onsdag 27 maj 2009

Gudinnan Helena sjunger ut!

Igår landade det ett speciellt litet kuvert i min brevlåda. När jag öppnade det gick det en rysning genom mig då det låg en helt underbart vacker rosa Cd där som min kära systergudinna Helena Soluna har sjungit in. Dessutom låg där även några mycket vackra kort med Helenas dikter med ett rosa sidenband knutet runt om. Allt var så väl och kärleksfullt genomtänkt. Det kändes lite extra speciellt då jag vet att Helena liksom jag själv och många andra kvinnor haft tveksamhet för att ge ut sin skiva och säkert inte riktigt insett sina unika gåva när det gäller sång, poesi och musik. Därmed kändes det så fint att hon nu hade respekterat sig själv mycket nog för att göra en så vacker, proffsig men ändå helt unik produktion som stämmer överens med den kvalité och känsla hon förmedlar.
Budskapet som kom till mig med denna Cd
var att vi kvinnor verkligen ska respektera oss själva tillräckligt mycket för att liksom Helena låta våra skapelser komma till uttryck på det högsta sätt vi kan tänka oss. Att vi ska inse att det vi skapar är värt att produceras av de bästa mest kunniga och kärleksfulla människor vi har runtomkring oss som kan lyfta fram det unika som vi har skapat. För det är ju inte bara vi som skapar... nej vi är bara kanaler och kan sträva efter att vara så rena sådan som möjligt. Men det är Gudinnan som skapar genom oss och vi bör göra henne rättvisa i att kunna förmedla så tydligt och kärleksfullt som vi kan det hon förmedlar till oss, i tillit till att hon ger oss de resurser vi då behöver. Så tack Helena för att du har gjort det.

På ett av korten stod även denna fina dikt:

Kom systrar
I våra kroppar ska Hon nu födas fram
Hon som slumrat med frusna ögon
I tusen år och mer
Hon behöver oss så
Nära varandra
Som bränsle för sin stora eld
Ur " I Gudinnans famn" av Helena Soluna

Helena kommer även att vara med på Kvinnofestivalen i Mundekulla och leda en workshop samt även sjunga några av sina fina sånger. Vill du veta mer om Helena och hennes kurser se http://www.helenasoluna.com/
CD:n heter Birth and Harvest och vill du lyssna på låten "Woman" och några andra fina sånger se http://www.myspace.com/helenasoluna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig