onsdag 19 maj 2010

Att följa sin egen sanna kurs i floden...

Lite mer tankar om att flöda med i livet
Funderade i morse lite på hur det jag skrev om att vara tydlig, kärleksfull, och ärlig, vilket kan innebära att t.ex sätta gränser... hur det gick ihop med att bara flöda med i floden som jag nämnde igår. - Ska vi bara säga Ja till allt som komer i vår väg?.. är det att flöda med?

Att följa sin egen sanna kurs i floden
Jag tror det är så att det finns en massa små grenar av floden som breder ut sig mer och mer... och de här små grenarna kan ju kännas lockande ibland.. men det tar oss längre tid att komma fram till havet när vi tar in på dem... Jag tror det handlar mycket om att följa sin egen sanna kurs i floden ... Andra har sitt sätt att ta sig fram och sin väg... och om vi alltför mycket följer i deras flöden som kanske inte passar oss... då hamnar vi fel.

Dessutom kanske andra ibland inte är helt på sin kurs och lyssnar till sitt eget flöde... de kommer då att slå i stenarna eller hamna vid kanten emellanåt... Genom att följa dem så slår vi också i stenar och hamnar fel. Därför är det så viktigt att lyssna till vårt eget sanna flöde och känna om det är i linje med den andras flöde just nu... Vi kan uppskatta och respektera andra men om deras flöde är helt annorlunda än vårt då måste vi ta vår egen kurs, eller hitta dem som har samma kurs som oss...

Underbart att glida bredvid varandra
Det finns vissa människor som har väldigt liknande flöde som oss under en tid... kanske några få under en längre tid eller hela livet... då är det underbart att glida bredvid dem och njuta av sällskapet och färden... Men vi behöver vara vaksamma ändå... rätt som det är kan de ta in på en gren av floden som inte är vår väg och då är det viktigt att vi stannar på vår kurs... Detta kan t.ex ganska lätt ske i nära relationer när vi så gärna vill fortsätta att vara med varandra... men livet och flödet vill ta oss på olika vägar... Då är det viktigt att vara sann mot oss själva och fortsätta på vår kurs i tillit till att vi möts längre fram igen... och att alla flodfåror leder ut till havet.

Känslan vägleder oss
Jag tror att de flesta av oss känner när något känns rätt eller fel för oss och att vi ska lita till den känslan.. Vi kan vara logiska och se på situationen och tycka att det där blir säkert bra eller det där kan jag överse med eller ändra på senare... men känns det inte rätt så är det oftast så att det inte är rätt väg att gå för oss just nu... Känsla och intuition hänger samman tror jag .. vi känner i hela kroppen om något känns fel.

Övning: i att Lyssna inåt
Denna övning har jag gjort lite då och då den senaste tiden och den fungerar jättefint för mig.. Prova gärna och se om du kan ha nytta av den när det kommer ett val eller något som inte känns rätt i ditt liv:
... Blunda och slappna av.. lägg handen på ditt hjärta... känn efter hur det känns i din kroppen när deu tänker på det här valet... hur blir din andning... stänger du av eller spänner kroppen... eller känns det bara mjukt, härligt, öppet och positivt.... Välj det som känns rätt när du tänker på det och som känns rätt i kroppen med... där du kan andas fritt... och slappna av.
Lycka till.. Kram Anne

2 kommentarer:

  1. Anne- det är så fint det du skriver. Att "go with the flow" handlar för mig om att ibland sänka sig ner i floden och lita på att floden bär en rätt. Att känna tillit till livet och vår inre sanning. När vi vågar stiga ner i floden förbehållslöst med tillit kan vi slappna av mer och lyssna till när vårt hjärta säger till oss att det är dags att kliva upp... När saker känns osäkra för mig och det är för mycket som jag upplever att jag inte direkt kan styra över brukar jag varsamt sänka mig ner i floden och lita på att jag landar mjukt. För som du säger när vi gör motstånd och inte lyssnar inåt är det lätt hänt att vi hamnar på villovägar eller slår i stenar. Vackra tankar som jag bär med mig idag. kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Åh så fint du beskriver det Pernilla... att sänka sig ner i floden och lita på att den bär oss rätt.. jag lägger upp din fina kommentar.. tror väl det är okey..kul om fler kan se den... Kram Anne

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig