torsdag 7 februari 2013

I Am here for Me and You!

When I am here for me, I am here for you
and when I'm here for you, I'm really here for me too.

Är det egoistiskt att Älska sig själv!
Jag har skrivit mycket om att älska sig själv den senaste tiden och kanske kan det låta lite väl egocentriskt. Därmed vill jag berätta lite mer hur jag tänker. Jag är helt övertygad att vi inte sant kan älska någon annan om vi inte först känner kärleken inom oss. Därmed är det så viktigt att börja med oss själva... Hur kan vi ge kärlek om vi inte vet att vi är kärlek... eller inte tror att vi själva är värda kärlek... Vi behöver sluta fred med dem vi är för att känna sann kärlek till andra och vi behöver se till våra egna behov för att kunna ge till andra.

Älska din nästa såsom dig själv -
sa en kärleksfull broder för 2000 år sedan 

Att ge till andra är ett sätt att Älska mig själv!
Dessutom är vi ju alla ett!!När vi ger till andra och märker att de blir glada då blir vi ju själva mer glada. Att säga några ord av kärlek eller uppmuntran till dem som finns runtomkring oss och uppleva deras glädje .. det mår vi ju bra av med. Ofta får vi ju då även kärlek tillbaka och att känna deras gensvar av kärlek till oss det gör ju att vi kan känna ännu mer kärlek och djup tillfredsställelse inom oss för att vi betyder något i en annan persons liv. Ibland kan det innebära att vi säger något positivt till kassörskan i varuhuset och ser hur hon lyser upp... eller till dem vi möter i hissen, på jobbet m.m. Det är mycket mer enkelt att ge kärlek när vi själva mår bra. Dessutom känner andra när vårt leende och vår kärlek är äkta. Vi får alltid tillbaka när vi ger och ofta meddetsamma av den andre personen men om det inte är så, så får vi tillbaka på andra sätt kanske av en helt annan person.

Att ge för att ge eller ge för att få kärlek!
Om vi inte bär med oss en känsla av kärlek till oss själva... om vi inte känner vårt eget värde men tänker att vi ska vara goda människor och ge till andra, då är det lätt hänt att vi ger för att vi vill få något tillbaka av dem... Vi kanske är duktiga på jobbet och jobbar ihjäl oss nästan för att vi så gärna vill få uppskattning... vi kanske går med på vår partners sätt att leva även om det inte passar oss bara för att bli älskade... blir vi mer benägna att bli besvikna om vi inte får ett tack tillbaka när vi ger.... Vi blir beroende av andras gensvar. Vi har kommit från en tom källa och vill fylla på.


När vår egen källa är full då svämmar den över...
Kärleken inom oss vill ut... den kan inte hållas tillbaka... den vill ge till andra.. den vill berätta hur värdefulla de är... Den sprider sig till alla runtomkring oss bara genom dem vi är.. En människa som lyser och strålar inifrån sprider naturligt detta ljus till alla runtomkring sig så att de får ta del av det. En människa som är djupt tillfreds med sig själv har heller inget behov av att kritisera andra...

Detta ämne är speciellt viktigt för kvinnor
.. då vi sedan århundrade tillbaka har skapat ett mönster och en roll där vi så lätt glömmer våra egna behov och ger  för mycket till andra. Vi behöver känna när vi verkligen behövs .. när det verkligen är kärleksfull att ge och när det inte är det. Vi behöver känna när det är mer kärleksfullt att låta andra ta hand om vissa saker. Vi behöver sluta med att ge av dåligt samvete och istället ha mer tillit till andra människors förmåga att hantera sina liv. Ibland kan vårt givande resultera i att andra blir kvar i sin offerroll istället för att finna sin egen kraft.. Det är en fin balans att känna in när det är mest kärleksfullt att hjälpa och när det handlar om att acceptera andras val att leva och låta dem själva får göra vissa lärdomar.

Vi kan känna in när vi ska ge!
I går blev jag t.ex inbjuden till ett möte men jag kände att just där gör jag inte så stor nytta, i den situationen kan jag inte ge så mycket av mina gåvor... och jag vill hellre vara hemma och utveckla vidare det jag tycker är kul och det som passar mig och där jag kan ge bäst till andra. Men om en vän hade ringt och behövt personligt stöd så hade jag med glädje gett det för att det kändes som ett rätt sätt att ge. Jag tror att vi nästan alltid kan känna när det finns ett motstånd och när det känns enkelt och lätt. När det känns motstånd så kan det vara ännu viktigare att stanna upp och känna efter- vill jag ge här .. gör det någon skillnad?

I Gudinnerummet både ger och får jag... det är Super!
Jag älskar att skriva i bloggen för att det är en kombination av att ge till mig själv och ge till er... och kanske är det när vi ger på detta sätt som vi mår allra bäst... När vi sysslar med något vi älskar och där vi samtidigt som även ger något fint till andra...Då Jublar hela Universum.. då är det full Pott! men på vägen dit behöver vi stanna upp och verkligen ge kärlek till oss själva och ta hand om oss själva.

Ha en nu en riktigt fin dag..
Ge massor med kärlek till dej själv och till dem som finns runtomkring dej!

All Kärlek till dig kära Gudinna... från  Anne Solveig

4 kommentarer:

 1. Anne! Det är så gott att du skriver extra mycket om att älska sig själv den senaste tiden... det känns liksom extra värdefullt just nu, för det blir som en härligt boost-våg som förstärker kärleken som bara gör gott, som fyller på oss så vi kan fylla på var(andra). Jag njuter av dina inlägg. Ibland går allt så fort...jag läser och skyndar vidare...ibland läser jag och bestämmer mig för att stanna kvar en stund och begrunda. Varje gång är jag fylld med tacksamhet och tillit att allt är Gudomligt ordnat. Tack <3
  Karin

  SvaraRadera
 2. Tack kära Karin att du säger det.. för efter alla mina inlägg om att älska oss själva kände jag att ..kanske en del tycker det låter egocentriskt... Härligt därmed med ditt fina gensvar och jag tycker du säger det så bra ..Ja vi behöver en Kärleks boost våg.. och det vinner ju alla på! Kul att du tittar in här och får med dig inspiration ut i livet igen!

  Varm kram till dig Fantastiska Gudinna.. från Anne Solveig

  SvaraRadera
 3. Fina älskade Anne Solveig. Tack för att du finns. Kärleksfulla kramar från Inger

  If you want to hold the beautiful one,
  hold yourself to yourself...
  -Rumi

  When you kiss the Beloved,
  touch your own lips with your own fingers.
  - Rumi

  An artist comes to paint you and stands with his mouth open.
  -Rumi

  When someone asks what there is to do,
  light the candle in her hand.
  - Rumi

  Follow your bliss

  “Follow your bliss. If you do follow your bliss, you put yourself on a kind of track that has been there all the while waiting for you, and the life you ought to be living is the one you are living. When you can see that, you begin to meet people who are in the field of your bliss, and they open the doors to you. I say, follow your bliss and don’t be afraid, and doors will open where you didn’t know they were going to be. If you follow your bliss, doors will open for you that wouldn’t have opened for anyone else.”
  - Joseph Campbell

  “The way to find out about happiness is to keep your mind on those moments when you feel most happy, when you are really happy — not excited, not just thrilled, but deeply happy. This requires a little bit of self-analysis. What is it that makes you happy? Stay with it, no matter what people tell you. This is what is called following your bliss.”
  -Joseph Campbell

  There is no glimpse of the light without walking the path, You can´t get it from anyone else, nor can you give it to anyone, just take whatever steps seem easiest for you, and as you take a few steps it will be easier for you to take a few more. –Peace Pilgrim

  The world is like a mirror; if you smile at it, it smiles at you. I love to smile and so in general, I definitely receive smiles in return.
  –Peace Pilgrim

  Every good thing you do. Every good thing you say, every good thought you think, vibrates on and on and never ceases. –Peace Pilgrim

  SvaraRadera
 4. Tack kära Inger...
  Underbara citat och jag blir inspirerad att läsa Joseph Campbell .. har hört talas mycket om honom och alltid haft en positiv känsla... Yes.. follow your bliss.. det är ett så fint uttryck som berör mig djupt.. Tack för att du sprider ditt ljus här inne och för alla djupt inspirerande tankar. Varm Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig