onsdag 1 april 2009

Ge dig själv meningsfulll tid

Här kommer lite mer tankar med anknytning till det senaste inlägget. Det jag ville dela är en känsla av att vi faktiskt kan släppa en hel del aktiviteter som inte ger oss djup mening. Samt att det är viktigt att lyssna till vad som känns kul och inspirerande och vad som känns mer som ett måste eller borde.
Jag och Peter blir tex ofta inbjudna till bröllop, födelsedagsfester m.m. då vi har ett stort nätverk runtomkring oss. Jag känner dock att även om jag tycker mycket om dem som bjuder in oss så ger det mig mycket mer att träffa dem en och en eller i mindre grupper som ofta leder till djupare samtal. Jag har börjat respektera att där jag är just nu i livet, så njuter jag av egen tid för stillhet och reflexion eller tid att göra det jag tycker är kul och att vara kreativ.
Jag har också börjat känna mer och mer vilka uppgifter som ger mig mening och tillfredställelse och vilka som jag egetligen inte trivs så bra med och blir stressad över.
Därmed har jag delegerat
mycket till andra och avsagt mig en del saker. Tidigare trodde jag det var omöjligt, samt att jag var oumbärlig. Nu märker jag att det fungerar ännu bättre och att de som har tagit mina uppgifter finner glädje i dem och att ha mer huvudansvar samt att Peter tycker det är kul med en del saker som jag inte känner för. Därmed får jag tid att utveckla mina egna projekt vilket känns kul och även gynnar verksamhten och kursgården. När jag sysslar med det jag tycker om känner jag ofta en vilsam och glädejfylld känsla. När jag däremot gör det jag inte trivs med vill jag snabbt få det gjort och stressar lätt upp mig lite.
Det bor en nunna i mig
En del av mig längtar mer och mer efter stillhet, meditation och att leva ett mer vilsamt och enkelt liv. Jag har alltid facinerats av andliga kvinnor och män som har dedikerat sina liv till det inre växandet och den andliga vägen. Jag tror att jag i framtiden kommer att arrangera fler och fler retreater och så småningom längre retreater där vi kan ägna oss åt att vila, meditera, skapa, odla och läsa inspirerande texter samt njuta av naturen och bara vara. Blir du sugen ?

14 kommentarer:

 1. Tystnaden och eftertanken är en bristvara i dessa tider. :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det och vi behöver det så väl.. Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Yes. Låter underbart! Det behövs verkligen som kontrast till det samhälle många av oss lever i.
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 4. Kul att höra av dig Anneli. Jag har dej i min tanke om samverkan. Men känner nu att jag ska ta en sak i sänder och vila mer, det är en hel del nu när programmet för året ska ut. Men det käns fint att du finns. Kram Anne

  SvaraRadera
 5. ... och dansa och chanta och ge och få massage... Mundekulla kloster... :)

  SvaraRadera
 6. Javisst ska det vara dans och sång med Adina och gärna massage och annat som är skönt och njutningsfullt och mycket glädje och kreativitet.

  SvaraRadera
 7. Vila är viktigt! Här med...
  Vi har ju massor med tid. Njut av vårsolen. Kram Anneli

  SvaraRadera
 8. Visst har vi det och jag tror vi ska träffas fler gånger och prata mer så vi ser hur vi ev kan samverka.
  Ja visst har vi massor av tid. det skulle vi behöva säga till oss själva mer.. Ska ta det som en positiv affirmation idag. kram Anne

  SvaraRadera
 9. Var på ett jättskönt och svettigt Nia-pass med trummor här på morgonen och det visade sig att man kan köpa filmen, så jag har shoppat loss på några DVD-filmer! Kanske kan bli tillfälle att dela längre fram. Hoppas ni har en skön cykeltur.

  Kram
  Adina

  SvaraRadera
 10. Hur menar du är det en film med Niapasset,, Vi hade en skön cykeltur och paddlade även kanot..

  SvaraRadera
 11. Kenwin Alarmclock Cd heter väckarklockan med Cd som jag nämnde, vet inte om de har den fortfarande.. men som sagt så var det Claes Ohlsson jag köpte den på. Det är inte jättebra ljud så man ska nog inte använda den som en vanlig Cd men det är rätt okey och duger helt klart att vakna till...

  SvaraRadera
 12. Det är tre olika Nia-pass, ett med trummor, som säljs på DVD. Annars är instruktionsfilmerna exklusiva för Nia-lärarna att använda.

  Ja, jag hittade en variant på Clas Ohlsons hemsida som ser rätt rejäl ut, så jag ska kolla in på plats i veckan. Tack!

  SvaraRadera
 13. Tack för ditt underbara inlägg, blev så lycklig att hitta din blogg. Så full av gudinnevärme !! <3 Besök gärna min nyöppnade hemsida.
  www.peacequiet.se Jag driver tysta retreater för att människor skall få en plats där de kan höra sitt hjärta tala.
  Kram ! Charlotte

  SvaraRadera
 14. Tack Charlotte..kul att du tittade in här.. ska absolut kika in på din sida.. tysta retreater är ju underbart och vilket fint namn. "peacequite" KRAM Anne Solveig

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig