måndag 5 oktober 2009

Gudinneskolan Måndag 5 oktober

Nära relationer
Idag vaknade jag i mitt föräldrarhem i Mariestad och hade en fin frukoststund med min syster Karin. Sedan hälsade jag på min mamma som bor på ett äldre boende och som mindes lite mer idag och vi gick ut en lång promenad, fast mamma satt i rullstolen då hon inte går så bra nu.

Att vara i nuet
När jag går ut med mamma så handlar samtalen om: titta vilket fint träd, eller: se vad rönnbären lyser röda, eller: vad skönt att solen lyser och det är höst.... Det är ju ingen idé att prata om gammalt då mamma inte minns ändå. Det får mig att vara i nuet med och det känns bra. Det är ändå förunderligt att det kan kännas så enkelt ändå att mamma har blivit mer och mer glömsk men hennes själ finns ju där och hon lyser fortfarande och har en så fin utstrålning.

Det känns fint att ha nära familjerelationer
och jag är mycket tacksam för både min mamma och min syster Karin. Samtidigt vet jag att vi kan skaffa oss andra systrar och mammor om vi vill och jag har genom livet haft många väninnor som har känts som mina nära systrar... det har även funnits extramammor när de har behövts.... Men hur relationen än är med vår nära familj så är den grundläggande för att vi ska kunna skapa goda relationer med andra. Därmed tror jag det är mycket viktigt att hela det som ev har känts jobbigt med våra närstående så att vi kan känna lugn och frid inom oss när vi tänker på dem samt släppa dem fria att välja sin väg i livet. Hur mycker vi sedan väljer att umgås med dem det är en annan sak och det väljer vi ju vad som känns bra.

2 kommentarer:

 1. hej Anne.

  Klokt du skriver om relationer. Jag får mest gå inför relationen till mig själv och vänner och Hampus, mamma, pappa, min syster. Henrik vill mest vara för sig själv nuförtiden... En process.

  Som du nog förstår kommer jag ej till er helgkurs, men är med i etern...

  Vi hörs mer, kram Erika

  SvaraRadera
 2. Tack Erika
  Roligt att höra av dig och visst kan det vara svårt när en partner väljer att vara med sig själv mer.. samtidigt behöver vi ju det så väl i vissa perioder.. så det bästa är väl att gilla läget och passa på att använda tiden man har själv... kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig