torsdag 2 april 2009

En stilla dag

Ännu en stilla dag när naturen håller på att sakta vakna. Har suttit i solen och njutit en stund.
Linda som hjälper oss här berättade i morse om hur bra hon mår av att vara på sin gård utan el, ute i skogen där hon kan arbeta i lugn och ro utomhus, utan en tanke på tiden. Tänkte lite på vilket naturligt liv människor levde förr. Man arbetade och blev trött och sedan vilade man. Nu springer vi på gymet för att träna och sedan sitter vi och mediterar. Kanske saknar vi lite att göra något i ett naturligt sammanhang. Inte för att det var bättre förr, men ändå fanns det ju mycket som känns naturligt och bra, inte minst en lugnare takt. Vi pratade även om att korna hade namn, vilket fortfarande finns kvar inne i ladugården och djuren var en del av familjen.
Var uppe hos våra grannar, ett fint äldre par och satt en stund hos dem och pratade. De har kvar lugnet från gamla tider och det känns när man kommer in till dem. Fick med mig ägg från deras hönor som går ute och pickar och har ett bra liv här i Mundekulla.
Fick dessa rader av Adina.... som jag tycker passar fint.

Sitting silently
doing nothing
spring comes and
the grass grows by itself

4 kommentarer:

 1. Detta med ett hus på landet, kanske ett litet torp. Ingen telefon, ingen tv...bara stillhet. Det drömmer jag om - ofta. Jag vet inom mig att det skulle jag må så bra av. Jag tror att det skulle hjälpa mig att komma ännu närmare mig själv. Samhällets brus som jag lever i idag tar så mkt kraft ur mig. Jag hänger inte alltid med. Jag skulle verkligen behöva den stillheten - den som du får uppleva och delar med dig av just nu. Kram.

  SvaraRadera
 2. Vad fint du tänker Angelina. Håll kvar din dröm så kommer den bli verklighet.. så är det. Varför inte redan nu måla en bild av ditt torp precis så som du vill ha det. Det är en sådan kraft i att skriva ned och måla bilder, vips kanske du får låna ett torp eller hyra eller köpa eller det som passar dig just nu. En annan sak vi kan göra med drömmar är att ta ett steg närmare dem. Du kan tex hyra ett torp en vecka i sommar som ligger lugnt och bara vila. Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Hej Anne. Tack så hjärtligt för dina tips! Har faktiskt gjort en sk. visions-tavla. Där jag bland annat klippt ut bilder som symboliserar mina drömmar. Bland annat mitt drömboende. Har även skrivit upp stärkande meningar som jag fick via länken du lagt upp på Louise Hay. Att läsa dina inlägg ger mig alltid kraft och jätte bra tips vart jag kan "söka" vidare. Kram!!

  SvaraRadera
 4. Tack Kära Angelina ! Vad roligt att höra.. Jag har hört så många som gjort visioner över sitt drömhus eller lägenhet och som fått det de önskat eller ännu bättre. Så nästa steg är att vara vaken på små tecken eller impulser som kan leda till det man önskar.
  Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig