tisdag 29 januari 2013

Välj de tankar du vill leva efter!

Tankar från Cheryl & Louise
Jag fortsatte att lyssna till min Dvd idag med Cheryl Richardsson och Louise Hay. Cheryl berättade att istället för att rusa upp på morgonen och stressa genom dagen för att hinna få allt gjort och finnas till för alla andra utom sig själv som hon hade gjort en stor del av sitt liv... så beslutade hon att ta en timme varje morgon då hon satte sig i ner med en kopp té och skrev positiva affirmationer. Hon märkte att det förändrade hennes dag helt när hon gav sig själv denna tid.

Hon kunde därmed vara mer närvarande 
....och tillgänglig för sina kunder, mer vänlig mot sin man och njuta mer av dagen och därmed fungerade allt mycket bättre. Hon berättade också att en affirmation hon hade var att: hon samverkade med andra positiva personer för att föra fram ett gott budskap... ja ungefär så... och det var en affirmation hon upprepade en längre tid. Aldrig hade hon dock kunnat ana att den skulle leda henne till att samverka med Louise L Hay.

När du skapar affirmationer .. skriv dem tills du känner att de känns helt rätt och går in i dej.. och du vet att Jaaa.. det här skulle jag verkligen vilja. Louise menar att du kan skapa en rad med affirmationer som kan ge dig support i ditt liv och när du en gång planterat in dem så fortsätter de att fungera av sig själv. Jag skulle vilja tillägga att försök att även finna känslan i det du tänker och affirmerar... feel it

Skriv nya tankar som gäller ditt liv
En God idé kan vara att sätta dig och skriva ner de tankar - affirmationer som du vill leva efter...Det kanske är på tiden att leva efter de tankar du själv väljer... de flesta tankar vi lever efter är ju såna som har planterats in av andra. Så skapa dina tankar.. sätt dem som små frön, vattna dem regelbundet och en dag kommer de blomma ut i ditt liv. Lycka till.

Affirmationskort av Louise Hay
Förslag på affirmationer av Louise & Cheryl

I love my life

I love this day

Everything I do brings me joy

Only Good lies before me

Life supports me in every way

All is well in my life, 
everything happens for my highest good, 
out of this situation only good will come
I am safe                                                                  
                                                                                           

Ha en fin dag... Varm hälsning från Anne Solveig

4 kommentarer:

 1. Jag har känt inspiration att måla sådana affirmationsbilder, ska köpa akryl idag, och börja! Känns mycket roligare när det är lekfullt, man bejakar sitt irne barn och "fattar" det hela mycket bättre... tack för denna inspiration!!

  Behövde den verkligen just nu -- lustigt att jag inte såg den igår!

  Mysigt med morgonritualen med tekoppen. Håller p att samla inspiration kring morgonritualer då jag tappat det lite. Underbart! (Jag kan ju börja redan nu då jag råkade vakna tidigt, hihi.)

  Kram :)

  SvaraRadera
 2. Ja det har du så rätt i Ingrid.. tror affirmationerna går in bättre när vi dessutom får med höger hjärnhalva...jag vill också skapa affirmationskort... samt kul att du tog till dej morgonritualen.. jag ska prova den ett tag med... verkar bra att börja dagen med en massa goda tankar och efter ett tag menade Cheryl att det blir mer tydligt vilka tankar som är viktigast för oss.
  Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Ja, det stämmer verkligen! I denna morgonens klarhet, där man oftast är ensam, och staden kanske sover (om man bor i stan), så blir det så tydligt vad som betyder mest. Tack, det ska jag ta med mig... kanske blir ett par morgnar med olika teman för att testa vem man är:) vad som är viktigast.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. och visst är det väl en rätt bra insikt att inse att vi faktiskt oftast inte tänker våra egna tankar utan det som har programmerats in i oss:) för då inser vi ju hur viktigt det kan vara att byta dem :) Kram

   Radera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig