tisdag 6 oktober 2009

Kvinnan Mitt i livet och Pleasure

När jag åkte från Mariestad lyssnade jag på en Cd av Christiane Northrup där hon har läst in sin bok som handlar om Kvinnor mitt i livet och om hur viktigt det är att unna oss nöjen, glädje och njutning. Menopaus säger de på engelska och det tycker jag är ett helt okey ord men tycker inte det finns så bra ord på svenska så jag kommer använda "Mitt i livet"

Boken heter: The secret pleasure of menopaus
och handlar om att det är vår bästa tid - so far- tjejer. Mitt i livet, omkring 50 det är då vi kvinnor börjar bli nöjda med hur vi ser ut, trivas med oss själva och våra kroppar och ta för oss i livet. Men kvinnor "Mitt i livet" behöver ta hand om sig ännu mer och lyssna till sina behov. Våra kroppar har nu blivit som känsliga barometrar som reagerar både på vad vi stoppar i oss och hur vi lever. Men detta är ju bara en välsignelse menar Christiane för då kan vi ju enklare hamna rätt igen när vi går fel.

Nu är det dags att förverkliga drömmar
Det är nu vi kan och ska förverkliga de drömmar som vi bär med oss och det är nu vi kan börja vara i vår fulla kraft. Om vi inte är det och om vi inte tillåter oss att leva ut vår längtan och våra drömmar samt använda våra resurser då kommer vi märka det genom att vi inte mår bra. Kanske blir vi sjuka t.o.m. Dessutom slösar vi bort en mycket viktig tid i vårt liv.

Pleasure - nöje, glädje, välbehag och njutning
översätts detta ord med i lexikonet. Efter att ha varit på Living Food -centret så var denna CD med Christiane bara så rätt att lyssna på för att få en balans till att allt handalr ju inte om vad vi stoppar i oss. Hon pratade nämligen mycket om hur viktigt det är att vi ger oss själva pleasure och det gäller ju vilken ålder vi än befinner oss i. När vi ger oss själva glädje, njuting och välbehag då produceras nämligen något i kroppen som gör att vi mår bra och känner oss levande och vitala. Så istället för att ta vitaminpiller och annat - ge dig själv lite pleasure varje dag. När vi gör det så fungerar allt bättre i kroppen samt vi blir vitala och får en fin utstrålning... Så vad kan du ge dig själv varje dag som ger dig mer glädje och njutning...

Relationer och pleasure
och att sex skulle vara på upphällningen när vi blir äldre det dementerar Christiane helt. Nej nu kan det bara bli ännu bättre säger hon, vi behöver ju inte heller fundera på om vi ska bli med barn eller ej och är det inte fantastiskt att vi kvinnor har ett litet organ som är till enbart för njutning, kanske vi skulle använda det lite mer nu när vi vet att det även är hälsosamt.

Pleasure kan vara så mycket
Det kan vara att meditera, läsa en bra bok, vandra i naturen, möta en vän, skapa eller göra något vi älskar, lyssna till musik, älska, få en massage ... ja vad helst vi finner glädje, nöjer eller välbehag av att göra.

4 kommentarer:

 1. Tack för dina fina ord, jag stärks verkligen av att läsa och vara delaktig i din Gudinneskola. Nu fortsätter jag att ge mig själv mera av allt det goda. Många kramar från Petra

  SvaraRadera
 2. Härligt Petra
  och tack för senast det var så mysigt att hälsa på dej och prata en stund och även träffa dina härliga barn och så kul att prata med Bobby om hans upplevelse av Musikfestivalen. Det är så roligt när unga människor uppskattar och trivs i Mundekulla .. Lycka till med livet och kärleken.. Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Härligt Petra
  och tack för senast det var så mysigt att hälsa på dej och prata en stund och även träffa dina härliga barn och så kul att prata med Bobby om hans upplevelse av Musikfestivalen. Det är så roligt när unga människor uppskattar och trivs i Mundekulla .. Lycka till med livet och kärleken.. Kram Anne

  SvaraRadera
 4. Tack älskade vän! Lycka till med allt du också.... Kram Petra

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig