lördag 24 november 2012

Mer om Gudinnetemplen kommer!

 Från muséet i Valetta.


Jag har tagit en massa bilder 
både från Malta och Gudinnetemplen. När jag kommer hem ska jag göra ett mer utförligt inlägg om Gudinnetemplen för det är ju en huvudorsak till att jag reste hit och då ska ni få se fler bilder av alla vackra Gudinnor med.

Ett mysterium med just dessa Gudinnebilder 
är att de har ju faktiskt inga bröst... ändå är det ganska vedertaget att de är kvinnoofigurer eftersom de har den kroppsformen ändå men det finns även de som menar att de lika gärna kan vara utan kön eller manliga... Vad tänker du - ni? Detta gjorde mig lite konfunderad när jag upptäckte det men det känns ju ändå som att de påminner mycket om alla de andra stora runda kvinnliga Gudinnor som man har funnit över hela det gamla Europa. det finns även flera Gudinneskulpturer från Malta som har bröst också.

Mer kommer ... KRAM Anne

2 kommentarer:

  1. Hmm, gudinnor kanske när på annat vis ... Då behövs alltså inte brösten ... :-)

    SvaraRadera
  2. Ja eller också symboliserar dessa bara den födande livgivande principen .. Ingen av just den här sorten hade huvud heller utan det var löstagbart, troligen för att kunna bytas ut.. Ja det är ett mysterium... Kanske kan vi bara gissa eller ana... Och en stor varm o mjuk famn känns det som hur som helst.

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig