söndag 11 april 2010

Gudinnans vilja för mig är fullkomlig lycka


Njut... vila och ta in våren ...
Jag har varit ute på promenad och sett en massa vårblommor... Vandrade en lite grusväg som slingrade sig förbi hus med trädgårdar där krokus, snödroppar och skilla blommade för fullt, hagar med stora vackra ekar där blåsipporna just hade tittat fram ... ängar omgärdade av urgamla stenmurar som det ju är gott om här i Småland och som ger en lugn och trygg känlsa.

Jag har landat i det småländska landskapet
Det är något med hela landskapet och naturen här som känns så lugnande... Delvis är det nog skogen som omsluter allt men mycket också de gamla stenmurarna som vittnar om en tid långt tillbaka då det fanns ett större lugn i världen... och så tycker jag om den småländska dialekten, den låter så lugn och trygg och påminner om farmor och pappa.

Att vila djupt i sig själv
Min intention är ju att vara lite på retreat mitt i livet fram till april. Det har gett mig mer tid och utrymme att vila och vara med mig själv. Det har också kännts enklare att säga nej till umgänge när jag inte har haft lust till det. Det känns som att jag haft ett djupt behov av att bara få vara med mig själv ganska mycket. Även idag hade jag kunnat hälsa på någon på vägen, men det kändes så skönt att ägna tid med mig själv bara.

Att ta vara på varje fas i livet.
är viktigt och att lyssna till våra behov i den fas vi befinner oss i. Liksom naturen har olika faser av vila och mer aktivitet och blomstring så behöver vi med vila och ladda upp innan vi kan blomma fullt ut.. Kanske laddar jag för en tid där det kommer ske mer och kanske på ett nytt sätt... Hur som helst har jag funnit ett rum inom mig, att vila i när jag vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig