lördag 19 februari 2011

Den viktiga delen som styr allt det andra..

Här kommer fortsättningen på min lilla datorskola... som handlar om att uppgradera till Gudinnestatus.. tidigare har vi pratat om att rensa minnet… byta programvara…m.m. idag har turen kommit till …

Musen
Du kanske inte alltid tänker på den och tar den som lite självklar… den finns ju liksom bara där men samtidigt är den ju så viktig för att allt annat ska fungera. Ja jag pratar om musen.. och speciellt viktig är den ju för oss Gudinnor och det är dags att vi börjar se den lite mer och uppskatta den och den magiska funktion den har. Vare sig den är synlig eller lite mer osynlig.. så är det den som styr allt det andra. En väl fungerande mus gör att allt arbete går mycket enklare och att alla dina programvaror fungerar mycket enkelt och lätt.

Den kan vara liten eller stor..
och ha olika former och färger. Det viktiga är att inse att alla är lika vackra.. En del är lite mer tröga och långsamma och andra reagerar mer snabbt. För att den ska fungera bra är det viktigt att ha ett bra underlag som musen kan vila på .. den fungerar inte så bra om det är för hårt.. helst ska det vara lite lagom mjukt och gärna färgglatt och vackert..

Du vet bäst själv hur du hanterar den
De flesta kvinnor vet bäst själva hur de ska hantera sin mus. Högerhanden brukar kännas mest bekvämt och skönt att använda.... Det krävs ett varsamt och mjukt tryck för att den ska glida enkelt lätt. Mycket viktigt att tänka på är att du bara låter den du har största förtroende för och tycker mycket om, röra den och då med mycket kärlek och respekt.

Uppskattning och kärlek
Är mycket viktigt.. Hur ofta tar vi inte musen för given bara… vi ser den inte ens... Vi skulle behöva uppskatta den mycket mer… lyfta fram den mer i ljuset.. kanske måla den och sätt upp bilden i hallen .. som en tjej jag känner gjorde.. nu kan alla se den när de kommer.. härligt!!!

Slutligen så är den glada nyheten ...
att skulle din mus blivit lite slö och inte reagerar som den gjorde förr så kan du ändra på det. Du kan uppgradera även här… Tänk så enkelt det kan vara… Du kan piffa till den med en härlig färg t.ex… ge den ett nytt skönt underlag... men det allra viktigaste är att ge den mycket kärlek och uppskattning och inse vilken viktig funktion den har. Det är ju ändå den som styr allt det andra.

En väl fungerande mus kan få igång hela datorn… en väl fungerande mus kan göra dig lycklig… och göra att allt fungerar mycket enklare i livet...

Ja det är ju datorer vi pratar om.. vore trevligt att få lite gensvar på detta inlägg så jag vet att ni inte tycker jag blivit för trist och fokuserad på datorer på senaste tiden :) kram Anne

11 kommentarer:

 1. Har lämnat in min mus på verkstad-Ur funktion! Lång leveranstid på reservdelar...finns bara att tillgå i Kina. Men den blir nog klar att provkőra till våren, tror de. Ska min själ bli fint att se den . Kanske lite levande ljus å så bara jag å min mus!

  Nina

  SvaraRadera
 2. Härligt Anne. Skrattar gott när jag läser dina IT-inspirerade inlägg, inte minst det sista!
  Kom att tänka på något jag skrev för ett tag sen, mer om programversioner än om möss och annan hårdvara...
  http://www.livstid.net/2009/11/programmera-om-autopiloten.html

  SvaraRadera
 3. Tycker det är bra att det är flera stycken ur samma, annorlunda, tema. Det blir som en liten kurshelg nästan! Jag gillar datorer och ser mycket liknelse mellan hårddisk/hjärna (vad tråkigt det lät! haha) så det är bra metafor. :) Härligt att ha ett inlägg om musen också! Viktigt att komma ihåg...


  kram

  Ingrid

  SvaraRadera
 4. Underbart att få lite kommentarer.. känns ju litge ovant att ta ut svängarna i datorvärlden..:)

  Hej Nina
  Det där med Kina.. blir man ju lite nyfiken på. kanske något som fler vill veta mer om...tända ljus och din.... ja det låter ju jättemysigt..

  Sara.. härligt att du skrattar.. och gillar mina IT-inlägg.. funderar på att söka som skribent på en It-tidning :).. kram (nu ska jag läsa din blogg)

  SvaraRadera
 5. Ingrid.. ja det blir som en liten serie... jag brukar inte ta ut svängarna på dess områden så mycket... och speciellt detta kapitel.. kändes lite vågat... jag menar jag vet ju inte så mycket om datoren:) kul därmed att få lite respons.. kram till dig.

  SvaraRadera
 6. Haha, underbart! (som vanligt) :D

  Jag måste erkänna att jag känt en ökad energi runt navelchakrat de senaste veckorna. Om det har med den allmänt ökande energin att göra, eller om det bara är jag, det vet jag inte. Men jag känner definitivt en starkare livskraft när navelchakrat är mer aktivt.

  Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 7. Härligt.. Sagogrynet..ja det finns mycket livskraft och livslust som har sitt ursprung där tror jag med.. kram

  SvaraRadera
 8. Vilken sensuell datalektion, önskar att alla var så, då skulle jag förstå....användbar och lärorik....kram Sofi

  SvaraRadera
 9. Kul att du läste det Sofi.. jag tänkte väl att du skulle gilla det.. kanske dags att lansera våra musmattor snart.. kram Anne

  SvaraRadera
 10. Det känns så underbart med dina liknelser med en dator med tillbehör. Stämmer så bra.

  SvaraRadera
 11. Tack Eva.. kul att du säger det..kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig