torsdag 14 februari 2013

Äkta Kärlek & Alla Hjärtans dag!


"Kanske är äkta kärlek att bry oss så mycket om varandra 
att vi värnar om att både män och kvinnor 
ska få vara dem de är helt och fullt med all sin känslighet 
och sårbarhet och med all sin värme och kärlek."


Det var Äkta kärlek förstår du...
...sa den fina visa kvinnan på TV när hon berättade hur hon och hennes man hade kunnat ta sig ur ett mycket tufft drogberoende och ett liv på gatan utan bostad. Det var äkta kärlek, vi brydde oss om varandra, vi tänkte på den andre det var det som räddade mig. Hennes ord berörde mig djupt för de kändes så äkta.  Hon visste vad äkta kärlek var och hon visste vad den kan betyda!

Alla hjärtans dag
...är ett sätt att påminna oss om denna äkta kärlek. I morse fick jag ett jättefint litet meddelande från en väninna "Älskade du, kärlek till dej. Glad att du finns. Ha en fin hjärtans dag stod det" ....det värmde mig så mycket och jag blev så glad. Det kändes äkta och jag kunde känna hennes kärlek stråla ända hit. Det är ett sånt meddelande som finns kvar inuti och fortsätter att värma hela dagen..Ja kanske hela livet.


Alla Hjärtans dag kan kännas lite sockersött!
Samtidigt blir ju allt vad vi gör det till. Jag ska låta denna alla Hjärtans dag påminna mig om att ge mer kärlek till både mig själv och andra varje dag... För det är vi värda och vi behöver det alla... Inte minst våra pojkar, små och stora behöver massor med kärlek så de förstår att de inte behöver vara så tuffa för att vara älskade och godkända...så de förstår att de mjuka värdena såsom inkännande och känslighet är så mycket värdefullare än att stänga av sina känslor och bli tuff och hård.

Män med känslor är manligt!
De mest attraktiva och manliga männen är för mig de som har tillgång till sina känslor. Därmed är jag så glad och tacksam för att Peter nu i helgen arrangerar en träff för män. En träff där män får vara de människor de är fullt ut med sina djupa känslor men även med sin längtan att göra bra saker i världen. Dessutom vet att jag att det redan finns så många sådana män inte minst de fina män som kommer hit.

Kanske är äkta kärlek att bry oss
...så mycket om varandra att vi värnar om att både män och kvinnor ska få vara dem de är helt och fullt med all sin känslighet och sårbarhet och med all sin värme och kärlek. En sådan äkta kärlek kräver ett engagemang och en medvetenhet. Hur kan vi skapa nya bättre förebilder för både pojkar och flickor...Hur kan vi byta ut döskallarna och militärprylarna mot ett annat manligt ideal och hur kan flickor få vara flickor lite längre innan de ska ha sexiga underkläder och vilja se ut som barbie.

Hur kan vi alla bara få vara dem vi är!
och känna oss älskade och ge av det vi här är för att ge istället för att slösa tid på att leva upp till ideal som varken vi eller andra mår bra av och som vi inte själva har valt. Ja det blev visst ett litet annorlunda Alla Hjärtans dag-inlägg .. Men som allt annat tror jag att det börjar med att vi känner oss älskade och värdefulla, och när vi vet att vi är det, då vågar vi stå upp för det vi tror på, vi blir bättre förebilder och vi har mer att ge till andra och vi kan förmedla en känsla av villkorslös kärlek till våra barn så de vet att de är värdefulla som de är och kan lita till sin egen uppfattning främst och vågar vara sanna människor som vet vad Äkta kärlek är!

Stor kram till er fina Gudinnor!
Jag vet att ni alla är visa, kloka, medvetna Kärleksspridare.. fortsätt med det

Anne Solveig!

På tal om pojkar... de här killarna gillar jag och sången är så fin...
"Här ligger jag lat i knät på Moder naturen".... "Jag tror jag är kär i allt som andas"
 klicka här om jag inte lyckas få in videon... uppkopplingen är inte så bra där jag är.   http://www.youtube.com/watch?v=Plm99iSaz60


2 kommentarer:

 1. Tack Anne, det här är väll precis vad Alla <3-Dag borde handla om ... Inte choklad hjärtan eller smycken ... ( kanske kan få plats det med men...) - att vi alla ska få kärlek för dem vi ÄR!

  Vägra köpa och klä våra små pojkar i tröjor med "tuffa" tryck på, vägra göra flickor bara gulliga ... Vi är ju och ska ju bli så mycket mer!!
  Det börjar ju när vi är små, hur vi tilltalas på olika sätt beroende på kön och vad vi gör t ex redan på dagis ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anita! Ja den största kärlek vi kan ge någon är nog att den förstår att den är bra precis som den är... samt som du säger vi är så mycket mer än dessa ideal som vi matas vid så tidigt i livet... det är så lätt att fastna i och luras av dem .. Vi är människor med en oerhörd potential. Kram till dig Anne

   Radera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig