söndag 10 oktober 2010

Jag har haft en underbar helg!

Jag har verkligen njutit av denna helgen.
Det har varit så lugnt och skönt här i Mundekulla med bara mig och Peter. Fredag kväll spenderade vi hos några vänner som bor ganska nära här i skogen, mysigt. Igår var det helt underbart höstväder, soligt och varmt och jag gick ut och fotade både mig själv och Mundekulla. Det är så vackert här nu med de färgsprakande höstlöven.

Spela in en CD med egna sånger!
På eftermiddagen satte jag och Peter oss utan för Relaxen på vårt soldäck med utsikt över den lilla minisjö. Där satt vi och fokuserade på min musik och min kommande Cd, som jag har haft på gång i minst 2 år nu, tror jag, och som ska bli så roligt att göra klart. Är så tacksam att Peter vill stödja mig i detta då han ju är van - har gjort många CD-skivor- och även har kontakt med musiker m.m.
På kvällen hade Peter bjudit mig på en överaskning. Det kändes lite pirrigt att åka iväg på de vackra små vägarna i Småland utan att veta vart vi skulle. Färden slutade i Vissefjärda kyrka där det var konsert med musiken från Sound of Music.. samt sång och uppläsning av historien. Mycket vackert och kul att komma ut lite.


En lite mer normal helg
Vi har ju ofta helgkurser och inte så många "normala" helger. Vänner hinner vi sällan hälsa på men istället kommer det ju många hit som vi känner, både av deltagare och kökspersonal. Men denna helg blev lite mer "vanlig" och det kändes mysigt.

Mona har vågat ta ett nytt steg i livet
Efter konserten hälsade vi på Mona som har bott med oss i Mundekulla och såg hennes fina lilla hus som hon hyr nu. Mona flyttade från Östersund och familj och nästan vuxna barn ner till oss i Småland. Nu har hon flyttat vidare till grannsamhället där hon jobbar som lärare. Hon fokuserar på att ta tag i sitt liv och leva det mer fullt ut och ta för sig av det hon vill och har lust till. Just nu är det frigörande dans och yoga som gäller och hon ska gå Anne Grundels dansledarutbildning. Därmed jobbar hon som lärare för att ha råd med utbidlningen. Samtidigt leder hon yoga för människorna som bor här i bygden. Mona är en sån fin förebild tycker jag. Hon kan njuta av att bara vara själv och sitta och titta på ett ljus och lyssna till sina egna tankar. Nu tar hon även itu med sin kropp och långvariga sjukdomssymptom hon har haft... Heja Mona du kommer kunna njuta mer och mer av ditt liv och det syns hur Mona blommar ut mer och mer och finner inre styrka.

Gudinnehistoria
I eftermiddag har jag legat och läst Riane Eislers fina bok "Bägaren och svärdet" kan varmt rekommenderas... Jag har njutit av att vara i mitt gula fina rum och bara ta det lugnt. Jag ska ju dela med mig tankar om Gudinnehistoria om två helger när vi har Mundekulladialogen. Så därmed vill jag gärna läsa på lite extra.

Mundekulla dialogen- underbart gäng!
Ja ni vet väl att ett fantastiskt gäng kommer hit ocm två helger: Patricia Tudor Sandahl, Stefan Einhorn, Anita Goldman och KG Hammar .. Det känns som en ära att alla dessa visa härliga personer kommer hit samtidigt. Jag tycker det ska bli underbart att lyssna till dem och mitt bland dem ska jag prata en stund om Gudinnehistoria och det feminina och hur vi behöver hitta tillbaka till den balans där....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig