fredag 26 oktober 2012

Vi behöver tänka själva!

Jag vill dela det som kan vara till hjälp!
Jag vill vara en person som visar på det ljusa och sprider goda budskap. Jag tror på att vara för saker mer än emot...Jag tror på att det vi fokuserar på det växer. Men jag tror också på att inte blunda för det som är fel utan stå upp och säga ifrån när något känns galet. Därmed ser jag det som mitt personliga ansvar att dela med mig av det jag känner till och som kan vara till hjälp för andra. Speciellt viktigt känns det när det blir för mycket tokigheter som kan skada människor... eller när de ekonomiska vinstintressena tar över utan hänsyn till människor...

Medicinbolagen vill också tjäna pengar!
Den senaste tiden har jag lyft fram två ämnen som är ganska känsliga. Mitt i all Rosa band- jippo och gulliga rosa prylar har jag förstått att det är fler kvinnor som liksom jag, hellre skulle vilja gynna en rörelse som stod upp för hur vi kan bevara vår hälsa på ett naturligt sätt och som även lyfte fram alternativa metoder att läkas och gynnade en forskning som innefattade detta. Det känns som det finns ett behov av att vi som tänker i nya banor går samman och stärker varandra. I den värld vi lever i så styrs väldigt mycket av ekonomiska intressen. Det är viktigt att förstå att de stora medicin bolagen är också företag med ett syfte likt alla andra företag - att tjäna pengar. Det verkar som om många människor tror att medicinbolagen är som en slags läkare som vi blint kan lita till istället för att se att det finns enorma ekonomiska intressen bakom mediciner och vacciner. Detta behöver ju inte heller ses som ont utan bara för vad det är helt enkelt.

Ta del av olika information!
Med de ekonomiska resurser som finns så kan de ju påverka en hel del genom media m.m...Men när samhället går in och stödjer tex massvaccinering med Gardasil som det helt uppenbart finns en mängd tveksamheter omkring .... ja då bör vi sätta oss in i det hela lite mer på egen hand. Idag finns ju google och där kan man lätt bilda sig en egen uppfattning genom att läsa en mängd olika artiklar om ett visst ämne. Samt när vi gjort det... då kan vi samla alla pusselbitar och stanna upp, lyssna inåt till vår magkänsla och sedan följa den i tillit till att det beslut vi fattar är rätt vilket det än är och hur vi än väljer...

Viktigt att tänka själva!
Så med detta vill jag uppmuntra er alla kära Gudinnor, till att Tänka själva. Jag vet att de flesta av er som tittar in här säkert gör det redan och jag förstår att det är flera av er som kanske inte har tid att sätta er in i allt. Men genom historien har vi ju sett en mängd exempel på hur det som någon sagt var ofarligt senare blev klassat som något som vi skulle akta oss för...  Det är dags att lära nu och inse att vi måste ta reda på lite mer själva och lita till magkänslan...

Mer resurser borde satsas på att förebygga!  
Slutligen vill jag säga att jag tror inte allt är svart eller vitt... det mesta finns det en mängd mellanskiftningar i. Så självklart finns det mycket gott i Rosa bandet med... inte minst att så många kvinnor vill hjälpa varandra ... stödsupport är fint med... och deras hemsida finns även lite tankar om att livsstil och kost. Men tänk om de pengar som samlas in även kunde gå till lite mer förebyggande program, till mer forskning omkring hur vår hälsa och vår föda påverkar oss och hur vi därmed kan förebygga sjukdomar... tänk om de kunde gå till alternativ forskning, samt gynna forskning utan djurförsök där det idag finns mycket bättre och säkrare metoder som bara väntar på att användas och utvecklas mer... tänk om pengarna kunde gå till att finna ut hur vår miljö och livsstil påverkar oss samt även våra tankar och känslor.. Samt till att skapa ett forum för och lyfta fram alla de tusentals kvinnor som helats på naturliga sätt... Då kanske det skulle leda till att vi människor tog vår hälsa i egna händer och började leva sunt och botade oss själva på naturlig väg genom kosten och genom en sund livsstil och sunda tankar och känslor... Ja vi kanske inte ens skulle bli sjuka. Medicinbolagen skulle få finna andra sätt att tjäna pengar på...kanske kunde de bli hälsobolag istället:)

Den enskilda människan vill oftast väl!
Slutligen vill jag säga att jag tror ändå att enskilda människor i grunden ofta vill väl och gör det de tror är bra även om det förstås också kan vara en hel del färgat av ekonomiska intressen. Men det ligger mycket sanning i att Medicinbolag borde inte vara vinstdrivande företag.... som gynnas av att vi köper mer och mer mediciner. Det har funnit samhällen förut där läkaren istället fick betalt när människor höll sig friska. Det hade nog gjort en stor skillnad.

Vi är på väg in i den nya medvetenheten!
Det positiva är ändå att vi är på väg in i ett nytt medvetandeskifte där vi återigen inser hur viktigt det är att vi lever i harmoni med naturen och med Moder Jord ... att vi äter naturlig föda och strävar efter inre balans och harmoni...där vi även inser vår enorma inre kraft att vår hälsa och hela vårt liv i positiv riktning. Denna medvetenhet är på väg mer och mer och det känns gott och upplyftande och det handlar egentligen mer om en tidsfråga tills denna medvetenhet har spridit sig ännu mer. Tills dess vill jag uppmuntra dej att ta reda på saker själv när du är tveksam och följa det som känns rätt för dej. Tills dess kommer jag att fortsätta att lyssna mer till min intuition och känsla och till dem som är inne på en mer naturlig linje, för det känns sunt och rätt för mig.

Ha en fin helg!
Här är det soligt och vitt av frost och friskt ute så nu ska jag gå en promenad.
dela gärna dina tankar om detta ämne.

Kram Anne Solveig

Som lite balans till all annan information så vill jag dela denna film. Här kan du lyssna till kloka tankar av Ann-Charlotte Stewart som själv forskat inom cancer och bland annat delar med sig tankar om Gardasil.. i slutet efter ca 8,40 minuter pratar hon mer om det.


2 kommentarer:

  1. Just det här med mediciner är ett ämne som många människor inte alls vill diskutera. När jag fick MS ville jag ha tid att tänka på saken innan jag gick med på att börja ta bromsmedicin samt en kortisonbehandling. Vänner som inte ens har MS uppmanade mig då att ta medicinerna för det vet en ju att det är så en "ska" göra. I slutändan bestämde jag mig för att börja ta bromsmedicinerna men avstod från kortisonbehandlingen, eftersom det inte alls kändes bra (enligt behandling skulle jag ta 20 kortisonpiller om dagen, och det rekommenderade dagliga intaget var bara 3).

    Folk verkar generellt ha en väldigt negativ inställning till naturmedicin. Det är ingen som vill lyssna när jag föreslår att en fryser ner rönnbär och sedan äter ett om dagen när förkylningssäsongen närmar sig, men att pressa i sig antibiotika har de inga problem med. Folk är rädda för växter men inte för kemiska piller.

    SvaraRadera
  2. Tack Sigrid.. Modigt att du vågar gå din egen väg. Tack för tipset om rönnbär.. det lät spännande.. ska ut och plocka lite. Ja tyvärr förstår de flesta inte att naturen i många fall har mycket bättre och ofarligare sätt att bota och läka oss på. Men naturen har ju inga pengar att göra reklam för sig själv till skillnad från de kemiska pillren där det ofta finna massor med pengar... så det är vi kloka kvinnor som får lyssna till vårt sunda förnuft och sprida detta till varandra och tillsammans stärkas i de mer naturliga vägarna till hälsa... Tack att du delar. Anne

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig