tisdag 6 september 2011

Ja nu rensar vi och släpper taget!

Jag frågade i facebook
om de flesta är inne i en tid av att rensa ut på både inre och yttre plan. På 20 minuter hade jag fått 12 kommentarer.. och fler fortsätter nu att droppa in... Så snabbt har nog aldrig kommentarerna droppat in så det verkar som det är något universellt på gång här.  Här ska jag dela lite av de tankar jag fick för att samla dem och för att ni som inte är med i facebbok också kan ta del av dem.

Släppa och rensa i kubik!
Maria Estling Vannestål skriver: "Tog ett stort och viktigt beslut om min framtid i somras (här ska det släppas och rensas i kubik jobbmässigt!) och nu känns det som att det mesta går min väg och i rätt riktning. Det är så spännande!"  Visst är det inspirerande.. ja det är nog så.. rensa i kubik det låter härligt och ännu härligare att "det mesta går min väg i rätt riktning" sen... tack Maria.. Nu ska jag rensa i kubik med!

Sanningen och inget annat!!
Erika säger: "vi lever nog i en sådan tid, vi har bara råd med sanningen och det som vi verkligen behöver ;-) både i det inre o yttre. På vägen mot mer klarhet... Ja jag känner med att jag vill ha det som känns äkta nu.. leva ett äkta och sant liv .. leva det liv jag känner mig ämnad för.. samt att jag vill inte ha mer prylar än det jag verkligen behöver.. längtar efter en garderob med några få kläder som jag verkligen älskar.. och ett hus med endast det jag verkligen behöver.
samt  "om man inte släpper taget då rycks det bort som en matta kan dras bort under ens fötter, så det går inte att hålla kvar greppet om det gamla... Något annat är starkare, livet självt!!!" Ja så är det ju.. vi kan inte ens hålla kvar det .. det kommer ryckas undan ändå.. lika bra att välja det medvetet så kanske det sker lite enklare.. för livet vill det nya med oss livet vill det som är äkta.. tack Erika!

Rensar i den fysiska världen så ger inre klarhet
Emma Dinmali: "Jag sanerar bort mina amalgam-fyllningar och i det inre är det massor av saker som det blir klarhet kring och som släpper taget. Känns så himla bra - det får gärna gå fort :-) ♥" Ja visst är det så när vi rensar i det yttre eller i det fysiska så rensar vi samtidigt i det inte och tvärtom tänker jag. Amalgamfyllningar är ju jättebra att rensa ut om det känns rätt. Jag har gjort det för många år sedan och är mycket tacksam för det.... och visst vill vi att det ska går fort med...

Nu ska det ske kan inte skjuta upp det längre
Susanne Chinta säger: "Jaa rensar massor på både ut & insidan....känns som det måste gå fort...känns aningen jobbigt ibland, som om jag inte kan komma till ro..-vila...utan måste slutföra......känner mig rätt slut....ska åka på meditations-healingresa i höst.....välbehövlig sådan....:) Och antagligen "rensa än mer" :)) Men också få tid till kontemlpation! Vi lever verkligen i förändringens tid....♥ " Känner igen mig i att det är något som driver på och säger att nu är det dags ...kan inte vänta eller skjuta upp längre utan nu ska det ske... känns som det gäller även på det inre planet .. när det gäller att släppa det som begränsar, inte fungerar, eller inte känns äkta.

Tillit till att allt sker som det ska
Susana Eyuradotter säger: "Jag drömmer massor och riktigt känner hur det händer saker i mig, i min kropp och i mitt sinne, och hur jag har nya/andra behov än innan. Ofta utan att jag kan förklara varför oxå, vilket jag tycker är frustrerande ibland. Det finns en underliggande känsla av förändring och en hel del förvirring med för den delen, och jag försöker bibehålla fokus på att andas och ha tillit till att allt sker som det ska. Det är så skönt att få dela det här med andra, och att se att vi är många som går igenom...vad vi nu går igenom. Namaste ♥"  Ja jag har nya/andra behov.. det kan jag känna med och den här förändringen kan ju ge lite förvirring... bra då att behålla fokus och andas.. något som jag med börjat göra mer medvetet för att grunda mig och vila i mitt sanna jag.... samt tillit till att allt sker som det ska..  En affrimation jag själva har använt mig en del av på senaste tiden är ... "Allt är mycket väl och allt sker som det ska i mitt liv"

Att dela med varandra ger styrka och kraft
Susanne Chinta får avsluta: "Javisst är det skönt, att dela med andra....det ger styrka & kraft...gemenskap....spelar inte längre nån roll om man "känner" varann.....vi gör alla liknande jobb...vi hör samman ♥"

Hur har ni det med rensandet? Berätta gärna mer, det känns som ett aktuellt tema !

4 kommentarer:

 1. ... och skulle vi rensa bort för mkt så kommer det tillbaka ;-) Som flygande höstlöv.

  jag sa upp mig från ett av mina jobb i våras, men nu är jag tillbaka på ett nytt vis med bättre lön och en friare form. Och jag trivs, en form som känns skönare!

  Going with the flow.

  Jättebra att du gjorde det där inlägget på FB, det gav mig mkt och mer MOD!

  Kram Erika

  SvaraRadera
 2. Jo så är det ju.. tycker det du beskriver om ditt jobb är ett så inspirerande exempel med.. kanske är det även en spegling.. när du respekterade dej själv och valde det som kändes rätt så speglade det sig i att du fick bättre förutsättningar..

  Kul att det gav dig Mod...Ja inlägget och alla kommentarer i fb gav mig med en extra boost att verkligen "go for it" när det gäller att rensa ut..välja att ha kvar bara det som känns helt rätt.

  SvaraRadera
 3. "när du respekterade dej själv och valde det som kändes rätt så speglade det sig i att du fick bättre förutsättningar.."

  Åh, det bär jag med mig sedan jag läste det här! Underbart, sann visdom.

  Tack!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Härligt Ingrid!
  Tyckte själv mycket om den meningen och den kändes sann så tack för din kommentar...kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig