torsdag 15 oktober 2009

Gudinneskolan Onsdag 14 oktober

Gudinneskolan i "Gula rummet"
Idag har vi haft Gudinneskola i Mundekulla, jag Mona, Helena och Julia som är praktikant en månad hos oss nu. Vi satt framför brasan i Gula rummet -mitt vackra soliga rum på andra våningen. Där gjorde vi först en avslappning och sedan hade vi lite samtalscirkel där vi delade vad vår längtan är just nu i livet när det gäller relationer.

Relationen till oss själva är viktigast
Flera av oss kände att relationen till oss själva är så viktig och Helena uttryckte att det känns så viktigt att fortsätta att fokusera på självkärlek som ju var förra månadens tema. Jag instämde och vill därmed inspirera er alla till att under hela den här perioden som Gudinneskolan pågår, fortsätta med meditationen, att lyssna till er själva och att tänka positiva tankar om er själva och se i ert inre hur ni är dem ni vill vara … Se Gudinnan inom er och se henne leva med utgångspunkt från hennes inre visdom och kärlek i världen.

Heliga relationer i Mirakelkursen (A Course in Miracles)
som har så fina tankar om Heliga relationer. Detta är ett av de vackra citat jag läst om relationer:
"A holy relationship starts from a different premise. Each one has looked within and seen no lack. Accepting his completion, he would extend it by joining with another, whole as himself. He sees no difference between these selves, for differences are only of the body. Therefore, he looks on nothing he would take. He denies not his own reality because it is the truth. Just under Heaven does he stand, but close enough not to return to earth. For this relationship has Heaven's holiness. How far from home can a relationship so like to Heaven be?"
ACIM chapter 22

Dem vi i grunden är
Att läsa ACIM är att påminna sig om vilka vi i sanning är och när vi gör det tillsammans så blir det ännu starkare. När vi avslutade kvällen kändes vi oss varma av både brasan, gemenskapen och de tända ljusen. Vi beslutade även att vi skulle hälsa varanda med ett Namste (Jag hälsar det gudomliga i dig) när vi möter varandra i vardagen. Det är ju en fin möjlighet att träna på det.. Du kommer väl ihåg det... Prova imorgon ch se vad som sker...(du kan självklart göra det tyst för dig själv utan att någon vet det)

How lucky I am to have sisters like that so close to me…!

4 kommentarer:

 1. Härligt att läsa detta, har själv känt att det blev som ett litet tomrum efter självkärlekmånaden, men självklart ska vi ju fortsätta med det hela livet ut. Då har jag de bästa relationerna med andra, när jag älskar mig själv. Namaste
  Petra

  SvaraRadera
 2. Tack Petra.. Bra att du säger.. kram Anne

  SvaraRadera
 3. Ja, jag har också känt på samma sätt. Jag har haft svårt att fokusera på relationstemat de här veckorna i oktober. Blev liksom inte klar med självkärlekstemat eftersom det är så eftersatt, eller beredd att gå vidare till relationerna. Svårt att ge kärlek till andra om man hela tiden själv lider brist. Men det är bara att jobba vidare på relationen både till sig själv och till andra :)

  SvaraRadera
 4. Tack att du säger det med och jag håller verkligen med dig ...jag tor vi kan fokusera lite på båda denna månad för det ena ger det andra...Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig