fredag 1 oktober 2010

Dem vi är djupast innerst inne.

En lugn morgon med funderingar
Jag är kvar i huset på Öland.. Det är så lugnt och stilla här. Hela förmiddagen spenderade jag i det mysiga sovrummet, där jag låg kvar i sängen medan en brasa sprakade i kaminen och jag funderade på mitt liv och mina nästa steg och slutligen slumrade jag till en stund igen. Jag funderade bl.a på min nya hemsida och på om den kanske ändå ska heta Gudinnerummet den med.. Det skulle ju göra det enklare på något sätt. Samtidigt kanske det namnet kan låta lite främmande för en del kvinnor och att det därmed hade varit enklare med något med Kvinnor, Women, She, Queen m.m. Vad tror ni kära Gudinnor? Min inriktning är ju ändå att gå på djupet så jag kommer ju rikta mig till kvinnor som vill det med…

Lunch med Gangaji
Framåt lunchtid satte jag mig och åt en god lunch med grönsaker som jag köpte uppe i Algutsrum, där det finns en fin närodlare och där även min pappa växte upp. Det var så skönt att sitta därute med en ulltröja och solen tittade fram och jag kände att jag hade varvat ned. Jag läste lite i ”You are that” av Gangaji, en bok som låg här i stugan och påminde mig om det viktigaste.

“Desire to know your true self”
“To live that.. to speak that.. to give up the choice of any possibility of denying that” Gangaji

Att lära känna vårt djupaste sanna varande och leva från det.. tala utifrån det.. tänka utifrån det... Jag kallar det att leva från vår inre Gudinna... tänka... tala och handla utifrån henne och minnas vilka vi i sanning är hela tiden... Ja det är väl det viktigaste vi kan fokusera på i det här livet... men så lätt att glömma bort i vardagens bestyr och aktiviter.

“To recognize the truth of who you are is the most sacred, the most precious, the most unimaginable gift. What a gift in this lifetime, in these times, that somehow true desire is revealed. The opportunity is to foster true desire, to let it live your life, to let it reveal its fulfillment. What a lucky birth. Don’t squander the treasure of your birth.” Gangaji.

Vår djupaste längtan är en gåva.
Ja bara att vi har denna längtan inom oss är ju en gåva.. denna djupa längtan efter att lära känna dem vi är djupast innerst inne.. lära känna Gudinnan inom oss och leva från henne. Men vi kan också vårda denna längtan genom att påminna oss om den.. påminna oss om vad som är djupast viktigt i vårt liv. Det som kan hjälpa oss att påminnas är t.ex andliga böcker.. en andlig gemenskap eller kvinnocirkel med fokus på djupare värden… en retreat i stillhet... en promenad i lugn och vacker natur ... men också att ge sig själv tid att stanna upp och lyssna till vår själ... lyssna till vår inre Gudinna... ge henne tid och utrymme att göra sig hörd… jag märker hur det sker när jag är här i stugan.

Gangaji får avsluta detta blogginlägg

A lifetime that is a beacon
I ask you to consider who you are, really. I promise that if this is deeply considered, you lifetime will not be a waste lifetime… It will be a lifetime of inspiration. It will be a lifetime that is a beacon. By recognizing the answer to the question, “Who am I” The fire of true identity will spread. It has spread to you. Let it be revealed in you. Let it spread through you.

8 kommentarer:

 1. Gudinnerummet Anne- det känns fint och nära din sanning och visdom. Gudinnerummet är för mig starkt förknippat med dig och det du vill förmedla och ge till vår värld. I det "enkla" Anne vilar ofta det stora och sanna. För mig känns Gudinnerummet helt rätt och jag tänkte tanken innan jag skrev till dig häromdagen... stor varm kram och njut av Öland. Pernilla

  SvaraRadera
 2. Tack Pernilla för att du tog dig tid att ge lite feedback.. det känns mycket värdefullt... en varm kram till dig med och jag njuter av Öland och av av att ta det lugnt.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också att Gudinnerummet är jättebra. Det är verkligen du och allt du gör passar in där. Kanske att du kan ha olika teman såsom kreativitet t ex med dina målningar, sång och dans?

  Kramar, Karina

  SvaraRadera
 4. Tack Karina
  Ja du har rätt i att det jag gör passar ju in där och jag gilar verkligen begreppet "Gudinna" och jag hade just tänkt att jag kunde få in min sång och musik m.m. på hemsidan.. ja det känns spännande.

  SvaraRadera
 5. Kan varmt rekommendera retreat med Gangaji om du känner dig dragen till henne och funderar på vad du ska göra.

  Höstkram
  Adina

  SvaraRadera
 6. Tack Adina... kommer hon vara i närheten eller får manåka till USA eller indien... ha det gott.

  SvaraRadera
 7. I Tyskland i juni
  http://www.gangaji.org/index.php?modules=event

  SvaraRadera
 8. OK Tack Adina... kram till dig..

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig