måndag 6 april 2009

Tid till självkärlek

Har ni tänkt på hur mycket tid en elitidrottman lägger ned på att bli bäst och vinna guld. Skulle du och jag lägga ned 1/10dels så mycket energi och tid på att tycka om oss själva och må bra så skulle det ske mirakel i våra liv. Tex kan vi börja varje morgon med att tänka positiva tankar om oss själva och leva oss in i att vi redan känner oss som vi vill känna oss lever på det sätt vi älskar och som ger oss glädje. Vi kan föreställa oss hur vi går genom dagen med en känlsa av lugn, frid, glädje, kärlek, styrka eller det som vi vill. Vi kan tänka att endast det goda kommer till oss idag. Vi kan under dagens gång stanna upp då och då och tänka positiva tankar om oss själva, andra och uppskatta allt gott vi redan har i vårt liv. Vi kan innan vi lägger oss tänka på vad vi har gjort som vi är nöjda med idag. Vi kan sända tacksamhet till det.
Vila, njuta och vara närvarande
Vi kan även stanna upp då och då och bara sluta ögonen och vila en stund i vårt eget varande. Vi kan även stanna upp och njuta av en vacker blomma, naturen, fågelsången, en frukt, en kopp té och ta in alla underbara färger och former vi ser. Vara närvarande och ta in våra nära och kära och den kärlek de har till oss. Vi kan även ge oss tid till något vi älskar, tex att måla, sjunga, läsa, få massage, vandra i naturen, lyssna till härlig musik. Allt detta gör att vi känner ännu mer kärlek till oss själva men också till andra och till livet. Ha en underbar dag och kom ihåg att njuta. Anne

4 kommentarer:

 1. Ja...jag undrar ofta över varför jag inte prioriterar mig själv mer, ger mig tid av kärlek och gör sådant som skapar glädje och njutning för mig. Mitt må-bra-konto skulle då alltid vara välfyllt som också andra skulle få glädje av.

  SvaraRadera
 2. Hej Carina ! Kul att du äntligen lyckades hitta nyckeln för att ta dig in rummet och skriva lite. Må Bra-konto är ju ett jättebra begrepp. Det ska jag använda mig av. Det är ju där vi ska satsa på att sätta in helt enkelt. Det är nog det mest trygga kontot vi kan sätta in på som garanterat ger oss utdelning. Tack för det. Anne

  SvaraRadera
 3. What you do for yourself – any gesture of kindness, any gesture of gentleness, any gesture of honesty and clear seeing toward yourself – will affect how you experience your world. In fact, it will transform how you experience the world.

  Pema Chödrön

  SvaraRadera
 4. Sååå vackert Adina tack .. jag lägger ut det på bloggen. kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig