söndag 18 april 2010

Sunday Inspiration - Vila och njut

Jag har haft en så skön morgon här i huset på Öland... Vaknade av att solen lyste in och spred ljus och värme i rummet... satt en stund och mediterade och fick till mig mycket bra budskap... det kändes som Gudinnan sa: Äntligen har du lugnat ner dig igen så jag kan prata med dej i lugn och ro...

En dag i veckan att vila och bara vara
Jag tror vi behöver en dag i veckan att vila och bara vara... Tänk hur det var förr... då var allt stängt på söndagarna och man hade städat och gjort fint inför helgen. Människorna vilade och tog det mer lugnt... Säkert gick de också på kafferep och umgicks och hade det trevligt med varandra.

Lugnet från förr kan inspirera
Jag har läst en del böcker av konstärinnan och författarinnan Elisabeth Bergstrand Paulsson, som växte upp ca 4 km från Mundekulla. När man läser böckerna så andas de verkligen ett skönt lugn från en tid när det varken fanns e-mail, dator, telefoner eller TV. Visst hade de sina utmaningar då som vi har nu och visst var det en del som var mycket fattiga med... Men kanske kunde de uppleva nuet lite mer och glädjas åt det då deras huvuden inte var fyllda av så mycket information... Jag får den känslan när jag läser... tänk bara vilken skön tystnad det var och tänk så vackert det var med alla grusvägar där man färdades med häst och vagn och korna i hagarna.. vilka lugna sköna ljud.

Just nu sitter jag i det lilla köket
i det lilla huset här på Öland som Farmor har bott i... solen lyser in och sprider en skön värme och det är lite lågt i tak vilket ger en lite mysig och trygg känsla. Jag tror vi kan lära och ta tillvara en hel del av det som var förr.. samtidigt som jag älskar att leva i den tid som är nu... Jag ska njuta av den här dagen och min syster och jag ska vandra lite i Nunnedalen där det denna tid på året brukar vara fullt med blåsippor.

Njut du med.. ta hand om DIG.. främst idag...
det är du värd... ge dig det du behöver.. kanske vila, kanske meditation.. kanske en stund att läsa, måla, skriva, skapa umgås med andra, vandra i naturen... känn efter NU vad din inre Gudinna längtar efter idag..... kram Anne Solveig.

4 kommentarer:

 1. Ah, min morgon började i verkstan där jag skapade en gudinna i lera. Sedan for familjen in till stan och åt brunch på Hard Rock Cafe. Och snart ska jag träffa en gudinnevän och planera en dopceremoni tillsammans. Idag är det verkligen gudinnans dag! Hurra!
  Kram från EvaLevande

  SvaraRadera
 2. Åhh så härligt det låter.. verkligen en riktig Gudinnedag... EvaLevande är ju ett underbart namn.. kram Anne

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag hittade till dig via Ravenstar! Va underbart att hitta din blogg och dig! Jag kommer titta in fler gånger kan jag lova! Jag lägger till dig på min lista över favoritbloggar på min egen blogg! Kram

  SvaraRadera
 4. Åhh tack Elin... jag ska titta in hos dej med.. spännande.. kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig