onsdag 16 december 2009

Gudinneskolan

Det inre och yttre rummet
Denna månad har det varit lite mindre fokus på Gudinneskolan.. men temat är att hitta hem... till sitt inre hem men även få ordning i det yttre hemmet. Jag har gjort en del ansträngningar och vissa utrymmen känns nu mycket ljusare och lättare att gå in i... Mitt gula fina rum i huset har rensats upp en hel del men det finns lite kvar... Toaletten är mycket mindre grejor på och Kontoret är städat och fräscht. Det känns verkligen mycket bättre att vara i en energi som är mer ordning och reda i och inte överbelamrad av saker som inte används... Det är som de stjäl energi från oss och rent konkret gör de ju det då vi tänker varje gång vi ser röran att - här borde man städa... bara den tanken är ju lite tröttande.

Bild från vår gammaldags toa med fönster och härlig utsikt. Vi har urinseparerande toaletter som är miljövänliga och där allt återvinns.. härligt va.. (förutom för dem som tömmer dem... men han är van nu min käre make)

Inre hemmet och namnet
Det känns som jag börjar hitta hem inuti också och att det är något viktigt med det här med namnet... Anne Solveig... att bli sin egen... Leva mitt liv änstligen!! Jo sakta men säkert har det blivit så mer och mer men ibland lever jag ändå lite av andras liv och vill leva upp till andras förväntningar. Det ska bli slut med det nu... Ja det lutar nog mycket åt Solveig men det kan ju stavas på flera sätt så nu ska jag fundera på det med. Det är ju inte så att jag tänker ändra allt meddetsamma utan efternamnen får hänga med ett tag till... men det är vad som ska stå på boken som jag funderat på. Så jag ska smälta det hela lite till... och tänker mig att jag har ett artistnamn som jag använder när jag skriver, målar och gör musik ... till att börja med.

Städa och gör fint till dig i det nya året
Så fundera gärna på om det finns områden i huset som du skulel må bra av att de var lite mer rensade eller städade.. Vissa saker går ju så fort att göra bara vi sätter igång... och för att släppa in det underbara i det nya året så behöver vi göra lite plats för det nya. Ja så är det nog med namn då... Det gamla namnet påminner om vissa delar av mig som det är dags att släppa taget om för att välkomna nya bitar..

Nyårsretreat
Vi har en underbar nyårsretreat här varje år... Det är även ett tillfälle att fundera på året som har gått och vad vi lärt och vad det har gett oss samt att välkomna det nya året och lyssna till vad vi längtar efter och göra visionsmålningar m.m. Den brukar vara fullboka långt i förväg men i år finns det några platser kvar. Vill du vara med.. ev kan vi ge lite rabatt till någon av er som brukar besöka Gudinnerummet bara för att det är kul om du kan komma.. i gengäld kanske du kan hjälpa till lite.... läs mer http://www.mundekulla.se/mundekulla/parse.php?p=nyars_retreat.html

Det har snöat hela dagen
idag och jag har varit ute och åkt skidor. Det är så vackert med all snö på träden och det k'änns så skönt i kroppen och själen efter en skidtur. Det är säkert minst 15 cm snö nu...
.. och på kvinnocirkeln i måndags sjöng vi "I'm dreaming of a white christmas!.." det gick snabbt...


2 kommentarer:

 1. Hej Anne Solveig!

  Vad fint med det nya namnet. Ja, jag tror ocksa att det är viktigt att bli sin egen person och namnet har ju en viktig symbolik.

  Vad underbart med snö! Vi kanske far lite i alla fall men knappast nagra 15 cm ; ).

  Varma kramar, Karina

  SvaraRadera
 2. Hej Karina
  Kul att du tycker namnet är fint... jo jag tror att namn är viktiga.. det ska kännas rätt och stärkande... Stor kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig