onsdag 9 december 2009

Rensa ut

Var är min vackra kläder
Finns det fler kvinnor som liksom mig öppnar garderoben som är full med kläder men som ändå tänker: -Var är mina kläder... Var är de där gula och oranga sköna kläderna som jag sett i mitt inre och den ekologiska tunikan som sitter så snyggt och är så skön och mjukisbyxorna som passar perfekt till...

Rensa i röran
Säkert har fler av er läst "Rensa i röran", om fengshui och vikten av att rensa ut. Om ni inte har gjort det så kan jag varmt rekommendera den boken. Man får en djupare insikt i hur vi kan frigöra energi när vi släpper taget om en del ägodelar som bara ligger och skräpar och gör fint i hemmets alla vrår. För visst tar det energi att öppna lådor och skåp och varje gång tänka att jag borde städa här... och visst är det underbart att gå in i ett rum som man nyss har städat och gjort fint, eller öppna en låda eller skåp och se att det är ordning och reda där. Nu vet jag att det finns kvinnor som har ordning jämt nästan... jag tror det i alla fall men jag misstänker att de flesta av er inte hör till dem... Sedan vill jag verkligen betona att jag inte menar att man ska ha det perfekta hemmet jämt ... själv trivs jag med lite lagom trivsam röra så det syns och känns att någon bor och lever här. Men i ärlighetens namn kan jag känna att det ofta blir lite väl trivsamt rörigt med...

Rensa kläder
Just nu håller jag på att rensa i min garderob... det finns vissa "regler" man kan tänka på även här:
RENSA UT:
1.- det som du inte har använt på några år.. det troliga är att du inte kommer använda det i framtiden heller
2. - det som du inte förknippar med en positiv känlsa och som kanske påminner dig om händelser du nu vill lämna bakom dig... men ge gärna en förlåtande tanke till dig själv och dem som en var inblandade i händelsen innan du slänger det.
3. - de kläder som du inte tycker om eller trivs med färg eller formmässigt
4. -det du har köpt på rea men egentligen inte gillade
5.- det som du inte passar i och som inte framhäver ditt bästa jag (om det inte är så att du älskar det ändå förstås
6. Det som inte känns skönt att ha på sig,

Behåll:
1. Det du älskar och som påminner dig om positiva saker
2. Det som du känner dig vacker i
3. Det som du gillar färg och form på
4. Det som är skönt att ha på sig och som du oftar använder och tycker om.

När du håller plagget i handen och inte kan besluta dig. Ta en stund och blunda och känn efter hur du skulle känna dig när du har på dig det.. och välj sedan om du vill ha det kvar.

Släng inte utan skänk bort det.
Jag brukar alltid börja med att erbjuda mina vänner om de vill ha något. Sedan skänker jag till någon hjälpverksamhet eller secondhand-butik. Vissa kläder med fläckar eller som är trasiga kan ju behöva slängas som lump till återvinning. Men är det fina kläder kan du ju även sälja dem i second handbutiker.

Nya fina kläder som är "JAG" och som lyfter fram Gudinnan i mig
Det sägs att det lättare kan "komma in" nya kläder när vi rensar ut så här... Vågar du prova? Jag ska verkligen gör det denna gång...

2 kommentarer:

 1. Hej Anne!
  "Rensa i röran" av Karen Kingston är en bok som jag haft mycket glädje av. När jag läst den fick jag en så´n energi och mycket åkte ut då, och sedan har det gått av bara farten att fortsätta rensa. Nu har jag inga svårigheter med att rensa, utan tycker att det bara är roligt. Hemmet blir ju så ljust, luftigt, lättstädat och mer rofyllt.
  Med garderoben är det svårare, det skulle nog inte bli så mycket kläder kvar om jag rensade ut allt som inte känns 100% bra. Där får jag fara fram lite försiktigare, så jag inte står utan kläder en dag. :)

  Önskar dig en skön och lugn helg!

  SvaraRadera
 2. Härligt att höra .. Jo jag gjorde det ju för 10 år sedan riktigt ordentligt och det kändes så befriande ....då och då blir det lite till som åker igen men nu ska det bli rejält igen... Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig