lördag 3 september 2011

Jo vi är medmänskliga och vi är med i kvinnocirklar!

Nu har jag startat en ny grupp i facebook
...som heter "kvinnocirkeln en stärkande gemenskap" varmt välkommen att gå med.. syftet är att bjuda in kvinnor som vill veta mer om kvinnocirkar.. eller läst min bok.. eller vill vara med i en cirkel... eller vill bjuda in till en cirkel... eller bara vill vara med!!. Tack vare gruppen har jag nu fått veta att det är så många kvinnocirklar på gång i Sverige ...och flera just tack vare min bok... och det känns JÄTTEKUL! Varmt tack även till er kvinnor här som ständigt stödjer mi goch mitt kvinnoengagemang.

Men det finns några få kvinnor
...som också reagerat på kvinnocirklar. Ju mer vi går ut med det vi tror på i livet.. ju mer kan vi ju även få möta på motstånd. Jag har ingen ambition att alla att tycka om mig eller det jag sysslar med...tvärtom om alla tycker om oss så är vi nog ganska utslätade varelser .. Så ju mer vi går ut med oss själva ju mer kommer vi ganska säkert få lära oss att hantera motstånd eller att andra tänker annorlunda och då gäller det ju att kunna välkomna detta vilket inte alltid är så enkelt. Nu vill jag ändå säga att jag är sååå tacksam för ALLA de underbara fina meddelande jag fått på senaste tiden när det gäller min bok och mitt engagemang i kvinnocirklar... för de flesta kvinnor är sååå positiva till kvinnocirklar.

Lite tankar om kvinnocirklar kära systrar!
Det har som sagt ändå hänt vid några tillfällen att några få kvinnor har reagerat på mitt engagemang i kvinnocirklar... typ - "Jag gillar inte att man delar upp män och kvinnor.".. Nu är det ju inte jag som har gjort den uppdelningen utan den har funnits sen tidens begynnelse... En annan kvinna uttryckte - "Jag är medmänsklig och värnar om alla människor??" Nu är det ju så att vi kan vara medmänsliga även när vi är med i en kvinnocirkel.. ja i själva verket kan vi bli ännu mer medmänskliga genom att vi är med i en kvinnocirkel där vi får kraft och stöd, kärlek och värme av andra kvinnor .. då har vi ju ännu mer att ge sen till både män och kvinnor... Men de som kommer med dessa tankar har helt säkert inte varit med i en kvinnocirkel.. i alla fall inte en väl fungerande och trygg cirkel.

Självklart kan vi ha olika behov.
...och detta gäller ju även kvinnocirklar och självklart finns det kvinnor som inte vill vara med eller inte har behov av det just nu i sitt liv... men varför ska kvinnor reagera på kvinnocirklar när andra kvinnor nu kan få ut så mycket av att vara med ??  Det räcker väl med att inse att just nu passar det inte mig. Det lustiga är att det faktiskt inte är någon man som har uttryckt något om detta till mig...tvärtom har de märkt att vi kvinnor mår så bra och är så mycket mer kärlekfulla när vi har varit i vår kvinnocirkel. En del män har dock uttryckt att de med vill ha en manscirkel och de som är med i en manscirkel uttrycker att det gett dem så mycket. Är det inte dags att kvinnor stödjer varandra istället eller i alla fall lämnar andra i fred som vill skapa utrymmen att växa i.

Dessutom finns det ju en mängd andra cirklar.
...att vara med i med olika inriktning t.ex i AA-rörelsen.. bokcirklar.. självhjälpsgrupper m.m.. dessa grupper har alla en gemensam inriktning eller gemensamma intressen.. I kvinnocirkeln är det gemensamma att vi är kvinnor.. och därmed kan vi också känna igen oss i vissa upplevelser som är unika för kvinnor... och det kan kännas fint att dela dem med varandra. Kvinnor har dessutom ofta ett annat sätt att mötas på än män. Vi gillar ofta att mötas på ett lite mer "mjukt" kvinnligt sätt..

Kvinnocirklar har alltid funnits!
Jag har just gett mig tid att försöka förklara lite av dessa tankar för en kvinna som tydligen hade bestämt sig innan att det inte är medmänskligt att ha kvinnocirklar.. verkade som hon tänkte att vi utesluter männen... Nu är det ju så att det har alltid funnits kvinnocirklar. Sedan urminnes tider har kvinnor suttit vid elden och lagat mat, bakat bröd, skapat lerkärl och säkert har det samtalats en hel del.. Det har varit en naturlig del i livet att kvinnorna umgicks mer med varandra och männen gjorde andra saker. Därmed finns det en ursprunglig fin känsla i att mötas i en kvinnocirkel tror jag.

Vi kan stärka varandra
Kanske är det fler kvinnor som är med i eller bjuder in till kvinnocirklar som kommer få höra eller har hört liknande tankar.. därmed kan det ju vara fint att stärka varandra i detta...

8 kommentarer:

 1. Anne, strunta i dom!
  Det finns alltid dom som är emot och som är nej.
  Jag älskar ditt ja!
  Vi är ju allt och ibland behöver vi vara i den omfamning som kvinnocirkeln är.
  Skitsamma om någon tycker något annat.
  KRAAAM

  SvaraRadera
 2. Härligt Charlotte.. gillar din womanpower.. den stärker mig.. ja du har rätt det finns ju alltid de som vill vara mot....ska ha med mig det och strunta i dem i fortsättningen... onödigt att lägga energi på ..men kändes ändå bra att skriva av sig lite..kram

  SvaraRadera
 3. Jag håller med: har också känslan av att kvinnocirklar funnits i alla tider över hela världen, och fyller ett viktigt syfte. Andra cirklar finns ju också; där man har en annan gemensam faktor än könet. När jag var på en hippie-samling (Ting) för tre år sedan, skulle vi kvinnor samlas en kväll (de som ville), men då blev faktiskt en del män så stötta... att de gjorde en egen cirkel. Det var ju kul att de gjorde det, men skälen - avundsjuka? var vi hotfulla??- var mindre roliga.

  Kokkovirsi är ett finskt ord som faktiskt åsyftar på kvinnocirkel. Det betyder "bonfire song" och är en gammal ritual, där kvinnor i alla åldrar samlades under fullmånen för att dansa tillsammans runt elden.

  Jag tycker det känns magiskt och viktigt - kvinnor har ju saker att prata om ur kvinnors synvinkel, där det känns speciellt att dela med systrar. Speciellt när kvinnor varit så uppdelade i så många hundra år, av hot och rädsla för sin egen styrka etc.

  Jag gläds åt dessa ringar som sprids på vattnet! Vad roligt att människor inspireras av din bok!

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 4. Tack Ingrid.. vad kul att det ledde till att männen samlades också för det behöver de med. Vad underbart att få veta vad Kokkovirsi betyder.. så vackert och fint... ett underbart namn.
  Jo vi behöver kvinnocirklar och världen behöver det och männen och även de kvinnor som inte gillar kvinnocirklar.. de behöver oss med som stärker varandra i cirklarna och sedan kan stärka dem..kram

  SvaraRadera
 5. Kära älskade Gudinnor.
  Det viktigaste just nu är att återknyta kontakten med den kvinnliga energin. Övergången till den Nya Andliga Tidsåldern eller “Gudinnans Tidsålder” som den även kallas, då den kvinnliga energin återigen aktiveras och får en central roll på Jorden pågår. Inträdet i den Nya Tidsåldern innebär förening av ande och materia, ”ande” är den manliga energin, ”materia” är den kvinnliga energin. Återställandet av den enorma brist på kvinnlig energi på Jorden är en absolut förutsättning för Jordens och mänsklighetens överlevnad. Den kvinnliga energin är en absolut förutsättning för att att Jorden och mänskligheten ska kunna genomgå den medvetandeutvidgning som krävs för att kunna inträda i den energiverklighet som den Nya Andliga Tidsåldern innebär. Nyckeln till medvetandehöjning är jordning och att återupprätta den kvinnliga energin i våra inre. När vi hjälps åt att balansera upp underskottet av kvinnlig energi når vi den inre balans och det förhöjda medvetandetillstånd som vi behöver för att klara av övergången på bästa sätt. När den manliga och den kvinnliga energin förenas och återbalanserats i Jorden och i människan uppstår den Högsta Kärlekskraften och kontakten med Källan återknyts. Detta är födelsen av den Nya Jorden och den Nya Människan.
  I övergången till den Nya Andliga Tidsåldern väller det in allt större mängder av manligt ljus över Jorden från Kosmos. Dessa manliga energier ska fungera som medvetandeutvidgande för människorna, men eftersom mänskligheten är ojordad leder det inte till det önskade resultatet. Istället ”bränner” energivågorna, det vill säga de gör att många istället blir ännu mer ojordade, destruktiva och tappar fotfästet. Denna process pågår sedan länge och många som är känsliga för energier känner av den. I och med att energiflödena ökar kommer alla människor på Jorden successivt påverkas på ett genomgripande sätt. Ljusvågorna aktiverar vår rädsla, våra inre konflikter, obalanser och karma som vi bär på. Dessa förs upp till ytan för att vi ska kunna rena oss och frigöra oss från dem för alltid. Denna process är en del av Den Stora Reningen, den nödvändiga reningen av alla obalanser i människan och Jorden inför övergången. För att kunna ta emot och hantera ljusvågorna på bästa sätt behöver vi vår jordande bas, vi behöver balansera upp den manliga energin med den kvinnliga energin från Jordens inre. Risken finns annars att vi blir ännu mer ojordade, vilket kan leda till allt allvarligare psykiska och fysiska sjukdomar.
  Kära Anne TACK för att du hjälper Moder Jord genom att återknyta kontakten med den kvinnliga energin som hjälper oss alla och alltet att få kärleksfull balans.
  TACK kära älskade Gudinnor för att ni finns och delar med er av ljus och kärlek. Kram Inger

  SvaraRadera
 6. Vad fint ni skriver alla tre : ). Det känns verkligen naturligt och ursprungligt att samlas i cirkeln och prata kvinnor emellan.

  Ikväll ska jag svettas i en fin svetthydda vi byggt och de brukade vara bara för män eller bara for kvinnor traditionellt. Sedan är det även roligt att göra svetthyddor även med män. Det blir en annan typ av energi tycker jag.

  Det är inte bättre eller sämre att träffas bara kvinnor emellan men det ger en viss typ av energi. Det omfamnande igenkännande och varma kvinnliga liksom. Härligt:). Sen tycker jag att det är jättespännande med mer manlig och kraftfull(på ett annat sätt) energi också.

  Var form har sitt syfte.

  Vad bra att du Anne vet vad som är värdefullt och kan fokusera på det. Motstånd är intresant. Vad betyder det för personen som var kritisk?

  Stå stark i dig själv, Anne, så tror jag att sånt kommer avta ; ).

  Härligt med din grupp på Fb. Jag ska gå med så klart!

  Kramar!!

  SvaraRadera
 7. Tack för dina fina rader Inger.. Du beskriver så fint hur viktigt det är att återknyta kontakten med den kvinnliga energin... jag har skrivit en hel del om det i min bok med.. och jag ser det som en av de viktigaste syftena med kvinnocirklar...att den kvinnliga energin behövs just nu i den tid vi lever i då vi behöver få tillbaka balansen.. så varmt tack..

  SvaraRadera
 8. Karina.. visst är det fint med möten även med män i cirklar och fint att män och kvinnor kan lyssna till varandra... Härligt att ni byggt en svetthydda och jag har varit i svetthydda med både blandade grupper och med bara kvinnor.. fint båda delar och det kan ge oss mycket på olika sätt.

  Ja jag lär mig mer och mer att att stå stilla i mig själv.. men iblans hetsar jag upp mig lite med och Lejoninnan väcks till liv och vill ryta i från.. tror det behövs med. Kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig