söndag 30 maj 2010

En hyllning till Alla kvinnor!


Idag vill jag hylla Gudinnan, The Holy Mother och Moder Jord.
Jag vill även hylla Alla kvinnor som finns och har funnits där och betytt mycket i andra människors växande, eller gett av sin Moderskärlek till djur, växter och allt levande.

Vi är alla Mödrar.
Idag är det Mors dag och jag vill hylla alla Kvinnor - Gudinnor. Vi är alla mödrar men på lite olika sätt kanske. En del av oss har fött egna barn, andra har tagit hand om andras barn och en del av oss har fött fram kreativa projekt eller funnits där i unga människors växande och många av oss har gjort alla eller flera av de här sakerna. Så min varmaste hylling till er/oss alla.
En lite extra tillägnan till oss andra Mödrar
Det finns en mängd kvinnor som liksom jag inte har fött egna barn. En del av oss föder istället fram kreativa projekt… eller är mödrar på andra sätt. Det är minst lika viktigt och vi ger av vår kvinnliga Moderskärlek på ett annat sätt bara och jag vill skriva lite mer just om detta i dagens inlägg eftersom jag är en av dessa Mödrar.

Mundekulla är mitt barn
som jag och min man, Peter med stor kärlek har skapat och sett växa fram. Under många år har vi gett Mundekulla så mycket näring och kärlek så att det har vuxit mer och mer till en fantastisk plats som nu ger glädje och inspiration till så många människor. Det känner jag mig så glad och tacksam för.

Vi kan ofta ge det lilla extra
Vi som inte har egna barn har oftast även lite mer tid att ge till andras barn. Det behövs kvinnor som inte har egna barn också för vi har lite extra energi att ge när mammor inte orkar med… vi kanske även har mer lust att leka och ibland kan en moster eller faster eller mammas väninna kännas så värdefull att umgås med och lära och inspireras av.

Genom mitt liv har jag varit mamma till en mängd barn.
då jag har varit barnflicka, jobbat på dagis och fritids, passat min systers barn .. bott ihop med mammor som haft barn och flera av de här barnen har betytt lite extra och kommit lite närmare mig. Nu senaste tiden har jag varit lite extramamma till flera unga kvinnor som bott och levt med oss en längre tid i Mundekulla. Jag känner att jag därmed har fått en stor dos av att vara mamma. Jag känner även att de själsliga banden många gånger kan vara lika starka eller ännu starkare än de fysiska banden och jag har träffat många själar som jag känner och har känt en djup kärlek och samhörighet med.

Ju äldre vi blir ju mer blir vi Universella mödrar.
Vi blir Grandmothers som värnar mer och mer om alla barn, djur, växter och allt levande. Vi verkar för fred och vi har mycket att ge och vi vill ge inte bara till egna barn utan till alla unga människor.
Jag vet att det är stora glädjeämnen med att vara mamma med egna barn ,men jag vet också att det kan vara tufft och mycket utmaningar… Jag vet också att det finns andra djupa glädjeämnen man kan uppleva när man inte har barn och andra utmaningar också. Livet innehåller både glädjeämnen och utmaningar hur vi än lever det...

En längtan efter att verka för en ny värld
Det har funnits tider då jag har längtat efter att få vara mamma, men samtidigt har det funnits en annan längtan… Att helt få verka för en ny mer ljus och kärleksfull värld i fred och harmoni .. Det är som om jag alltid har burit med mig en djup visshet om att det finns ett annat sätt att leva på och känt att det är en av mina viktigaste livsuppgifter att vara med och föda fram den världen här på jorden.. . Jag har också haft en längtan att få ge tid till mig själv, mitt inre växande samt att uttrycka mig kreativt … Jag tror att om jag hade varit fullkomligt säker på att jag ville ha barn och satsat på det så hade det blivit så… Nu fick jag ett annat barn och ett annat liv som jag absolut inte skulle vilja byta ut. Så mycket fina upplevelser som jag har haft i Mundekulla det är jag så djupt tacksam över att ha fått uppleva. Kanske hade det fungerat med egna barn med.. men nu blev det inte så och jag känner en tillit till att det finns en djupare mmening med det också.

Gudinnan har ju också sänt i min väg unga döttrar
som jag haft och har en mycket fin Mor-dotter/syster-relation med. Det har varit en stor glädje att se dem utvecklas och växa och inspirera dem att lita till sig själva och följa sin egen väg i livet. Just nu är jag även mycket tacksam för den egna tid jag har i mitt liv och att jag kan ge näring till många kvinnor genom kurser, min blogg, kvinnocirklar min bok m.m.

Lyssnat till dig själv.
Slutligen vill jag uppmuntra unga kvinnor att även här lyssna till sitt hjärta och inte sitt huvud. Barn eller inte.. ditt liv kan bli lika underbart hur som helst.. det viktiga är att du lyssnar till det som känns rätt för dig.
Jag tror vi lever i en tid när fler och fler kvinnor väljer att inte skaffa egna barn för att en del av oss vill och ska ge mycket till andra projekt nu och vi kan vara mödrar på andra sätt också… det finns ju dessutom många barn som behöver lite extra omsorg.

Slutligen En hyllning till Alla Kvinnor och Gudinnor idag
Vi är Alla underbara och fantastiska och vi ger näring och föder fram var och en på sitt unika sätt. Den Stora Modern - Gudinnan finns där för oss alla.
Ha en underbar dag! Nu ska jag resa iväg för att hälsa på min fina lilla mamma.

7 kommentarer:

 1. Anne- vilket inlägg så kraftfullt, öppet och ödmjukt. Det är så viktigt det du lyfter fram, att vi är mödrar till olika saker i livet och allt och alla behövs. Jag tror liksom du att den själsliga familjen som vi själva väljer kan ha minst lika stor betydelse som den vi föds in i. För mig är min själsliga familj oerhört betydelsefull och den växer med kärlek. Där vågar jag vara den jag är fullt ut och känner att jag blir omhuldad av änglavingar när jag behöver det. stor kram till dig Anne.

  SvaraRadera
 2. Tack Pernilla.. Kändes fint att få lite feedback på just detta inlägg... Så tack kära du för det... Ja det här med Moderskap är en djup och viktig del för oss kvinnor hur vi än uttrycker det... så jag blev glad att få lite tankar tillbaka för det kändes som du säger som ett djupt och öppet inlägg för mig.

  SvaraRadera
 3. Tack Pernilla.. Kändes fint att få lite feedback på just detta inlägg... Så tack kära du för det... Ja det här med Moderskap är en djup och viktig del för oss kvinnor hur vi än uttrycker det... så jag blev glad att få lite tankar tillbaka för det kändes som du säger som ett djupt och öppet inlägg för mig.

  SvaraRadera
 4. Vilket fint inlägg, Anne! Ja, det är verkligen som du säger att det inte spelar roll om vi har fysiska band utan det är de själsliga som är viktiga. Jag kände starkt att jag ville ha barn men jag önskar att alla kvinnor väljer sin egen väg.

  Det finns en viss press på kvinnor att de "ska" ha barn men det tycker inte jag att vi ska köpa... Vi har alla vår egen väg att vandra. Och det är underbart att ha kvinnor - och män - som Anne som älskar våra barn med sin alldeles egna kärlek.

  Vi har flera vänner som inte har barn men som verkligen gillar våra barn och det känns verkligen speciellt tycker jag. Ingå måsten bara val : ).

  Varma kramar, Karina

  PS: Se bara på Amma!! Snacka om kärleksfull : )

  SvaraRadera
 5. Tack Karina för dina kloka och fina rader.. roligt att få ett så fint gensvar av dej och att du har flera vänner med som inte har barn samtidigt som du njuter av dina barn.. Kram Anne

  SvaraRadera
 6. Tack för din fina delning om dina tankar om moderskap - det värmer mig oerhört!! Själv har jag valt ett traditionellt liv med familj och flera barn - min stora gärning i mitt liv, men jag har alltid beundrat kvinnor som har styrkan att välja andra vägar och som då har så mycket annat att ge til så många människor! Jag har två vuxna döttrar som jag innerligt önskar kan välja "sina egna" vägar och inte känner att de ska uppfylla andras önskningar om ev barn om de själva inte vill. Jag är också övertygad om att vi har olika uppgifter i våra liv och det är oerhört viktigt att lyssna till sitt eget inre och våga gå den vägen ...för det är SÅ sant att "moderskap" är så mycket mer än att vara just mamma. Härligt att få en så fin ny vilkling på "morsdag" - Tack Anne!
  Anita

  SvaraRadera
 7. Tack fina Anita för dessa tankar.. . det kändes fint att få av dig som har barn som säkert ger dig så mycket glädje med och som du har gett sååå mycket kärlek till ..... Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig