onsdag 5 maj 2010

Gudinnemat - Raw foodNötbollar, pasta och tomatsås - raw

Vi har haft Raw food -helg med Erica Palmcrantz Aziz.
Det var underbart att ta del av Erica, som är en levande reklampelare för Raw food.... så fin, entusiastisk och sprudlande av livsenergi och glädje... det blev en så fin helg.

Erica uppmuntrade oss att lyssna till vår egen kropp
Det jag uppskattade mycket med Ericas kurs vara att det inte fanns några pekpinnar eller regler utan att hon uppmuntrade oss att lyssna till vad kroppen behöver. Det kändes väldigt fint och enkelt och det är så jag vill leva känner jag. Känna in i stunden vad jag njuter av och har behov av. Det kan ju bero på så mycket som Erica sa.. på vilken årstid tex eller vad vi är inne i just nu i livet, samt att vi alla är olika personligheter med olika behov när det gäller mat.

Vill gärna äta mer Raw
Känner att jag verkligen mår mycket bra både psykiskt och fysiskt av att äta råa frukter, bär, nötter m.m. känner mig mer klar, mer utvilad och med mer livsglädje och energi. Men jag har behov av och gillar en del annan mat med... Det känns härligt att bara kunna känna in och välja ...

Nässelstuvning med Kajplök
Vissa örter är ju så goda kokta.. som nässlesoppa. Idag åt vi en supergod stuvning på nässlor och kajp som Helena hade plockat här i Mundekulla. Visst är det fantastiskt att vi bara kan gå ut och plocka vår mat och att den växer helt vild av sig själv. Men vi åt mycket sallader till för jag älskar sallad och råa grönsaker med och det känns konstigt med bara kokt mat.


Underbart god hallongröt med bovete och hallon.
Frukt på morgonen
Jag brukar vanligtvis också äta bara frukt till frukost.. ibland lite nötter och ibland en färsk fruktjuice blandat med grönt pulver eller nu på våren färska örtet... det känns super för mig att starta dagen så lätt... blir jag hungrig kan jag ta lite mer frukt eller nötter innan lunchen. Ibland har jag även gjort raw bovetegröt t.ex med mandel eller sesammjölk som också är mycket gott och som man blir sådär lagom mätt på och håller sig länge på.

Läs mer om Raw food och Ericas kurs samt se fina bilder
Mundekulla bloggen http://www.mundekullabloggen.blogspot.com/
Ericas egna bilder från Mundekulla. http://rawfoodbyerica.se/?p=1116
Vill du träffa Erica och prova hennes härliga mat..
kom till Kvinnofestivalen i Mundekulla 2-4 juli!!!

4 kommentarer:

 1. Vad inspirerande! Har du recept på hallongröten? Den ser så god ut. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Javisst... du lägger bovete i blöt över natten... på morgonen häller du av vattnet och sköljer bovetet noga en stund så det röda slemmet försvinner, sedan lägger du det i en matberedare och mixar du det med hallon (tinade eller färska) samt något lite sött om du vill tex lönnsirap eller honung... så enkelt tror jag det var... kram och lycka till...
  Gott och mycket nyttigt och man känner sig så pigg och i balans hela fm på en sån här gröt...

  SvaraRadera
 3. Tack Anne. Jag ska prova det till helgen. Kram

  SvaraRadera
 4. Jag tror det skulle fungera bra att mixa det med banan också ïstället för honung eller det söta... men då håller sig inte gröten så bra... utan man bör äta upp den meddetasmma.. den andra gröten kan man ha i kylen och äta nästa dag med... Kram... Ska äta det själv nu i helgen..

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig