torsdag 7 maj 2009

Livet går vidare

Idag ska jag åka till Mariestad och hälsa på min mamma som just nu är på ett hem där. Det känns fint att kunna hälsa på henne men det kommer säkert även att väcka känslor. Det var ju inte så längesedan min fina lilla mamma välkomnade mig med mat och en varm kram när jag hälsade på och jag kände mig alltid så väntad och välkommen. Hon kommer säkert att bli glad nu med men nu är det jag som får vara den starka och ge kärlek och omsorg till henne. Livet går ständigt vidare och ju mer vi kan acceptera det och flöda med i det som sker, även tillåta våra känslor och känna det vi känner, ju enklare kan förändringarna ske och ju enklare kan vi växa genom det som sker.
Att låta känslorna flöda
Jag är så tacksam att jag lärt mig att tillåta mina känslor fullt ut. Det är ju så små barn gör, de gråter för fullt och sen är de glada igen och så gör jag med oftast nu för tiden när jag kan. Det kanske inte alltid passar sig när man är mitt på stan men när jag sedan kommer hem eller är med en nära vän eller med Peter då tillåter jag mig att ge uttryck för det jag känner. Ibland kan det även vara ilska som behöver komma ut och bara få uttryckas. Därmed kan jag snabbare skaka av mig det och gå vidare med ett lätt hjärta.
Levande Föda i Värmland
På fredag ska jag sedan resa vidare till ett "Levande Föda" center i Värmland där jag ska gå en kurs över helgen och få äta fräsch levande näringsrik mat. "Levande föda" eller "Raw food" som man nu oftast säger innebär att man inte kokar maten utan äter den rå som den är. Råa frukter, grönsaker och bär innehåller ju så mycket mer näring än när vi har kokat dem. Ofta blandar man även frukterna och grönakerna med nötter och frön vilket ger mer protein och en mättnadskänsla. Jag har tidigare ätit Levande föda i perioder och vet att jag mår så bra och känner mig så pigg, harmonisk och levande då. När man har ätit det en period tycker man även att det smakar sååå gott och att den kokta maten inte smakar så mycket längre. Därmed tänkte jag att den här helgen kunde bli en inspirationskick att komma igång lite mer med sådan mat Det ska även bli underbart att själv få vara kursdeltagare och bara bli omhändertagen en hel helg.
Gå gärna in på deras härliga hemsida som förresten Susanne har gjort som även har designat Mundekullas hemsida. www.livingfood.se

2 kommentarer:

  1. Avundsjuk! :) Är inne på vecka 4 av en 100 dagar Raw Food challenge, och tycker det är jättespännande hur mycket som händer i kroppen med energi och rening. Det är ett ställe i Värmland jag vill åka till, kanske är det samma - kommer inte in där på sidan. Ha en fin resa.

    SvaraRadera
  2. Vad kul Adina. Det är i Värmland jag varit på "Living food" och det är ett jättebra ställe som jag varmt vill rekommendera. Ska skriva mer om det imnorgon. Vad kul att du med äter raw food... Anne

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig