätt grupp för mig och alla de andra just nu.

Här bor jag mitt ute i skogen
..med få grannar och så finns det ändå kvinnor i närheten som är visa kloka och underbara och som jag kan dela mina tankar med. En av kvinnorna bor bara 1 km från mig, 3 st bor mellan 2-5 km bort och en bor ca 1 mil. Från början har vi nog varit lite reserverade och inte pratat om ”allt”.. kanske trott att ”det är nog bara jag som tänker så här” men efterhand har vi öppnat upp och insett att vi har ganska liknande tankar och att alla av oss har ett djupare intresse för livet, andlighet och personligt växande.

Igår vid fika stunden kom vi in mer på bön och andlighet och det var så spännande.. Nästa gång ska vi ha det som fokus och det ser jag fram emot.

Temat igår - drömmar och visioner
Jag tyckte jag fick så fin feedback och stöd i gruppen så jag tänkte dela lite vad de sa till mig. Det vi pratar om i kvinnocirklarna är ju annars hemligt och stannar mellan oss, men när det gäller mina egna tankar utifrån den feedback jag fick så känner jag att det är okey att dela.

Hur kan jag syssla mer med det jag vill

Min stund när jag delade tankar i cirkeln, handlade om hur jag ännu mer kan förverkliga alla de kreativa projekt jag har och leva mer i en anda där jag uttrycker min kreativitet och sysslar med det jag älskar… tycker att det inte händer så mycket.. och vill att det ska ske snabbare. Jag delar med mig lite av det de sa och mina egna tankar eftersom de kanske kan vara till nytta för dig som läser med.

Bestäm dig
Sa den första kvinnan.. och det är något visst när någon annan säger det… det gick liksom in i mig.. Jo så är det ju. Vi måste helt enkelt bara besluta oss ibland. - Nu gör jag det här.. för om jag inte beslutar mig så kan jag låta allt annat komma i vägen + låta min egen lättja eller rädsla eller bekvämlighet styra. För det är ju inte alltid enkelt när vi vill förverkliga något… Så jag tar till mig det.. Bestäm dig.. Ja!

Gör en plan
Sa nästa kvinna… Ja jag har ju tänkt det och jag brukar göra planer men så blir jag besviken när jag inte följer dem… så i år har jag inte gjort en riktig plan för när olika saker ska ske. Men jag tror det vore mycket bra att göra det… och även en tidsplan.. och sen bestämma mig att följa planen så gott det går och så mycket jag kan.

Du är på väg.
ta det lugnt...Sa den tredje kvinna i cirkeln… Ja det är så skönt att höra och vi behöver få det bekräftat med.. då vi ju inte alltid ser våra egen framsteg, för det händer ju lite ändå hela tiden som gör att jag närmar mig det jag vill och hur jag ännu mer vill leva och uttrycka mig.

Ge dig själv en paus.
då kommer ofta kreativiteten, Sa den fjärdje kvinnan. Ja det är så sant med… du kan ju bestämma dej att avsätta en viss tid där du antingen vilar, går en promenad eller är kreativ. För när vi ska vara kreativia behöver vi ju ett utrymme att låta kreativiteten få växa fram i ... Jag har ju haft en idé att resa iväg 1-2 veckor.. bara vara och skriva och det skulle vara ett bra sätt att använda detta recept på.

Var flexibel
Sa den femte ...Ibland behöver du ju även känna in vad som känns rätt just nu.. ska jag skriva.. måla.. sjunga eller vad är på gång just nu… ja att lyssna är ju så viktigt med, och jag vet inte exakt i vilken ordning jag ska förverkliga mina olika projekt. Ibland behövs det ju även lite flexibilitet om den är medveten och inte bara ett sätt att fly undan.

Nu ska jag bestämma mig...
göra en tydlig plan, vara nöjd att jag är på väg, vila och ge mig egen tid, samt lyssna och känna in.. vad är det jag vill skapa nu… Tack kära kvinnor i min cirkel för att ni finns och lyser upp min väg och att jag får dela era vägar.

Kanske kan du med ha nytta av dessa tankar.
Kanske blir du inspirerad att dra ihop ett gäng kvinnor till en egen cirkel… gör det iså fall.. Jag vet att det kommer ge dig sååå mycket. Kram och ha en underbar dag.

5 kommentarer:

 1. Hej Anne!
  Första gången jag är "hemma" hos dig. Intressant det du skriver *L*

  Jag och några väninnor har just startat en grupp där vi träffas en gång i veckan (pratar personlig utveckling) och den dagen är helig för några av oss...så mycket spännande och intressanta tankar som kommer upp...I love it nu när jag vet att du finns så kommer jag titta in till dig lite då och då:-)

  mvh Sessan

  SvaraRadera
 2. Det vill jag göra också!
  Behöver få in din bok till biblioteket här, hoppas att det går :) :)
  Kvinnocirkel är underbart.
  Hade besök av en viktig väninna nyligen, men bor ett hav och några mil bort ;( så det var ett intensivt möte ;)

  Kram
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Hej Sessan.. välkommen till Gudinnerummet. Vad kul att höra att du är med i en kvinnogrupp där ni har lite djupare samtal.. varmt välkommen igen att dela med dig... mvh Anne

  Hej Ingrid
  Ja säg till dem på biblioteklet.. tror att de ska ta in böcker om de inte finns.. så kolla upp. Vad fint med den viktiga väninnan.. och vi är ju nära varandra i hjärtat även om avstånden är långa i det yttre.. men visst är det underbart att ses IRL...In Real Life..kram Anne

  SvaraRadera
 4. Nu har jag fått svar av biblioteket, snart får jag låna din bok! Wee. Vad kul!

  SvaraRadera
 5. Vad kul Ingrid.. jättekul om biblioteken köper in den... och kul att du läser den.. kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig