tisdag 5 oktober 2010

Pippi-Power - Skapa dig själv!

Skapa dig själv
Fick inspiration av Pippipowerboken i morse igen så jag skriver lite tankar utifrån det. Vi talar mycket om att vi ska finna oss själva, dyka in och skala av och kanske så småningom efter mycket mediterande eller inre fokus så kommer vi om vi har tur att finna dem vi är... eller ??Gitte tar i boken upp att ett nytt sätt att se det på kan vara att i stället tänka att vi kan skapa oss själva. Jag tänker då att kanske är det så att vi har redan funnit oss själva och redan är medvetna om vår inre Gudinna... men det vi kan göra är att börja skapa fram henne även på utsidan.

Vi kan styra det själva
Nästa steg är då att sätta igång och skapa oss till dem vi är... och det bästa är ju att det kan vi göra här och nu meddetsamma... vi kan styra det själva. Så vill du bli mer hälsosam, vacker, vänlig, kärleksfull m.m. så är det bara att sätta igång och bli det. Du har all kraft att skapa dig till den du vill vara... du kan bli den du vill... visst är det härligt!

Vilken Gudinna vill du skapa dej till?
Ja varför inte måla och skriva ner den du vill vara och sedan ta konkreta steg varje dag mot detta. Jag vill tex vara mer hälsosam, sund ooch frisk så jag ska äta ännu bättre, äta mer frukt, grönsaker och raw food samt annat som känns bra för mig och min kropp... samt yoga lite mer... röra på mig få frisk luft.. Sen vill jag gärna känna mig vacker, mjuk, stark, kvinnlig och uttrycka den jag är och då ser jag framför mig hur jag har guloranga kläder i mjuk helst ekologisk bomull... sköna kläder som även sitter bra och framhäver Gudinnan i mig. Ja jag tror jag börjar där för det finns så mycket att ta tag i ... självklart även av inre kvalitéer men det är bra att ta ett steg i sänder så att det händer något.. så detta får räcka idag.

2 kommentarer:

 1. Helt otroligt att läsa dina rader, varför har jag inte tänkt på att jag även kan skapa utsidan.
  Tål att tänka på vem jag vill vara och hur jag ska skapa det på bästa sätt.
  Låter som en spännande bok, får nog jaga rätt på den.
  Ha det gott bästaste Anne

  SvaraRadera
 2. Tack Ankie!
  Jo boken är bra... mycket av tankarna jag skrev var mina egna men temat: att skapa sig själv.. fick jag inspiration av Pippi-Power-boken.. och det är en härlig bok, kan varmt rekommenderas.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig