lördag 17 september 2011

Dags Alla Kvinnor att ha tillit till det Goda i varandra!

TACK ALLA UNDERBAR GUDINNOR!
Ni visar mig att vi kvinnor kan vara sant stödjande och kärleksfulla med varandra. Sedan jag startatade denna blogg har jag endast fått vänliga, kärleksfulla, inspirerande, bejakande, upplyftande, visa, tänkvärda och kloka inlägg... och det är jag djupt tacksam för!!  Det betyder ju inte att vi alltid tänka lika... men vi har en vänlig och respektfull ton till varandras tankar.. och det gör det tryggt att dela med sig sina tankar här. Så Varmt Tack till Alla er underbara kvinnor och Gudinnor som ständigt tittar in här och som kommer med era fina och tänkvärda kommentarer. Kanske har jag därmed vaggats in i tron på att kvinnor huvudsakligen verkligen stödjer varandra och är bra på det... och så är det i stort det tror jag... Men ibland väcker vi också saker hos varandra.  ...så därmed vill jag skriva några rader om det.

Skapa tillit - till att vi vill varandra väl.
Jag har märkt på senaste tiden... både i mitt eget liv och genom andra kvinnor... att det ibland kan finnas en brist på tillit till det goda i varandra... För några veckor sedan bad jag t.ex en kvinna om något som jag tyckte var ganska enkelt... jag förstod senare på hennes svar att det inte kändes lika enkelt och rätt för henne och när jag lyssnade till det hon sa så kom jag på att det kan finnas andra lösningar... men det som kändes ledsamt var som jag upplevde det ....hennes brist på tillit till mig... tillit tilll att jag ville henne och andra kvinnor väl.. Självklart ville jag ju det..det är ju liksom det jag brinner för med mitt engagemang för kvinnor och det feminina..

Tänk om vi kunde ha mer tillit till varandra
Det är ju SÅååå VIKTIGT nu i en tid då det är dags att lyfta fram kvinnor och lyfta fram det feminina.. för Allas bästa!!! Vi har inte råd med att ha en massa synpunkter på varandra... och hur andra borde göra... DET ÄR DAGS ATT TA TAG I VÅRT EGET LIV....Vi kunde ju t.ex lära oss att fråga varandra innan vi dömer och skapar vår egen historia utifrån vad någon har gjort eller sagt. Det är ju så enkelt att bara säga..- Hur menar du? Jag hänger inte med här riktigt? .. och vänta på ett svar vilket ofta ger klarhet och en helt annan syn på saken. Men istället bygger vi utifrån våra egna sår och våra gamla erfarenheter upp en lång historia som handlar om att den andre personen ville oss illa!!...

Ja jag har gjort det själv med
....och speciellt när det gäller relationen med min man...men efter alla gånger som han visat mig att han faktiskt ville mig väl i dessa situationer och jag därmed kunde släppa min dömande historia som jag hade byggt upp i mitt eget sinne... så har jag nu lärt mig att för det mesta ha tillit.. och fråga honom hur han tänkte eller vad det var som hände...istället för att bli frustrerad... samt att göra samma sak med mina vänner och med andra kvinnor...

Dags att Skapa extratillit till varandra!
.....Vad fint det hade känts om den här kvinna kunde hört av sig till mig bara och sagt hur hon tänkte och kände och frågat hur jag tänkte.. då tror jag att vi gemensamt ganska snabbt hade kunnat finna en lösning.   Kanske du och jag nästa gång det sker något som får oss att börja bygga upp en inre historia som förmodligen inte är sann, - istället kunde påminna oss om att de allra flesta människor vill oss väl och därmed bygga upp en tillit till varandra istället...och nästa gång när vi triggas av någons sätt att tala eller agera....så kan vi ju stanna upp och först fråga hur den andra ser eller tänker om den situationen... Det ska i alla fall jag försöka att komma ihåg... nu när jag haft en så lång utläggning om detta.:)...

Slutligen vill jag tacka denna kvinna
....som väckte inspiration till detta inlägg... och fick mig att tänka till lite mer omkring detta. Jag vill också kunna vara lite mer överseende och förlåtande med mig själv och andra när liknande saker sker...... kunna se att okey.. vi är där vi är och vi ser världen utifrån vårt eget förflutna...och därmed ser vi ju sällan andra människor och situationer som de verkligen är... så det bästa sättet jag kan möta en liknande situation på är ju med kärlek... till mig själv och till andra.. för kärleken Helar... den påminner oss om att världen är god och vi med... Slutligen är ju anledningen att jag forfarande kan bli ledsen eller besviken när något liknande sker, att jag inte helt och fullt är förankrad i det goda i mig... i min inre Gudinna ... men jag är på väg...

Vad tänker du om detta ämne och vilka erfarenheter har du?

3 kommentarer:

 1. Kära Anne. Älskade Gudinna. Du är fantastisk och ger så mycket av dig själv till alla....du sår så många fantastiska frön.
  Jag känner igen mig själv.......man vill dela med sig av det man lärt sig i livet......man vill att alla ska må bra och utvecklas......jag har lärt mig se det så här:
  Att dela med mig av min erfarenhet genom att vara Lycklig och Glad. Att vara närvarande, jordad och ge ett leende till alla jag möter. Detta lilla leende helar både mig själv och den jag möter.
  När jag försöker vägleda någon genom att säga något som kan leda dem framåt.....ser jag det som att jag sår ett frö.....men när jag sått det vänder jag mig inte om för att se hur det gror....utan känner tillit till alltet att det gror när det är redo för det.
  Personen jag velat vägleda kanske inte är redo för att ta emot mitt budskap just då men tar det till sig senare när hon är redo och har nått den medvetenhet hon behöver för att förstå vad jag menade.
  Vi har alla kommit olika långt på vår väg och ibland känner man frustation över att inte bli förstådd. Men vi har sått ett frö.
  Anne, du sår många, många, många frön som kommer att gro när de är redo.
  Kram och Tack Kära Anne

  SvaraRadera
 2. "...en vänlig och respektfull ton till varandras tankar.. och det gör det tryggt att dela med sig sina tankar här."

  "Vad menar du?"

  Tänk vad mycket fred som skapas med denna tanke och denna fråga.. Tack för att du tar upp detta, jag blir påmind att vara mer respektfull och nyfiken. Känns bra.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack fina Inger.. tack för dina inspirerande tankar...du ger så mycket fint du med... visst är det så som du så fint beskriver att vi ger mest när vi bara är lyckliga och glada och njuter av livet och ger ett leende till andra. Samt att alla är inte redo alltid ..men det vi ger i kärlek gör ändå alltid oss och världen gott..
  Kram och tack


  Tack Ingrid!!.. Javisst är det ju så att den enkla frågan kan bespara oss mycket ... senast idag ställde jag den till en väninna och när jag inte helt förstod hur hon menade och det kändes enkelt och bra.,.. ja visst kan frågan skapa Fred... nyfikenhet och respektfullhet är en bra kombination.
  Varm kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig