fredag 9 oktober 2009

Kvinnogemenskap och kurs

Just nu har vi kurs i Självkärlek för kvinnor
Jag håller den tillsammans med en underbar klok och kärleksfull kvinna som heter Ellika och är gift med Indianen Medicine Story. Ellika har en unik förmåga att få männsikor att komma i kontakt med sina djupaste känslomässiga skador och hela dem.

Kvinnocirkel med djupa känslor
Idag hade vi en kvinnocirkel och alla kvinnor fick 10 minuter var i cirkeln med Ellika som medhjälpare. Alla kom i kontakt med djupa smärtsamma känslor från barndomen som behövde komma upp för att helas. På 10 minuter var gick de mycket djupt och delade djupa sår och smärtor. Att komma i kontakt med dessa känslomässiga skador startar en helande process. När vi får släppa fram den smärta som vi kände men inte kunde släppa fram i det förflutna då helas vi. Att uppleva att vi alla bär på sår är också väldigt helande och efter det skapas det en tryggare gemenskap där alla kan slappna av.

Närhet ger trygghet
Det finns kursledare som säger att man inte ska röra eller hålla i dem som gråter eller visar känslor tex i en grupp. Bullshit säger jag ännu mer efter dagens upplevelse med Ellika. Jag vet att ingen av dessa kvinnor hade kommit i kontakt med sina sår utan denna närhet och ännu mindre helat dem. Förmodligen har dessa kursledare en skada som handlar om att de inte själva fått den närhet de skulle behövt. Den naturliga responsen för oss människor när någon är ledsen är ju att lägga en arm runt den personen.. vi förmedlar då att vi finns där och det skapar en trygghet för personen att släppa fram sina känslor och därmed helas.

Ellika är den bästa terapeut jag har träffat
När Ellika var medhjälpare idag så inte bara lade hon en arm runt en del personer när de började komma i kontakt med sina känslor utan några höll hon även i sin famn, andra höll hon nära i en varm kram. Detta gjorde att de gick mycket djupt in i sin helande process. När vi kommer i kontakt med det lilla barnet inom oss som inte fick den närhet och kärlek det skulle ha behövt då behöver vi närhet för att tryggt kunna släppa fram de känslor som vi inte kunde
släppa fram som små för att ingen fanns där.

Kärlek och medkänsla kan ej läras
Jag är övertygad om att en viktig faktor för att människor känner sig så trygga och vågar släppa fram känslor med Ellika, är att hon ser dem... hon ser vilka de verkligen är bakom sina skador och hon känner en äkta medkänsla och kärlek och bryr sig verkligen om var och en.

Inre Gudinna och en skön Spa-stund
På em ledde jag en guidad meditation där de fick möta sin inre Gudinna.. Sedan hade vi en ljuvlig eftermiddag i Spa och relaxavdelningen där vi satt i stillhet och såg ut över den soliga vackra ängen där höstlöven lyste röda och gula från träden. Detta varvade vi med att bada i bubbelpoolen och sitta i bastun. Några hoppade även nakna i sjön och jag njöt av att sitta på soldäcket och se kvinna efter kvinna hoppa i vattnet ... alla så vackra i sina kvinnokroppar varav de flesta inte alls såg ut som det ideal vi matas med. Jag kände sån glädje att kunna erbjuda dem denna stund. Njutning och egen tid äär sååå viktigt för kvinnor. Det är grundläggande även för vår hälsa.

Historieberättande till levande ljus
Efter det var vi alla så avslappnade och åt en super god soppa i det mysiga gammadags cafét där ljusen lyste överallt. Sedan satt vi i en cirkel i Naturum med enbart levande ljus och berättade historier från vårt eget liv och sjöng tillsammans hela kvällen... Vilken underbar dag... Jag är sååå tacksam!

1 kommentar:

  1. Låter Gudinnligt! Önskar jag får vara med på en kurs ni har framöver!
    Skrev själv om detta häromdagen, att läka sitt inre barn och vad som hjälper mig i mitt helande av mig själv. http://ilahinoor.blogspot.com/2009/10/tryggare-kan-ingen-vara-guds-lilla.html#links

    Fortsätt sprida värme :D Tack för all inspiration

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig