tisdag 20 september 2011

Nu är det klart!

Nu äntligen har vi lämnat över huset.
Nu har jag varit i Mariestad och vi har lämnat över huset där jag växte upp till de nya ägarna... Det känns mycket bra och jag åkte hem till Mundekulla med en varm, positiv känsla inombords... och med lite friare axlar... av att något nu är släppt och lämnat och att det faktiskt känns bra..  en fas är över och jag kan släppa det som varit och se med positiv förväntan på framtiden.

På hemfärden lyssnade jag till Louise Hay
...hela vägen nästan... tycker det känns så bra att kunna ta in en massa positiva budskap samtidigt som jag kör bil... Hon pratade bland annat om hur viktigt det är att tala gott om sig själv.. inte säga negativa saker om oss själva.. samt att inte heller säga negativa saker eller kritisera andra.... När vi gör det så kan inte vårt undermedvetna skilja på oss och dem utan det tar till sig de tankarna som om det var riktade till oss... uttryckte Louise...- spännande och tänkvärt.

Vår livssituation avslöjar våra tankar.
Hon pratade också om att vill vi veta vilka tankar vi ska ändra på så kan vi bara titta på vårt liv, hur det ser ut och på det som inte fungerar och inte känns bra för oss... Sedan kan vi fråga oss - Vilka tankar har skapat den situationen som jag befinner mig i?  - Vill jag fortsätta att tänka dessa tankar eller tro på detta sätt? Eller vill jag ändra de tankarna till nya mer bejakande och positiva tankar som kan skapa nya mer positiva situationer? 

Ändra våra grundläggande trossystem om oss själva och livet
Ibland behöver vi gå ännu djupare och ändra våra grundläggande trossystem som vi tagit till oss när vi växte upp.... Hon nämnde även hur viktigt det är att vi är snälla mot oss själva i den här processen... men att det vi lärde oss som barn och det vi tog till oss från våra föräldrar och andra vuxna... det kanske inte alls fungerar så bra att leva efter så det är viktigt att se över det.

Nu ska jag ta det lugnt bara en tid nu och smälta och njuta av hösten och boa in mig här i Mundekulla...

4 kommentarer:

 1. Louise Hay har kommit in i mitt liv igen!
  Jag kollar igenom boken Du kan hela ditt liv, och inser att alla affirmationer jag skrivit -- mer än hälften är omedvetet negativa. haha. Så nu är det sudda och skriva om som gäller!

  Skönt att du också har henne med dig nu!
  Det blir lättare att komma ihåg att verkligen göra det, att se sina mönster och medverkade tankar, och så förändra!!

  Lättare sagt än gjort, men varför inte börja idag?

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja vad härligt... att du med umgås med Louise just nu... Ja hennes sällskap vill man gärna vara i. Hon är verkligen ett levande exempel på att vi kan förändra vårt liv genom att ändra våra tankar..

  Ja varför inte börja idag.. kul att du med är inne på det...Kramar och lycka till!

  SvaraRadera
 3. Vad skönt med huset, Anne! Jag har funderat mycket på det här med affirmationer. Jag är sugen på att testa.

  Skriver ni upp dem någonstans eller läser dem flera gånger om dagen? Några tips på hur man kan göra?

  Kramar, Karina

  SvaraRadera
 4. Man kan ju göra på flera olika sätt... säga dem högt, skriva dem eller tänka dem.. Det jag tycker känns bäst är nog att tänka dem samtidigt som jag hittar den känsla de förmedlar.. sjunga dem funkar bra med...den nya känslan de ger är viktig. Kul om du med provar en tid så kan vi dela med oss hur det går. Kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig