tisdag 5 maj 2009

Kärlekstalet till Camilla

En "Moders" känslor
Alla kvinnor är mödrar ! En del föder egna barn, andra tar hand om och har omsorg om barn, djur och växter i sin närhet. De flesta av oss föder även fram en mängd kreativa projekt och alla värnar vi om jorden och alla dess levande varelser. Jag har inte rent fysiskt fött några egna barn men livet har gett mig många barn att ta hand om och finnas som en mor för en tid på vägen. Inte minst i Mundekulla har jag fått vara en del av flera unga kvinnors växande till att bli ännu mer dem de är. Jag ser det som att alla kvinnor är mödrar och ibland kan vi som inte har fött egna barn ge det där lilla extra som inte andra hinner eller kan till barn och unga människor i vår närhet. Vi är ju också mödrar för olika kreativa projekt som vi föder fram. Själv har jag fött fram en mängd målningar, kurser, sånger och även varit en viktig del av att föda fram Mundekulla Kursgård. Men jag har även haft rollen som extramamma under flera perioder i livet. Redan när jag var 17 år var jag barnflicka och passade en liten bäbis och hennes syster. Jag arbetade även under flera år på dagis med barn i olika åldrar. Under en period tog jag hand om min systers barn och sedan var jag aupair i Californien och tog hand om barn där. Här i Mundekulla bodde det en tid en familj med tre döttrar och då var jag lite extramma speciellt åt Melissa ett litet lejonbarn som jag tyckte så mycket om och hennes systrar med. Jag har insett att även i relationen till Camilla har jag haft rollen både som en nära vän, syster men även ibland som en mor. Därmed väcktes det en del känslor i samband med att Camilla nu ska vidare i livet. Samtidigt glädjer det mig verkligen att hon funnit det hem hon längtat efter och en underbar man att dela sin kärlek och glädje med.

Mitt Kärlekstal till Camilla !
När bröllopsfesten var över på Söndagen gick jag en promenad för mig själv och plötsligt kom det över mig hur mycket du Camilla har betytt för mig de här åren. Jag kände att jag skulle vilja sagt så mycket mer till dig än vad jag gjorde på mitt lilla tal under festen. Men nu kom känslorna och jag satte mig ned på kullen för att tillåta mig att tänka och känna. Jag såg framför mig hur du har dansat fram här på grusvägen, ofta sjungande och nästan jämt glad och positiv. Även om du som vi andra hade stunder av ledsamhet och dina utmaningar att tampas med så var det aldrig något som gick ut över andra. Mot oss och mot alla i Mundekulla var du alltid lika vänlig glad, kärleksfull och omtänksam. Jag kunde se hur vi verkligen haft en ljus ängel på besök de senaste 4 åren och vilken gåva det varit för mig och Mundekulla att ha haft dig här.
Jag kunde se hur du gick mellan din lilla stuga
som du hade gjort så fin i Eneholm, ned till Mundekulla ca 1 km promenad. Jag kände tårarna komma när jag tänkte på att det kommer inte att komma någon älva sjungande och dansande på vägen mer och att den tiden är förbi.
Jag kände att mina moderkänslor
väcktes till liv och att jag förmodligen gick igenom det som alla mödrar går igenom när deras döttrar lämnar sitt hem för att gifta sig. Camilla du har ju för mig blivit både som en nära syster, väninna men även som en dotter som jag värnat om och viljat ge det bästa till. Jag har känt mig så glad när du har vuxit upp här i Mundekulla till att bli ännu mer den du är fullt ut... utvecklat din sångförmåga, gett ut en Cd.. trummat... målat och haft utställningar, funnit din egen kraft och nu slutligen funnit en man att älska som du njuter av att vara med. Jag har verkligen glädjs med dig åt varje nytt steg du har tagit och känt mig som en stolt mamma. Samtidigt har du också varit en nära syster som har gett mig mycket stöd, inspiration och kärlek. Vi har haft så mycket kul tillsammans med och skrattat så mycket ihop.
Din underbara mat
Sedan har du ju även gett så mycket till Mundekulla och alla våra besökare har älskat dig och din underbara mat. Du har alltid viljat ge det där lilla extra och de som ätit har känt att maten varit fylld av en extraingrediens som heter kärlek.
En liten avskedstund i solen vid stenmuren
Jag är tacksam att vi fick den lilla stunden i gräset vid stenmuren att dela våra känslor inför att nu gå vidare i livet och att du med kunde uttrycka det du kände. Jag kände då att jag kunde se att det är ju inget som är slut, vi går bara vidare till nya sätt att mötas på och det ska ju bli jättekul att få se din bäbis och du kommer säkert att komma hit och hjälpa till och laga mat i framtiden med och redan i sommar kommer ju du och Kalle igen för att delta i sommarlägret samt arrangera Sustainability camp med Peter !
Livet går vidare
Så livet går vidare och vi har ju redan fått in en ny ängel här med som heter Helena och som är en välsignelse för Mundekulla och det känns så fint att livet går vidare och sänder dem i vår väg som också vill ge något fint till platsen och till dem som kommer hit.

4 kommentarer:

 1. Låter skönt både att kunna känna detta och uttrycka det. Kram till dig, Anne.

  SvaraRadera
 2. Tack Adina.. Jo det är något som känns så bra och skönt med att ärligt kunna uttrycka sina känslor och jag har en tillit till att de som läser den här sidan är fina ch inkännande kvinnor och därmed känns det enkelt att dela med mig lite mer från mitt inre med. Kram till dig, Anne

  SvaraRadera
 3. Anne! Tack för alla fina ord du skrivit till mig och om mig, jag gråter när jag läser detta!!
  Du är en sann modersgudinna..verkligen....som vårdar världen, människor och djur på en mängd olika sätt!Tack för min uppväxttid med diiig!!!
  kraaaaam
  camilla

  SvaraRadera
 4. Tack kära Camilla och tack för att vi har kunnat vara så nära varandra och dela en viktig tid tillsammans. Jag har på känn att det kommer en period längre fram då vi kommer att ses lite mer igen på nära håll. Tills dess är det så fint att veta att ni har det bra. Fick just ert fina tackbrev idag. Säg till om ni vill ha några bilder i bättre upplösning.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig