måndag 18 maj 2009

Styr ditt liv med tanken

Jag läser just nu en fin liten bok av Yogin Sivananda. Den handlar om hur viktigt det är att styra våra tankar. Den beskriver hur allt vi tänker även påverkar varje liten cell i kroppen och hur viktigt det därmed är även för hälsan att tänka goda och positiva tankar. Den beskriver även hur varje tanke sätter universum i rörelse. Det vi tänker påverkar inte bara oss utan tankeenergin sprids ut i universum. Tänker vi ljusa upplyftande tankar så påverkar vi världen positivt. Den människa som kan styra sina tankar har ett mäktigt verktyg i sina händer. Med tanken kan vi skapa det liv vi vill och vi kan skapa oss sjäva så som vi vill vara.

Så innan du lägger dig i kväll skulle du kunna fundera på hur du vill att ditt liv ska vara. Hur vill du ha dina relationer till exempel. Även relationer kan förändras genom att du tänker på dem och ser dem i ditt inre på ett nytt sätt. Vill du ha goda relationer med andra så föreställ dig att du har det. Sänd ut kärleksfulla tankar till dem och se i ditt inre hur ni möts i glädje. De kommer att svara an på din tanke och relationen kan sakta förändras.

Genom våra tankar formar vi även vår karaktär. Vem vill du vara ? Föreställ dig att du är den person du vill vara och du kommer att bli det. Sivananda går lite dupare än många andra när han pratar om tankens kraft. Han menar att allt i den här världen är skapat genom vår tanke. Allt börjar ju med en tanke som leder till en handling. Vi upplever världen och andra människor beroende på hur vi tänker om dem. Han menar att vi slutligen kan lära oss att vila bortom tanken i "bliss" en underbar upplevelse som vi inte kan föreställa oss. Men det krävs då en hel del träning att sluta tänka och bli mer och mer stilla.

Men det är nog en liten väg dit kan jag ana så det första steget kan ju vara att medvetet börja ändra de tankar som inte skapar glädje i våra liv och inse att vi kan tänka på ett nytt sätt och medvetet välja tankar där vi fokuserar på det goda vi vill uppleva i livet och på ljus, glädje, kärlek, harmoni, frid, fred m.m.. Det ska jag göra nu när jag lägger mig... Prova du med...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig