söndag 25 september 2011

Bokmässa i Göteborg - Ny inspiration!

Bokmässan gav inspiration!
Nu har jag varit på bokmässan för första gången... tänk så mycket inspiration och fina möten man hinner få på bara några dagar.. inte minst med min fina väninna Eva Sideström som jag hälsade på och bodde hos och som liksom jag älskar att skriva och dessutom är mycket duktig på det och har en bok som ligger och väntar på att tryckas. Eva bor dessutom i ett lugnt område nära naturen och nära till Bokmässan så vi kunde gå dit.. Jag fick ett eget härligt ljust rum hos henne och det blev några perfekta dagar.

Vet inte om någon av er varit på Bokmässan ... det är ju så stort.. och det tar ett tag innan man fattar hur det fungerar och börjar hitta litegrand. Men det är ändå en mycket trevlig mässa och vi var smarta att gå dit redan på torsdagen och fredagen då det är lite lugnare och för fackfolk .. tills efter fredag lunch då alla andra väller in.

Mitt syfte med dessa dagar
Innan jag tog tåget till Göteborg funderade jag lite på mitt syfte med dessa dagar.. då jag tror att ett ett tydligt formulerat syfte leder oss dit vi vill. .. och att det kan vara bra att veta vad man vill med det man gör.

Mitt syfte var att njuta av att umgås med Eva.. att hämta inspiration till skrivandet.. och att få lite kontakter när det gäller min nästa bok som jag tänkt mig att jag skulle vilja ge ut på ett bra förlag. Första dagen gick vi mest runt och strosade och jag fick en uppfattning om hur allt fungerade.. Nästa dag kände jag att det var dags att ta lite mer kontakter.

Möten och nya kontakter
Vi gick till Icaförlaget för att lyssna till välkända mediumet Benny Rosenqvist... Benny ligger ju bakom tidningen Nära.. och vi välkomnades av honom med en varm kram.... han kände mycket väl igen mig från Mundekulla vilket kändes kul.. .sen lyssnade vi till fina och inspirerande tankar av honom om hans nya bok " Mellan Himmel och Jord" som jag blev sugen på att köpa...och till Ulrika Davidsson som har en massa bra kunskaper om mat och hälsa och nyss kommit ut men en bok som är lite mer inriktad på Raw Food... De var båda inspirerande att lyssna till och Ulrika som kände Benny sen förut berättade att när de lunchat hade hon nämnt att hon köpt ett hus på Gotland.. Vänta .. vänta .. säg inget sa Benny.. och sen bekrev han rum för rum hur det såg ut där..

Ulrika och Green smoothi
Efter föredraget hade vi en längre pratstund med Ulrika som är en härlig tjej och jag funderade på att bjuda in henne till Mundekulla när jag har ett kvinnoevent...vilket hon var intresserad av. Hon berättade att hon just nu testar att dricka 1 liter green smoothie om dagen under en månad...vilket hon lägger till sin vanliga diet... inspirerande och just vad Victoria Boutenko rekommenderar.. tror jag ska testa det. Det Ulrika bland annat hade lagt märke till var att de kvinnor som gör det får inte längre värk eller problem vid menstruationen.

Ica-förlaget ger ju ut en mängd böcker
...inom personlig utveckling och hälsa och jag fick ett kort möte med Agneta Gynning som är den som huvudsakligen väljer ut de böcker som har lite mer med just personlig/andlig utveckling att göra... Jag nämnde mina tankar om att skriva en bok till och hon var intresserad och sa att jag kunde skicka manuset... så det kändes fint och gav ny inspiration... det är alltid bra med personliga kontakter.

Övriga spännande personer jag stötte på!
... hälsade och pratade lite med KG Hammar samt Pär Holmren som båda varit flera gånger i Mundekulla.. Pär Holmgren hade just skrivit och gett ut en barnbok med miljöanknytning.  Lyssnade till Lena- Maria Klingvall som jag alltid inspirerats av .. känd sångerska speciellt i Japan... och utan armar och händer .. därmed gör hon allt med fötterna.. men så söt och positiv och klok.. Henne vill jag bjuda in till Mundekulla vid ett tillfälle och vi pratade lite om det. Vi lyssnade även till Agneta Sjödin.. strålande vacker och klok.. som skriver romaner med andlig anknytning. Samt att vi lyssnade till Annika Östberg som ju satt 30 år i ett amerikanskt fängelse.. intressant och givande...kanske såg ni henne i Skavlan...

Kvinnoinspiration
...fanns det en hel del på mässan.. stod länge i montern för Ellen Keys böcker och lästé och inspirerades av denna modiga kvinnas engagemang för kvinnor.. samt för att förnya undervisningen och skolan...och om hur hon lät bygga ett vackert hus precis vid vätterns strand i syfte att låta arbetande kvinnor komma dit och vila upp sig.... Strand heter det och du kan forftfarande besöka det. Tog en broschyr om Elin Wägner som också hade ett starkt engagemang för kvinnor och fred... och liksom Ellen Key byggde sig ett eget hus... och pratade länge med en kvinna i montern för Kvinnor för fred...om deras viktiga engagemang... samt även med en trevlig kvinna i Qoola kvinnors monter...som ju är till för oss kvinnor här och nu..

Att vara modig och att prata väl om sig själv
Björn Ranelid lyssnade vi till Torsdagkväll då han hade ett föredrag i församlingshemmet nära där Eva bor....  Det jag mest uppskattade med honom är hans djupa engagemang för det goda...hans mod att lyfta fram sanningar och uttrycka det han tycker och tänker... Han sa bland annat - En författare får inte vara rädd... Jag inspirerades också av han osvenska sätt att prata väl om sig själv och ta plats...Han var lite som en väckarklocka som får en att vakna till lite mer... samt att han har så många djupa vackra meningar och uttryck.

Min inspiration!
Ja så nu har jag fått mer inspiration att skriva en ny bok.. mer tillit till att få ut den på ett förlag.. nya kontakter för att skapa ett nytt kvinnoevent som jag planerar... samt inte minst blivit stärkt i och fått mer inspiration till ett eget hus .. och haft några mysiga dagar med min väninna...
Babel spelades in på bokmässan
med intervju med bland annat nobelpristagaren Marios Vargas Llosas - och vår egen deckarförfattare, Camilla Läckberg som just nu tror jag säljer mest böcker i Sverige... Vi satt på första parkett så om du ser några ljusdhuvuden som skymtar i bakgrunden ibland så är det jag och Eva.. Nu kan vi skryta med att vi varit med i Babel på TV :)

Det fanns ju en mängd böcker på bokmässan som jag skulle vilja ha..men jag tog kort på dem så jag slipper bära dem.. Här är en av dem.

2 kommentarer:

 1. Roligt att läsa Anne

  Heja dig att ge ut på ett större förlag, då når du en större publik.

  kram från Erika - som oxå vill skriva böcker när jag blir stor :-)

  SvaraRadera
 2. Tack Erika!!
  Ja det är min intention med nästa bok .. att den ska nå ut till fler... och stora blir vi väl aldrig som tur är.. det finns nog en liten Pippi kvar i oss:).. men böcker är kul att skriva så det tycker jag du ska göra när du känner för det.. Kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig