onsdag 13 oktober 2010

Jag fortsätter att vara nöjd!

Vad glad jag blir av era kommentarer.
Det är roligt att få gensvar när jag delar med mig av mina tankar och ni utvecklar dem ofta vidare på ett fint sätt som ger mig inspiration och nya synvinklar. Jag lär mig mycket genom er här i bloggen. Varmt tack för det!

De olika faserna i naturen och i livet.
Kanske är det så att vi kan lära en del av att följa naturen. På våren vaknar ju allt till liv och växer så det sprakar. På våren får vi också lätt nya idéer är fyllda med energi och växer vidare och utvecklas. På sommaren blommar det som mest och vi kan njuta av att blomma ut och göra det vi älskar.. På hösten når allt sin fullkomning och blommorna får frön och träden och buskarna frukt och bär. Vi kan skörda.. Vi behöver en tid i livet när vi kan njuta av våra frukter och av det vi har sått...Hösten är en bra tid för det. Vintern ligger naturen i vila.. vi behöver med ge oss tid att vila och bara vara så fröna mognar i lugn och ro och sedan kan vi så de nya fröna på våren igen... Så våra nya idéer.

Liksom Naturen behöver vi olika perioder i livet
Dessa cykler kanske inte alltid följer med årstiderna även om jag tror att det kan kännas naturligt att följa årstiderna. ... Men jag tror att hur som helst behöver vi alla dessa perioder i vårt liv för att må bra. Växandet, blommandet, skörda och vara nöjd, och vilan... Jag tror att dessa cykler även följer som perioder i livet.
Våren- den unga kvinnan som växer och utvecklas
Sommaren - kvinnan mitt i livet som blommar och ger av sin skönhet
Hösten - den visa kvinnan, nöjd med det hon åstadkommit... sår nya frön av vishet
Vintern- den äldre kvinnan som vilar i sin vishet och bara är.

Hösten är nog en bra tid att vara nöjd på!
Vi vet ju att vintern snart kommer också och vi passar på att verkligen njuta av de sista solstrålarna och den sista värmen och att färgerna blir ännu starkare just innan vi vet att de sista löven snart kommer falla och allt kommer att bli grått och kallt och kyligt en tid. Vi vet ju också att mitt i denna kalla mörka tid så kan vi släppa lite på kraven och att det är helt okey och dra på sig en mysig tröja och bara ligga och läsa eller sitta inne med en varm kopp té. Ja visst är det väl härligt att leva i ett land med tydliga årstider... Jag vet ju inte om jag säger detsamma i slutet av november.. det kan ju förstås bli lite för mycket av det goda!

4 kommentarer:

 1. Så vackert skrivet Anne, du fångar känslan så fint ;)
  Kram Ninna

  SvaraRadera
 2. Tack fina Ninna.. har tänkt på dej lite idag och Gudinneutbildning.. hör av mig när allt lugnat ner sig lite.. kram

  SvaraRadera
 3. Har precis hittat hit, till ditt Gudinnerum! Läst igenom lite av det tidigare och nu de senaste dagarnas bloggande med kommentarer. Kommer att komma tillbaka hit det garanterar jag! Har kommit till ett vägskäl i mitt liv och har lite svårt att hitta bland alla snår och buskar. Jag är alldeles för analystisk, rationell och försiktig. Finns fördelar med alla val men måste nog sluta tänka och känna lite mer, så än en gång, jag kommer att komma tillbaka. Tack
  Pia

  SvaraRadera
 4. Välkommen hit Pia!
  Kul att du hittade till Gudinnerummet.. ja det är alltid öppet här så det är bara att komma in när du vill... När det gäller val kan man ibland vänta lite också så kan det ge sig av sig själv...kanske inte allt har fallit på plats ännu.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig