söndag 4 november 2012

Musiken kan säga mycket mer! - Sunday Spirit inspiration

En riktig Mys-Söndag!
Idag har jag varit kvar i sängen till kl halvtre på eftermiddagen... Jag bullade upp lite kuddar samt tände en massa ljus och njöt av att sitta inomhus i ljuset och värmen när det regnade och var grått utanför.... Efter att ha suttit och mediterat en stund samt fokuserat på hur jag vill leva ännu mer...så hämtade jag gitarren och tillbringade dagen med att lyssna igenom sånger jag hade spelat in.. och funderade på min kommande CD och vad jag vill att den ska innehålla. Det kändes kul och inspirerande.

På senare tid har det här med musiken dykt upp!
....igen lite starkare och jag har ju sen länge haft ett mål att spela in en CD. Kanske en anledning till att jag inte blivit färdig med det än är att jag har en massa material som är lite spretigt och är sånger jag gjorde för några år sedan.. jag tycker fortfarande de är bra och flera av dem är redan inspelade i en studio med duktiga fina musiker så det skulle inte ta så mycket tid att få ihop en CD med dem... dessutom är det flera kvinnor som sagt att de tycker om dem men del av mig har inte riktigt inspiration på det.

Vill känna mig mycket nöjd med det jag skapar!
Känner att om jag ska göra en CD så vill jag den ska bli riktigt bra och jag vill känna att jag är riktigt nöjd med den.. Jag vill även att den ska innehålla en hel del av mina senaste sånger och musik samt att det ska vara enhetligt inspelat med en musiker det känns bra med. Det känns viktigt för mig när jag lägger mycket tid och pengar på något att resultatet blir som jag vill... det känns viktigt att värdesätta min kreativitet. Jag kände mig så nöjd när jag hade gjort min bok eftersom jag kände att jag hade gett den de bästa förutsättningarna.. proffsiga fina människor hjälpte mig och jag satsade på att göra en fin inbunden bok istället för en pocketbok. Känner mig fortfarande så nöjd när jag ser boken... samt inte med innehållet som fortfarande känns helt rätt.

Men visst är det svårt ibland att släppa
...det vi redan påbörjat även om det kanske hindrar oss att gå vidare. Jag har även en massa halvfärdiga målningar och varje gång jag ska måla så är det en del av mig som tycker att jag borde fortsätta på dem och då tappar jag inspirationen... och liknande har det känts med CD-projektet. Men idag när jag lyssnade på alla mina nya sånger då kände jag kunde välja ut ca 11 nya sånger som jag tycker om nu och som jag tycker har ett fint upplyftande budskap som stämmer med där jag är idag. Jag inser också att jag lärde mig jättemycket genom att spela in flera sånger i en studio med bra musiker och jag har redan haft en hel del glädje av de sångerna. Inte minst lärde jag mig att lita främst till det jag själv känner och inte tro att musikerna vet bättre än mig vad som låter bra... Det är ju jag som vill uttrycka något med mina sånger.

Vi får se hur det blir nu..
...det har i alla fall dykt upp en person som det känns som det skulle fungera bra att samverka med... men denna gång ska jag ta det lugnt och prova först innan jag går vidare.. det är ju ett så känsligt projekt att låta någon annan lägga musik till mina sånger för det måste ju stämma med det som jag själv vill uttrycka med musiken... då är det ju enklare att skriva och måla för där är det ju bara jag som uttrycker mig även om den som redigerar förstås kan påverka innehållet lite när jag skriver.

Love is the doorway
Jag känner att jag vill uttrycka en hel del av den andliga inspiration som jag tagit del av den senaste tiden... Jag vill att min sång och musik ska ha ett budskap som jag själv vill lyssna till om och om igen.
Letade efter en lite mer ny låt att dela... istället hittade jag en av de äldsta låtar jag spelat in:) ...tycker fortfarande om sången och budskapet i den.. kanske en mening med att jag fann just denna sång då jag kanske börjar förstå budskapet lite mer:) ... Även om jag själv inte har skrivit texten utan endast musiken samt att jag sjunger. Goopalji har gjort texten.

6 kommentarer:

 1. Så vackert Anne. Ser framemot att höra mer när än det blir i tid. varm kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Varmt tack Pernilla.. betyder mycket att få höra.. kom just på att jag ska ju svara på ditt mail.. tror inte jag gjorde det? men blev jätteglad att du vill vara med på retreaten. KRAM

  SvaraRadera
 3. Fridfull, lycksalig, inspiration, kärlek vibrerar inom mig. En liten fågel lyfter och flyger i mitt inre. Allt känns lätt. Kärleken skapar genom mig. En bild, en text, en sång, spelar lite på ett instrument. Flöde, skapande, kärleken dansar inom mig.
  Världen gör sig påmind. Inspirationen avtar och en känsla av saknad infinner sig.
  Lycklig att tavlan jag målade hann bli färdig innan inspirationen avtog. Tack.
  Lilla älskade fågel kom till mig och flyg fri.
  Nästa inspiration som kommer i närvaro, i kärlek, är helt ny och en annan bild, sång, text, låt på instrumentet dyker upp. En ny dans och jag skapar i kärlek.
  Åter virvlar jag med i dansen. Lycksalig. Tack lilla fågel, jag flyger fri.
  Skapande i sin enkelhet, konsten att stanna i flödet är en konstart i sig, levnadskonstnär i närvaro.
  Beroende av andra som kanske inte är närvarande i flödet just då, i just den dansen, tider som måste planeras och bokas, att åka till en speciell plats, vara med människor som kanske inte är i flödet just då, i just den dansen, flödet avtar och stannar upp. Flödet är i nuet. Endast där.
  Lilla fågel kom till mig och flyg fri. Älskade mitt sanna inre kärleksfulla jag vägled mig.
  Världen är dåtid eller framtid. Skapande i kärlek, utan tankar, spontant, är i nutid, i närvaron.
  Känn rytmen i dansens virvlar. Känn Kärleken.
  En liten fågel kvittrar och säger inspirerande….. Allt är oändliga möjligheter….En sådan möjlighet är att skapa en egen liten inspelningsstudio i all enkelhet där man kan spela in sin musik när man är i flödet, i dansen, i nuet. Kanske tillsammans med någon som inspireras att vibrera med i samma dans.
  Det är i enkelheten man finner kärleken. Man känner när något är skapat i kärlek, i flödet, i nuet, i all enkelhet, i dansen, man tar liksom det till sig på ett helt annat sätt, man känner av kärleken.
  Anne Solveig, jag önskar dig all lycka, jag älskar dig. Kram Inger M

  SvaraRadera
 4. Kära Ingrid... vilken underbar förmåga du har att sätta ord på det ordlösa...Du beskriver det skapandeflödet så vackert så jag bara längtar efter att befinna mig därigen.. ska bums sätta mig och sjunga lite... känns som flödet väntar på mig.. Ja vilken lycka det är att få vara en kanal för det gudinneliga flödet... det är nog det mest underbara vi kan vara och göra här på jorden och alla kan vara det på sitt unika sätt... Vart tack för dina fina rader som inspirerar mig att ännu mer njuta av skapandeflödet.. KRAM Anne

  SvaraRadera
 5. Kära Anne!
  Har inte varit inne o läst här på länge o kände idag att jag hade lite extra "Mundekulla aspinens" o därför tittade in i ditt fina gudinnerum. Så jätteglad jag blev när jag såg att du lagt in smakprov på din musik! Jag (o även maken som kom in precis när jag spelade denna låten) fick riktig "ståpäls" av att höra på din underbara röst! Det gläder mig o många fler att dina planer på en cd börjat ta fart igen! Önskar dig all lycka!
  Varma kramar
  Lena U

  SvaraRadera
 6. Men Åhhh Lena... vad glad jag blir för din kommentar...så mycket det betyder när någon som du uttrycker att du tycker om det jag sjunger...Varmt tack

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig