torsdag 3 september 2009

Gudinneskolan och självkärlek dag 3

Kärlek till oss själva kan väcka andra
"Every time you get closer to happiness and your goal, someones gonna call you selfish" Christiane Northrup
"and that someone can be yourself" skulle jag vilja lägga till. Vi kvinnor har en tendens att lite för mycket tänka på andra och ställa upp för alla andra för att vi har fått lära oss att då är vi goda kvinnor. Nu är det dags att ändra på det och självklart kan det väcka saker i andra om vi inte längre finns där och ställer upp som vi alltid har gjort förut... Det kan ju innebära att de behöver förändra sig med då!! ... och finna nya vägar!! .. eller ta hand om det vi har tagit hand om förut.

När vi älskar oss själva kan vi ge naturligt
Jag menar självklart inte att vi bara ska tänka på oss själva .. när vi känner sann självkärlek så vill vi naturligt ge till andra med. Men vi kvinnor har ofta en tendens att ställa upp och ge för att vi ska få kärlek... eller för att vi känneross goda då... och det är det vi kan sluta med. Det är balansen vi behöver: "Älska din nästa såsom dig själv" står det ju till och med i bibeln... men på något konstigt sätt har vi trott att vi måste tänka mer på andra än oss själva...

Så var lite överdrivet "självisk" idag
på ett positivt bejakande sätt och lägg märke till vad som sker i dig och hur det känns

Det är bara vi som kan göra oss lyckliga
Så lyssna igen till henne idag inom dig och fråga henne
- Hur kan jag ge dig mer kärlek idag ? Är det inte underbart att vi kan ge oss själva den kärlek vi behöver... Det är inte såsom det var i sagorna att det är prinsen vi ska vänta på som ska göra oss lyckliga. Det är vi som kan göra oss lyckliga nu! - och då kommer den äkta prinsen att älska oss ännu mer. Samt att egentligen behöver vi ingen prins då men visst är det kul och mysigt att leka med någon ibland och att krama på någon.

Prinsessan och grodan
Läs gärna den härliga sagan om prinsessan och grodan under inlägget den 24 mars
http://gudinnerummet.blogspot.com/2009_03_01_archive.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig