torsdag 22 oktober 2009

Gudinneskolan 22 oktober

Uppskatta dig själv

Today, every time
I pass a mirror
I say,"I love you,
I really love you"

Så står det i min fina Louise Hay- kalender för dagens datum. Jag tror det är en god idé

Uppskatta andra, det ger kärlek till oss själva
Men att uppskatta andra är minst lika viktigt och ger oss lika mycket igen. Dessutom kan det vara enklare. Alla blir glada för uppskattning. När jag var i Göteborg senast och gick på stan så mötte jag en kvinna som hade en så fin tröja. Jag ropade på henne och frågade var hon hittat den och hon blev så glad att jag gillade den. En annan gång hade jag tagit på mig en klänning jag haft ganska länge och kände mig så där... Men då kom någon och sa åå vilken fin klänning och sedan kände jag mig så fin i den. Ja självklart handlar det ju inte om bara det yttre när det gäller uppskattning men det där vi ser och uppskattar kan ge så mycket till en annan person när vi säger det.

Uppskattningscirkel
I mina kvinnokurser och kvinnocirklar brukar vi ge varandra uppskattning för dem vi är och våra inre egenskaper. Det betyder så mycket för alla att bli sedda och uppskattade av andra. Dessutom är det ju många kvinnor som säger samma sak om en kvinna och till slut inser hon att det nog ligger något i det.

Uppskatta dina närmaste
Så uppskatta dina närmaste, din partner och människor du möter. Har du en man så uppskatta honom. Uppskatta de sidor du tycker om och han kommer vilja ge dig ännu mer av det. De flesta män vill så gärna bli uppskattade så om du vill att din man ska bete sig på ett speciellt sätt så säg något positivt uppskattande varje gång han beter sig eller gör det som du uppskattar. Du kommer garanterat märka resultat. (kanske låter lite som att träna en hund men det är ju i all välvilja oss kvinnor emellan) Den andra metoden .. att klaga och tjata fungerar inte alls så den kan du lika gärna lägga ned. den har istället motsatt effekt och din partner stänger av mer och mer...

Uppskattningsmeditation - Loving Kindness
och gör gärna Loving Kindness Meditationen.. som jag berättade om för några dagar sedan. Jag tycker den är så fin och väv gärna in din partner och dem du vill ha en mer kärleksfull relation med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig