onsdag 7 september 2011

Nu har jag börjat rensa Ännu mer!!

Nu äntligen rensar jag på riktigt!
Jag behövde nog en liten extrapuff för att komma igång och både era fina inlägg och de jag fick i facebook hjälpte mig på traven.. så idag har jag hämtat flera kartonger för att kunna välja det som ska slängas, skänkas, omplaceras, ge bort till vänner m.m. och jag har börjat med garderoben .. skoningslöst har det ena efter det andra plagget hamnat i kartongerna.. Att ett klädesplagg hamnar där kan bero på följande:

1. Jag tycker inte om plagget
2. Jag passar inte det t.ex fel form eller färg till mig
3. Det påminner mig om en trist situation
4. Jag har köpt det billigt men gillade det egetligen inte helt
5. Det är inget skönt att ha på sig
6. Det har varit i garderoben i några år utan att användas.

Ja sen är det ju en del kläder som är utslitna, har fläckar m.m
Det som passerar är det jag tycker om, passar i, tycker är skönt att ha på mig och gillar färgen på.

Känns redan mer fräscht och luftigt!
Så skönt det redan är att titta in i garderoben och i byrån och känna att det är lite mer luftigt och att det jag har där är det jag verkligen gillar... ja nu när jag skriver detta inser jag att jag kanske bör gå igenom garderoben en gång till för att se om det som är kvar stämmer in med mina premisser.

Min vision att äga lite
Min vision när det gäller alla mina ägodelar är att äga endast det jag verkligen gillar och trivs med och njuter av och tycker är vackert eller har nytta av och som väcker positiva känslor i mig! När jag sedan har rensat ska jag ta ett rum i sänder och skapa det riktigt fint och trivsamt...och sen ska jag njuta av mitt nya luftiga och självklart alltid välstädade nya hem:).

Att låta mitt hem och mina ägodelar spegla mitt nya jag!
Vem vill du vara... När vi rensar kan det bara bra att skapa en bild av ditt nya jag och hur det ser ut och hur det ser på livet... Har ditt nya jag t.ex tillit till att det alltid får allt det behöver... ja då behöver du ju inte samla på allt gammalt skräp som du kanske gjort utifrån tron på att det kan komma sämre tider... Tänk tvärtom.. det kommer bättre tider .. jag är rik och kan alltid unna mig det jag vill ha... och rensa sedan utifrån denna nya tanke.

Vad är du just nu i livet!
Vilka böcker, Cd, foton m.m. är inte längre du.. vad har tjänat ut... vad fyller inte längre en funktion? Vilka tavlor på väggarna ser du inte ens längre och har kanske aldrig gillat helt...Rensa .. rensa.. rensa.. och sen när vi har rensat.. jag då ska i alla fall jag lova mig själv att tänka efter mycket noga innan jag köper något nytt.. om det stämmer med mina premisser.. och det går igenom min nya censur.. Alltså: Tycker jag om detta.. blir jag glad av att se det eller kommer jag att använda det.. njuter jag av det...väcker det positiva känlor.. har jag skaffat det på grund av att jag verkligen vill ha det eller på grund av rädsla eller vad andra ska tycka om mig...

Lycka till kära Gudinnor i er utrensning.... dela gärna med dig hur du går tillväga!

2 kommentarer:

  1. Så underbart! Att rensa ut det gamla och ge plats till mitt nya JAG ÄR. Saker som inte stämmer med mitt nya jag tar så mycket energi. Vila, skapa, vila, skapa..... I det skapande skedet är det lätt att Egot lägger sig i. Precis som du säger Anne så gäller det att tänka sig för när man står inför ett val att köpa eller inte köpa? Behöver jag verkligen köpa det här? Kommer den här saken bara att ta energi ifrån mig? Där känner jag att jag hela tiden behöver hålla ett vakande öga på mig själv.......och verkligen känna efter inåt och ställa frågan till mitt högre JAG. Jag har lätt för att köpa mer än jag behöver fall ifall det blir brist. Varför? Egot förmodar jag. Jag jobbar för minimalism....så lite som möjligt är det jag mår bäst av. Jag brukar tänka att jag kan ändå inte ta med någonting när jag reser hem igen till min källa. Jag är bara tillfälligt i just den här kroppen.Det jag kan ta med mig är det jag lärt mig genom att känna. Så varför samla, vem ska ta hand om allt det? Men dualiteten här på Jorden är ett perfekt sätt att lära, det är genom dualiteten man skapar önskningar. Att känna inåt vad vill jag, det där eller det där? Att följa Gudinnans röst och vara Glad och Lycklig känns bäst tycker jag. Lycka till alla underbara Gudinnor. Kram Inger

    SvaraRadera
  2. Tack Inger.. som vanligt skriver du så insiktfullt och fint. Ja att stanna upp och verkligen känna efter innan vi handlar det är ju något vi all kunde tänka på mer och ha glädje av...och egentligen gäller det ju alla beslut... vi kan ju ändå inte ta med oss några saker hem till källan som du säger... Ja att följa Gudinnans röst räcker egentligen.. varm kram

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig