tisdag 12 maj 2009

Enough is enough

Nu räcker det... Det är dags att våra vänner djuren behandlas på ett kärleksfullt och respektfullt sätt. Nu senast är det hundarna som ni säkert inte undgått att ta del av .... . Jag känner att det är dags att vi kvinnor går samman och gemensamt är fullt ut i vår styrka och beslutar oss för att skapa den värld vi vill leva i. Det är dags att vi står upp för djuren och tar ställning för livet. Jag tror att när det kommer till våra husdjur så berör det oss lite extra eftersom hundar och katter är våra nära och kära vänner. Men Alla djur har lika mycket rätt att behandlas värdigt. Vi människor har tagit oss en rätt över djuren som vi egentligen inte har. Jag beslutade mig redan som 20-åring att bli vegetarian när jag såg ett program på Tv där kycklingar slängdes hur som helst i en soptunna. Detta beslut att äta vegetariskt är jag mycket tacksam för.
Gudinnans budskap till oss.
Det känns som Gudinnan viskar i vårt inre nu att det är dags att ta ställning för livet. Det är dags att vakna och se Gudagnistan som finns i allt levande och börja se på djur, växter och människor med djup vördnad och respekt och inse att de är våra nära vänner. Endast då kan vi även skapa en fredlig värld.
Jag tror nämligen att vill vi leva som de Gudinnor vi innerst inne är så måste vi ta ställning. Vi kan endast ta emot den stora Gudinnans kärlek och omsorg om oss om vi själva har kärlek och omsorg om andra, både djur och människor. Vi kan endast respektera och älska oss själva när vi vet att vi lever så gott vi kan i harmoni med allt levande och efter våra djupaste inre värderingar.
Hur du kan äta med respekt och kärlek för andra varelser
Jag vill uppmuntra dej att stanna upp ett slag och känna efter hur du vill leva och vad du vill äta för att kunna känna respekt för dig själv. Hur vill du leva för att gynna att andra levande varelser har det bra ? Om du äter kött så fundera gärna en stund på hur viktigt det är för dig. Det finns mycket som tyder på att vi människor ändå mår bäst av av att äta mycket frukt och grönt. Vill du ändå kunna äta kött ibland, så skulle jag uppmuntra dig till att välja att gynna dem som föder upp djur på ett sådant sätt att de får leva ett naturligt liv. Ett liv där de kan vara utomhus, samt blir behandlade med respekt och kärlek under sin livstid och får ett så värdigt slut som möjligt. Allt är energier och den energi som är i maten tar vi in i oss. Vi kan inte längre blunda för det vi inte vill veta. Det vi ger ut det får vi tillbaka. Den gudomliga lagen verkar alltid.
Vill du vara den Gudinna du är
Endast när du lyssnar till dina egna värderingar och lever efter dem kan du fullt ut respektera och tycka om dig själv. Därmed kan bara du veta hur du vill leva och det är bra att ge sig tid ibland att stanna upp och fundera över sina val i livet. Inser du att det är dags för nya val så ta ett steg i sänder på vägen och var nöjd med de nya och goda val du gör. Ge inte dig själv skuld när du någon gång gör avsteg utan vet att du är på rätt väg och se dina framsteg. När vi lever på ett kärleksfullt sätt som gynnar jorden och alla levande varelser då mår vi även bra själva och kan ta vår rättmätiga plats i livet som de Gudinnor vi är.
Frukt och grönt skapar hälsa
Dessutom är det ju så att vill du må bra till kropp och själ så njut av frukter och grönsaker.. Det finns så mycket gott man kan laga och nu ska jag snart berätta om Living food...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig