onsdag 2 december 2009

Kvinno- Retreat i juletid 4 - 6 december


Kvinnors andlighet
Nu till helgen kommer vi att ha en mycket fin retreat som jag och Helena har planerat och längtat till. Fokuset handlar om kvinnors andlighet och vi hämtar inspiration från hängivna kvinnor i både öst och väst. Det finns så många kvinnor som har gett sig hän till ett djupare inre liv och därmed funnit frid. Vi kan hämta inspiration och bli stärkta av dem.

Gudinnan... hon som var Gud -innan
Vi pratar också om Gudinnan och det feminina andliga. De senaste 5000 åren har ju Gud varit en man och allt annat i kyrkan är manligt: Gud fadern sonen och den helige anden... lustigt va.. men egentligen inte så lustigt. Hur påverkas en kultur där allt det högsta andliga är manligt? Men under en mycket mycket längre tid kanske 30.000 år och troligen ännu mer så var det Gudinnan - den stora Modern som man vördade och tillbad. Det finns tusentals målningar och statyetter, gravar m.m. som vittnar om detta. Hon som liksom kvinnan skapade fram livet. Hon var skaperskan. Dessutom är det faktiskt så att på hebreiska är den helige ande femininum och "hon."..

Är det inte dags att Gud får bli kvinna
- och Modern igen, eller i alla fall båda delar ... så att vi kvinnor kan identifiera oss med henne och så att både män och kvinnor kan uppleva den omfamnande, mjuka och kärleksfulla aspekten av det gudomliga.

Välkommen att vara med
Vill du deltaga i helgen så finns det ännu platser kvar då vi gick ut med den ganska nyss och tänkte huvudsakligen göra den för vår egen skull och att det känns mysigast med en liten grupp. Vill du hjälpa till lite praktiskt i köket kan vi också ge en del rabatt. Tycker du det verkar mysigt och skulle vilja komma en annan gång meddela gärna det, då vet vi om det finns intresse.
Läs mer om retreaten under denna länk:
http://www.mundekulla.se/mundekulla/parse.php?p=kvinnoretreat_i_juletid.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig