onsdag 23 januari 2013

Hur kan du ta ut svängarna ännu mer?

"Kanske befinner du dej redan just precis mitt i din Mission i livet!
Kanske skulle du bara kunna ta ut svängarna lite mer... till att vara den du är fullt ut!"

Jag har kanske redan funnit min Mission!
... i alla fall det som är min mission just nu... För några dagar sen kände jag mig lite vilse i pannkakan:)  trots alla mina visioner om vad jag vill i mitt liv så kändes det som att jag inte riktigt hade entusiasm och inspiration.. Så då stannade jag upp och bad om att bli visad lite mer tydligt nästa steg ... för emellanåt brukar jag komma på att vi kan faktiskt be om hjälp och vägledning och att vi nästan alltid får den när vi ber om det.

Jag skalade av mina ambitioner och bad till Gudinnan
Jag insåg att jag hade en hel del visioner om vad jag ville men att jag ändå inte riktigt visste djupt där innerst inne hur jag skulle gå vidare.. vad jag skulle ge min energi till... vad som är meningen med just mitt liv... Så jag skalade av mig mina ambitioner och bad till Gudinnan... Visa mig min riktning.. visa mig hur jag kan ge på bästa sätt och det nästa steget jag ska ta... Jag vill ge min energi till det som är den "Gudinneliga viljan" :)
Det är något fint som sker när vi är villiga att bara vara de redskap vi är ämnade för och i den stunden kändes det som jag var villig till det.

Det är ju detta jag älskar!
Det hände inte så mycket just de närmaste dagarna och jag tyckte inte jag fick något tydligt svar....men det började droppa in fler och fler anmälningar till min Gudinneretreat... och det kändes så kul och jag blev varm i hjärtat av det....och så idag fick jag insikten igen..... men det är ju det här.... Det är ju det här med Gudinneretreat.. en djupare kvinnogemenskap.. det är ju det jag älskar.. i alla fall just nu !

Vad är succé för dig?
Ibland förstår ni så kan jag börja bygga upp visioner som jag tror att jag skulle vilja.. som att bli känd tex... att synas i tidningar eller media... eller komma ut i världen och göra "Stora saker" Antagligen kommer de idéerna från att det är detta som lyfts fram och  hyllas i media... att vi ska vinna eller bli kända... tänk så många program på TV som går ut på det... .att vi endast är framgångsrika då. Samtidigt är det ju fint att kunna dela med sig goda saker till andra.... så på det sättet kan det ju vara bra att nå ut till fler.

"Success is being fully me
simply rest inside and be..

Success is being fully YOU
doing what you're here to do"

Anne Solveig

Nu landade jag igen!
.. och insåg att jag vill djupast innerst inne leva ett ganska lugnt njutningsfullt liv, jag vill uttrycka mig kreativt...sjunga, skriva och inspirera andra...  meditera....samt då och då vill jag även ge mig ut på äventyr i världen. Jag vill kunna gå en djupare väg helt enkelt....Hur kan jag få det livet då... Jo det är det liv jag redan har .. och just nu känns det som att Gudinneretreater är ett fullkomligt perfekt sätt att uppleva detta på som passar mig utmärkt... och som dessutom kan ge något fint till andra med.När jag tog ut svängarna helt och fullt ...
En annan aspekt jag tänkt på när det gäller Gudinneretreaten det är att när jag äntligen tog ut svängarna helt och fullt då blev det flow.... Du förstår att innan så hade jag en del retreater men jag var lite försiktig.. de varade en helg .. för jag trodde inte att någon skulle vilja komma en längre tid.. och de hette Kvinnoretreater för det kändes lite "för mycket" att kalla dem Gudinneretreat... ja det tyckte i alla fall min man och då lyssnade jag till honom :)...

Men sen fick jag nog av att vara försiktig och lagom!
Jag insåg att jag älskar begreppet Gudinna .. det står för något djupt och vackert och andligt och det påminner oss om mitt och ditt sanna värde... jag insåg att jag fick mycket mer inspiration när jag kallade det Gudinneretreat och när jag även tog ut svängarna och berättade om Gudinnan genom historien m.m... lyfte in det feminina andliga lite mer...då skedde det som brukar ske när vi är sanna mot oss själva... det blev ett flöde och ....Andra ville vara med...

Andra känner ljuset..
Jag tror det berodde delvis på att jag var sann mot mig själv och då blir det jag erbjuder mer sant och äkta... Dessutom fick jag ju mycket mer inspiration och det har jag märkt .. att när vi själva har mycket inspiration på något, då skapar det som ett ljus energi omkring oss och andra känner det ljuset...och dras dit.

Så med det vill jag inspirera dig till
....att lägga märker till vad som redan fungerar utmärkt i ditt liv? Var är det flyt? Samt fundera på om du kanske redan lever din mission... och just nu tar de steg du ska ta... för så tror jag nämligen det är...Samt fundera även om hur du kan ta ut svängarna ännu mer att vara den du är helt och fullt .. Hur du skulle vilja leva och hur du skulle vilja uttrycka dig om du inte brydde dej om vad andra tycker och tänker...utan bara följer ditt hjärtas djupaste längtan.

Berätta gärna vad detta väcker i dig... eller om du har andra tankar och egna erfarenheter omkring detta som kan inspirera dem som tittar in här.


 KRAM och Ha Nu Underbara insiktsfulla dagar tills vi ses igen!
och som Alltid .. tillåt dig att vara den du är och blomma ut!!

Anne Solveig


"And One day I just knew what I was meant to be.. 
One day I could see what is truly me...."


12 kommentarer:

 1. Oj, detta väcker jättemycket! Tack.
  Jag sitter här - eller satt i värk men nu är den försvunnen. Inser nu: mycket av min värk beror just på att mina tankar om mig själv är hårda..och det beror på ett icke-accepterande av den kvinnliga delen av mig..åh, nu blev det djupt här!

  Men visst -- fullt ut, ingen broms!

  Detta inlägget väckte något mjukt inom mig. TACK!

  SvaraRadera
 2. Underbart! Du är värd att vara snäll mot dej...fint att höra att det väckte något mjukt... go girl go.. använd bara bromsen när den behövs...lycka till!
  Anne

  SvaraRadera
 3. Bara helt kort i denna sena timme ... Jag är glad- tacksam- lycklig för att du just valde att kalla retreaten GUDINNEretreat istället för kvinnoretreat!!!!
  I mig slår det då an en längtan, en längtan efter att söka och finna mitt inre ljus, min fulländade kärna, mitt rätta JAG, kärleken med det stora K:et ... Det som driver mig framåt i livet, det som gör att jag när jag fått känna på detta stora också vil dela med mig till min omvärld ...
  Visst kan det även väcka något "kvinnligt", men för mig är det större än så ... Precis som jag också tror du menar, Anne!
  Kram Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anita.. du beskriver jättefint det jag känner och det som är syftet med Gudinneretreaten.. härligt.. varm kram

   Radera
 4. Tack, Anne, för inspirerande tankar. <3

  Kram/Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna-Karin att du ger dig tid att säga det. Kram Anne

   Radera
 5. Hej Anne, inspirerande att läsa - om mission och att ta ut svängarna, jag ska verkligen ta med mig den intentionen. Jag har fått ett nytt jobb på en stor Vårdcentral, halvtid. På mitt vistikort står det Leg Naprapat men mina chefer har bett mig att hjälpa dem att vända upp och ner på Fysiomottagningen, till att bli en innovativ och framgångsrik mottagning. Jag ska få jobba bla med psykosomatik-patienter, leda Nia och yogarehab, använda coachmetoder, samarbeta med psykologer och Mödravård osv. Ja jag får ta med mig hela min mission om att leva innifrån och ut, lyssna på kropp och hjärta och skapa ett liv därur, inspirera patienter till att ta hand om sig själva.

  Tur att det bara är halvtid så jag kan jobba lite i egen regi och sen bara vara hemma och ta det lugnt och vara kreativ - och ta hand om mig och Hampus och hitta på roliga saker. Det känns som universum placerat mig på denna Vårdcentral för hjälpa vården att utvecklas till helhetsvård och bemöta HELA människan. Jag får nog läsa Pippi power igen:-)

  Det låter superhärligt med Gudinneretreat och att du vågar vara så stor och kreativ som du är!!! Spread your wings and fly!!!

  Till sist, en sak till om mitt nya jobb, vi ska vara på 9de våningen med utsikt över Helsingborg, havet och Danmark, vilken tur jag har, jag böjer mig för livet och tackar.

  STOR KRAM Erika

  SvaraRadera
 6. Wow Erika... jag ryser och ryser och ryser...känns bara så rätt... Fantastiskt att det finns såna möjligheter på mer "vanliga" arbetsplatser.. men den kommer nog inte vara vanlig längre när du tar ut svängarna.. tänker på Eva Sjöde som var med och utvecklade en unik avdelning på sjukhuset i Kalmar... Skrattar högt nu när jag läser det sista.. 9.e våningen med havsutsikt.. kan det bli bättre.. du hade nog inte ens kunnat tänka ut detta själv... Tur att vi inte behöver tänka ut allt... Varmt lycka till och du är perfekta kvinnan o Gudinna för den här uppgiften.. och ta nu ut svängarna så att du kan ge allt det du har. samt tack att du berättade!

  SvaraRadera
 7. Vilken LYCKA jag känner för dig Erika!! Säger som Anne, så bra hade du nog knappt kunnat tänka uuuut själv ... Och nog tur att det var 1/2-tid, til att börja med, annars kanske stor risk för utmattning när engagemanget kööör igång för fullt!
  Kära Erika, bred uuuut dina vingar och flyyyyg, fåglarna utnyttjar luftstömmarna och medvind - gör det du med!!!
  Stort lycka til!!!!

  SvaraRadera
 8. Hej igen,
  ja Eva Sjöde kommer jag ihåg, jag ska titta på hennes hemsida, kanske maila henne och fråga lite, tack för tipset :-) Jag gick en kurs för henne 2003.

  Det kommer komma utmaningar oxå med detta jobb, men jag är redo! Jag kan ju inte hålla tyst, utan går min väg nu. Det feminina eller universum ska flöda ut i alla samhällsstrukturer nu.

  Vill bara tillägga att det du skrev om att NJUTA av livet och ge sig ut på äventyr då och då, det tror jag är superviktigt. Vi ska till Sälen om en vecka och till Mallorca i maj eller juni.

  Tack för dina hejar-rop och för all inspiration!

  Kram igen

  SvaraRadera
 9. Vad kul du säger.. för jag fick sen en tanke att hon kanske kunde vara lite mentor till dej då hon varit i en liknande situation. Ja utmaningar brukar det ju alltid komma även när vi utför vårt livs mission eller kanske just då ännu mer för att vi ska växa. Ja det feminina ska flöda ut och jag tror att vi som verkar för det har vind i seglen eftersom det är dags och hela universum vill detta nu... och att se fram emot lite semester och njutning är alltid fint låter härligt med både fjällen och Mallorca. KRAM Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig