söndag 17 februari 2013

Du är alltid trygg Kära Gudinna - Sunday Spirit Inspiration


"Den grundläggande tanke du kan välja att leva efter om du vill 
och som snabbt skulle kunna skapa en trygg, kärleksfull och fredlig värld 
om alla tänkte den är:  - Alla människor är i sin innersta kärna gudomliga."


Det sker så otroligt mycket gott i världen!
Vi lever i en tid då det är lätt att skrämmas av det som vi får ta del av genom media eftersom det dessutom oftast skruvas upp lite extra för att locka läsare. Samtidigt sker det varje dag så otroligt mycket bra och goda saker.. Varje dag ger massor med människor över hela jorden så mycket kärlek till varandra, bryr sig om varandra och djuren och naturen och världen blir bättre, utvecklas mer och mer i kärlek. Även om vissa händelser kan få oss att tro att det är tvärtom. Men vårt medvetande behöver komma i linje med det gudomliga medvetandet tills vi lever helt och fullt i fred och harmoni med varandra, men tills dess kan var och en av oss välja vilka tankar vi vill se på oss själva, andra och världen från.

Vilka tankar skapar du din verklighet med!
Den människosyn och den världsbild vi lever efter kommer i hög grad att påverka våra liv. Detta eftersom våra tankar och förväntningar styr både det som sker oss och inte minst hur vi upplever det som sker. Den grundläggande tanke vi kan välja att leva efter om vi vill och som snabbt skulle skapa en mycket mer trygg, kärleksfull och fredlig värld är: Att Alla människor i sin innersta kärna är gudomliga...sprungna ur samma  universella kärleksfulla källa som du. Vi är alla i grunden skapade av Gud/Gudinnan och vi är alla redan hemma hos henne.. Ja i alla fall en del av oss ... vårt sanna jag vår själ är alltid där. Den andra delen av oss som separerat sig från källan den kan vara långt ifrån denna medvetenhet. (Ungefär så beskriver ACIM, en av mina favoritböcker det. De flest andliga inriktningar förmedlar samma budskap.

Vi kan sända kärlek släppa och gå vidare i tillit!
När vi lever med utgångspunkt från denna tanke och detta synsätt så blir det enklare att förstå att allt som inte kommer från kärlek, det kommer från separation och rädsla. När vi ser att någon beter sig kärlekslöst så kan vi lättare överse med det och med en djup förståelse inse att denna person är bara mycket långt från källan och sitt sanna jag just nu. Vi kan välja att ändå fokusera på det sanna i den person och känna efter om det är något vi kan göra för att hjälpa honom/henne att minnas det igen.. Är det inte det så är det bästa vi kan göra att sända kärlek, släppa och gå vidare i vårt liv i tillit till att var och en slutligen hittar hem.

Men mycket av det media förmedlar och som också är ett slags allmänt tänkande - går ut på att verkligen skapa syndabockar och att vi ska ge igen. En människa som beter sig dumt  - tex skriver konstiga meddelande på nätet är ju en person som mår mycket dåligt. Om vi svarar på samma sätt så ger vi bara mer kraft till den personen och mer kraft till de tankar han/hon tänker. En person som inte mår bra och har behov av att bekräftas kan göra vad som helst för att få bekräftelse och hellre en negativ bekräftelse än ingen alls.

Kulturministern svarade så bra.
 Norska Kulturministern Hadia Tajiks svarade så bra på i TV när Skavlan frågade hur hon gör när hon får negativa mail. Hon sa att oftast lägger hon ingen energi på dem alls utan fokuserar istället på att göra ett bra jobb. Men det händer att hon t.ex rättar någons stavfel och skickar tillbaka mailet.... Tycker det var ett underbart sätt att med humor svara på ett sånt meddelande.

"Tänk om vi verkligen visste att vi alla är kärlek och levde efter det... 
då skulle vi enklare och ibland även med humor kunna överse med
om någon förirrat sig in i andra tankar "

Men när vi svarar som om vi verkligen lägger en vikt vid det personen säger och tar det på allvar, eller ännu värre börjar döma och svara i samma ton.. ja då är ju vi inte ett dugg bättre utan har själva förirrat oss in i en tankevärld som inte är sann..

Jag tror det kommer en dag när vi slutar att ägna så mycket 
uppmärksamhet åt dem som vi tycker gör fel och beter sig dumt...

....när vi istället sänder kärlek och varsamt försöker hjälpa den personen... När vi kan se på dessa personen lite mer som vi ser på förståndshandikappade för det är ju det är ju lite så det är:) Ja vi är alla förståndshandikappade när vi inte tänker och agerar utifrån ett sant och kärleksfullt medvetande.

Jag tror det kommer en dag när ingen bryr sig om ifall någon spridit negativa tankar eller rykten eftersom Alla känner sanningen ... En dag när det känns tryggt att leva för vi vet att vi i vår djupaste sanna kärna inte kan skadas..

Vi kan välja att stanna i kärlek!
Tills dess kan vi påminna varandra om att möta illusioner och rädslor med kärlek... att inte gå in i någon annans förvirrade värld... att välja att stanna i kärlek hur än andra beter sig. Skulle deras beteende störa oss för mycket i våra sysslor eller kunna påverka oss fysiskt så får vi förstås sätta gränser och finna ut hur vi rent praktiskt kan skydda oss men det betyder ju inte att vi inte kan sända kärlek ändå... Det vi ger kommer ju alltid tillbaka till oss... att sända kärlek till någon som beter sig dumt mot oss kan innebära att vi kan älska oss själva med när vi beter oss dumt... samt att vi kan ha mer tillit till att andra är överseende med oss... För så som vi dömer andra så dömer vi oss själva..."När vi kan se det gudomliga sanna i andra då kan vi även se det fullt ut i oss själva och tvärtom"

Samt det fina är att ju mer fokus vi har på kärlek ju mer trygga kommer vi känna oss och ju mer fokus vi har på kärlek ju mer drar vi till oss kärlek... 

Ha nu en mycket fin Söndag kära Syster!

Kram Anne Solveig!

2 kommentarer:

 1. Fina Anne Solveig och Alla. Jag vill dela med mig av den glädje jag känner inom mig, kanske det kan inspirera dig.

  Följ ditt hjärtas fågel och låt Kärleken dansa i ditt bröst. När någon undrar hur de ska göra, ge dem Kärlek så deras hjärtas fågel släpps ut ur sin bur och kan flyga fri.

  Det är den finaste gåva man kan ge. De känner igen känslan av Kärlek och börjar lyssna till sitt hjärtas röst. De får en lycksalighetskänsla precis som du får när du ger kärlek. De får då tillgång till den visdom som redan finns inom dem.

  Se på de olika val du ställs inför när du går din väg och känn inom dig, hur känns det när du försöker välja......när känner du kärlek inom dig....när känns det sant och rätt för dig....följ det. Följ känslan av lycksalighet. Det är hjärtats röst du hör.

  Krama någon, titta någon djupt i ögonen och ge dem ett leende. Känn känslan som uppstår i din kropp när du får ett leende tillbaka, eller en kram. Hur känns det i kroppen när du hör någon skratta av glädje.

  Försök att hitta den underbara känslan och försök att hålla kvar den känslan. Försök igen....sprid Kärlek.....från ditt hjärta....låt tankarna vila....bara sprid Kärlek från ditt hjärta. Känn känslan och försök hålla kvar den...längre och längre stunder.....Ju oftare du sprider Kärlek ju bättre mår du och alla omkring dig, detta blir ditt naturliga tillstånd.

  Det är vi som skapar den värld vi ser. Flyg fri och låt Kärleken visa dig vägen, då skapar du Kärlek. Låt Kärleken flöda fritt genom oss. Låt oss alla hjälpas åt att sprida den. Kärleken är den starkaste energi som finns. Den vibrerar i oändlighet.

  Kärlek är en Kär-Lek. Roa varandra, spela på ett instrument, sjung, dansa och skratta. Spring barfota i gräset, njut av alla blommorna på ängen, hör hur vinden leker med löven i träden, hör fåglarnas sång, krama varandra, krama djuren.

  Njut av hur solen värmer. Se barnen leka på ängen, hör hur de skrattar när deras små bara fötter kittlas av gräset. Ät frukt direkt från träden och drick friskt vatten ur en ren, frisk källa. Så underbar vår Moder Jord ÄR.

  Lycka till. Jag önskar dig all lycka på din väg.
  Jag älskar dig. Kramar Inger

  SvaraRadera
 2. Fint uttryckt Inger.. Ja kärlek är det enda som är sant så det är vackert att tona in på kärlek och alla svarar an på den... Kram till dej. Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig