söndag 23 maj 2010

Tanka fullt innan du tjänar världen

Tanka fullt innan du tjänar världen…
sa Lisette när hon leende lämnade Mundekulla idag. Vilket bra uttryck… känner att vi alla verkligen har tankat under denna Ayurvedahelg i Mundekulla. Vi hare även pratat mycket om hur viktigt det är att tänka på oss själva och våra egna behov.

Känner mig just nu djupt tacksam
...uppfylld och inspirerad för en helt underbar helg…. Vi har nyss avslutat Ayurveda-kursen och alla var bara så nöjda och vi fick så mycket fin feedback. Det kändes som att alla dessutom hade fått ny inspiration att göra positiva förändringar i sitt liv. Vilken underbar kraft det väx när vi gemensamt lyfter oss… Jag har varit helt uppfylld hela eftermiddagen.
Känner lite speciell tacksamhet till Gudinnan som även gett oss ett helt underbart och mestadels soligt väder, trots att väderleken endast visade på regn och gråa moln när jag tittade i fredags.

Ayurveda är en så djup och fin kunskap
...som kommer från ett helhetstänkande där allt hör samman och där vi alla är unika individer med unika behov beroende på vår konstitution, ålder, samt även beroende på årstiden och den plats vi lever och bor på. Med hjälp av denna kunskap samt att lyssna till oss själva kan vi ta han dom oss bättre och leva i balans och harmoni.

Blev inspirerad att lära mer om Ayurveda
...och att fortsätta samverka med Lisette och kanske även utveckla vårt helgkoncept. Det fanns bl.a en önskan från deltagarna om en fortsättningskurs, vilket kändes kul. Även en idé om att kunna erbjuda en hel vecka med god mat, inspirerande föredrag, yoga, meditation, spa och behandlingar dök upp…

Fokus på både kroppen känslorna och tankarna
Det som kändes bra med vår kurs var just att vi fokuserade både på hur vi kan ta hand om kroppen med hjälp av Ayurveda , genom egenvård och rätt kost och levnadsvanor, vilket Lisette delade med sig av. Samt att fokuset även var på att lyssna till oss själva.. ge oss själva njutning, glädje och kärlek och skapa det liv vi vill leva. Båda dessa faktorer är ju viktiga för att vi ska kunna leva lyckliga.

En urgammal väl beprövad kunskap
I denna tid med alla olika kostråd som poppar upp för att sedan försvinna och nya metoder som lovar mycket mot dyra pengar så känns det fint att kunna erbjuda Ayurveda som ju är en urgammal kunskap och som även bygger på att vi alla är unika med olika behov. Samt att även erbjuda enkla verktyg att lyssna mer inåt, använda oss av tankens kraft, skapa visioner m.m. vilket också är urgammal och väl beprövad och fungerande kunskap.

Ta ansvar för sitt eget liv och göra positiva förändringar
Detta sätt att fokusera på sitt välmående bygger ju även på att var och en tar ansvar för sitt liv och gör de förändringar och tar de steg som är rätt för just henne. Det fungerar inte i längden att bara stoppa i oss ett piller och tro att vi ska må bra. Vi måste själva göra de förändringar som vi behöver i livet så att vi kan leva i balans och i harmoni med vår sanna natur.

Kroppen blir en känslig barometer
Fram till 30 år kan många av oss slarva ganska mycket när det gäller mat och vår hälsa och ändå må bra… men när vi kommer upp i 50-årsålderna då är kroppen som en känslig barometer som tydligt talar om när vi inte har tagit hand om oss på rätt sätt… Då är det bara att lyssna och ta reda på vad vi kan göra för att ta hand om oss mer… Gör vi det i tid så behöver vi inte bli sjuka samt att vi också enklare kan bota de ev sjukdomssymptom vi har fått.

Lägga mig tidigare
En viktig förändring jag själv ska göra är att lägga mig i god tid.. vid ca 21.30 eller senast 22.00 så ofta jag har möjlighet till det. Så nu är det snart dags att sova… God natt och tack för att du tog dig tid att titta in här i Gudinnerummet och läsa mina rader. Kanske fick du inspiration att lära mer om Ayurveda… det vill jag varmt rekommendera dig då.

En lite grundläggande bok
som Lisette rekommenderar är: Skapa Din hälsa med Ayurveda av Maivor Stigengren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig