onsdag 20 februari 2013

Tantstadiet - Efterrätten att njuta av i livet!


När vi känner vårt eget värde och när vi slappnar av och har kul i livet... ser till att hålla oss friska och njuter av vårt liv.. Ja då måste väl tanststadiet vara den allra bästa tiden i livet... liksom efterätten att njuta av med närvaro.


Jag drömde om Tanter i natt!
Stiliga vackra, rakryggade, äldre tanter, med styrka och humor och värdighet och vackra rynkor som visade att de levt ett tag. Tanter som hade kul och gjorde saker tillsammans och var mycket nöjda med sig själv och sitt liv.... Tanter som fortfarande var fullt aktiva och skapade, och delade med sig till andra och hade en härlig gemenskap och mycket roligt samt var djupt respekterade av den yngre generationen... Tanter som andra såg upp till för de visste sitt värde och hade mycket att ge... Tanter som umgicks förtroligt med varandra och avslappnat kunde njuta av livet.

Det var en upplyftande dröm..
...som fick mej att se fram emot att bli en lite äldre tant...samt fick mig att förstå att det är vi kvinnor som gemensamt skapar vårt värde.. När vi håller ihop stärker varandra.. när vi fortsätter att ge av våra gåvor.. när vi känner vårt eget värde...när vi vet att vi har en massa erfarenhet att dela med oss av.. en massa visdom och kärlek... när vi vet att våra rynkor är en viktig del av oss och den skönhet vi utstrålar... och när vi slappnar av och gör en massa roliga saker.. har kul i livet....ser till att hålla oss friska och njuter av vårt liv..
Ja då måste väl tanststadiet vara den allra bästa tiden i livet... liksom efterätten att njuta av med närvaro.

Tantkalas av Birgitta Lindeblad

Titta gärna in på hennes helt undebara hemsida.

Ha det så gott alla blivande tanter och ni som har glädjen att redan vara där... 
dem jag drömde om var lite äldre..kanske 70-80 år...
men visst kan vi njuta av de första rynkorna som visar att Yes... 
jag är snart tant...efterätten har börjat i livet.

Kram Anne Solveig!

4 kommentarer:

 1. Åhh, vad jag ser fram emot att bli tant! när du skriver så här upplyftande, blir man ju alldeles sugen på att fylla femtio, sitta på café, dricka en god kopp kaffe eller te, njuta av massage och allt annat man kan njuta av!

  Tack -- det här bär jag med mig idag,

  kram
  Ingrid

  SvaraRadera
 2. Härligt att höra Ingrid.. ja vi behöver en massa positiva tankar och visioner av hur bra det kan vara att bli äldre... men njut du av fika och massage redan nu :) kram Anne

  SvaraRadera
 3. Vad härligt Du skriver Anne! Jag är inte riktigt där än, men baskemej att det har börjat :) Jag känner det du beskriver ur din dröm och jag sa till mina Målarvänninor ikväll att Nu jäklar är tanten på G och vi konstaterade att vi känner oss tryggare och tryggare med åren som går. Nu ska vi njuta och ta för oss av livet. Jajemensan så är det:) Efterätten är serverad
  Tack Anne din ord här var en bekräftelse på att det är sant
  Kram Ann-Sofi

  SvaraRadera
 4. Härligt Ann-Sofi.. och du och jag hade ju ett litet "tantkalas" i helgen...det var så mysigt... om det är sånt man kan göra lite mer när man är tant så har jag inget emot det.:) Ja nu ska vi njuta och ta för oss av livet.. tänk vad viktigt det är med den inställning vi har. Det bästa är kvar. KRAM Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig