torsdag 13 maj 2010

Gudinnemeditation - Vila i hennes famn


Gudinnemeditaiton att njuta av
Den senaste tiden har jag då och då gjort en fin och njutningsfull Gudinnemeditation. Jag tror att många av oss kvinnor längtar efter mer mjuka former av andliga övningar… Jag tror att Gudinnan vill att vi ska njuta hela vägen… Hon vill liksom en kärleksfull Moder ta oss i famnen och låta oss vila och njuta där, viska kärleksfulla ord till oss, tills vi känner oss helt trygga och vill springa ut i livet igen.

Idag är det Kristinas Himmelfärdsdag :-)
hi.. hi.. skämtade bara lite.. allt kanske inte fungerar att ändra till kvinnligt.. det är i alla fall Kristi Himmelfärdsdag och en helgdag - en helig dag som jag alltid har känt är fin. Ge dig själv därmed gärna en stund idag till stillhet, meditation och att vila i Gudinnans famn…

Gudinnemeditation - Vila i Gudinnans famn
Sätt dig eller lägg dig bekvämt tillrätta… du kan tex ligga med en massa kuddar runtomkring dig och en mysig filt över dig… Tänd gärna ett ljus om du vill det och se till att du får vara helt själv en stund.
Blunda, andas några lugna och djupa andetag medan du slappnar av mer och mer. Föreställ dig nu att du vilar i Gudinnans famn… Du vilar mjukt och skönt omsluten av värme och kärlek… du är fullkomligt trygg här… Hon omsluter dig på alla sidor… Njut av den känslan och känn hur din kropp sjunker ner, slappnar av ännu mer när den vilar i hennes famn.

Efter en stund kanske du kan höra att hon viskar fina saker till dig om hur underbar hon tycker att du är.. hur mycket hon älskar dig och hur viktig du är för henne… Eller också tar du bara emot det som en ordlös känsla och en upplevelse… Ligg kvar så länge du vill och njut av denna stunden…

Denna meditation kan också gärna göras när du har lagt dig i sängen på kvällen… då kommer du att vaggas mjukt in i sömnen av Henne. Den är även ett utmärkt sätt att vakna till på morgonen.. då går du in i dagen, omsluten av hennes kärlek. Kanske kommer du efter en tid märka att du även kan vila ännu mer tryggt i livets famn och känna hur värdefull och älskad du är.

Vila i Gudinnans famn i hennes vackra natur
Det är jättefint att göra den här meditationen utomhus liggande i gräset en varm sommardag... Då kan du känna hur du vilar i Gudinnans famn genom det mjuka gräset och njuter av hennes värme från solen... hör underbar musik från fåglarna och bara känner hur naturen omsluter dig.

Du kan vila i hennes famn
hon som skapade dig och mig
du kan vila i hennes namn
hon som vilar i dig...

från Annes CD "Ljusa stigar"

7 kommentarer:

 1. hej Anne,
  tack för den fina meditationen, jag riktigt längtar till att göra den liggande i gräset en härlig dag. kram Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Fin meditation!

  om jag alltid hade fått ha en Gudinna som mamma hade jag varit en stjärnprinsessa nu!!! Och allt var möjligt, som det oxå är...

  och nu förstår jag varför min son har så mycket stjärnor och kraft i sina ögon...

  Kram igen

  SvaraRadera
 3. Tack Lisbeth... för din fina kommentar...gör det det är underbart...

  Erika du är en stjärnprinsessa och allt är möjligt och din som har tur som har en Gudinna till mamma. kram

  SvaraRadera
 4. känner mig inte alltid som stjärnprinsessa precis .... jobbar för mkt som naprapat och oj vad vi har jobbat med husrenovering de senaste veckorna...(det blev stressigt) MEN jag ska fokusera på det - stjärnprinsessa o njutargudinna!

  Och tack för att du "pushar" på min blogg, den har kommit ikläm och den är inte känd... Den tiden kommer...

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Hej Erica..
  Jag tror precis så mer och mer att vi är precis där vi ska vara och om vi bara tillåter det så kommer allt när det ska... det verkar finnas en tendens hos de flesta av oss att hela tiden känna att vi borde mer... istället för att njuta där vi är just nu och ha tillit till att allt kommer när det ska... "You cannot shout to af lower to grow" kram Anne

  SvaraRadera
 6. ja så klokt - det kommer när det ska... Det känns som ngt stort är på gång... Även arbetsmässigt...


  Nu är jag ledig efter förmiddagsarbete. In in friheten.

  Skön helg kära Skapargudinna!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Tack detsamma .. ja just det nu är det helg.. vad bra...

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig