tisdag 23 oktober 2012

Ska det vara ett Rosa band... eller?

Kära Gudinnor !
Nu vill jag dela något som kan vara ett lite känsligt ämne.. så varmt välkomna att dela era tankar för det finns säkert många sätt att se på detta och då lär vi oss alla mer. Mitt i denna tid då vi ser Rosa-band prylar överallt och det tas som en självklarhet att alla ska stödja Rosa bandet... så finns det många med mig som känner att de inte vill gynna detta. Kanske känns det inte rätt helt enkelt och då litar vi till vår intuition... kanske vet vi inte vad pengarna går till och vi får inga bra svar när vi frågar....kanske vill vi inte stödja forskning med djurförsök m.m. Jag vet inte om det är ett svenskt fenomen men kanske är vi i det här landet lite väl benägna att lita till auktoriteter som läkare, organisationer m.m. utan att ifrågasätta.. Jag har haft turen att växa upp med en mamma och pappa som alltid haft ett sunt tänkande när det gäller att undvika gifter och att leva naturligt och tänka själv. Därmed drar jag mina egna slutsatser innan jag följer med mängden...

Rosa bandet eller inte!
Jag vill först säga att Rosa bandet har en underbar intentionen att vi ska stödja varandra och hjälpa kvinnor som går igenom en cancer m.m. och det finns säkert massor med fina människor inom organisationen som vill hjälpa och jag tror även att de har ett fint supportsystem och att en del av forskningen är till nytta.... och så långt är ju allting väl. Men sen finns det även andra aspekter som jag funderat en del på....Hjälper Rosa bandet egentligen i grunden ...  eller är kan det till och med vara så att de stjälper ...borde de inte har mer fokus på hur vi kan bevara vår hälsa...

Därmed kändes det spännande att ta del av Dr Sherrill Sellmans tankar.
Sherril säger att symbolen "det rosa bandet" har förlorat sin mening då den är associerad med sånt som kan ge cancer... läs mer under länken nedan... Det finns även väldigt lite fokus i Rosa-bandet och cancerorganisationer på det som verkligen kan förhindra cancer och de erbjuder väldigt få alternativa behandlingsmetoder, menar hon. Det är även en anledning till att jag inte valt att stödja dem.

Det kan se väldigt bra ut på ytan
...och kvinnor dras känslomässigt till det här... vi vill ju vara goda och kärleksfulla och vi vill hjälpa ... men vi känner inte till de företag och organisationer som ligger bakom och som vill tjäna pengar på detta. Pengarna används i de flesta fall ett annat syfte än för att verkligen lära oss att ta hand om vår egen hälsa. "It's used for other purposes, rather then true education and healing and empowerment." 

 You got to wake up!
... säger hon.. "När kvinnor får riktig information så förstår de att de kan ta sin hälsa och sin framtid i egna händer och att bröstcancer behöver inte vara en del av deras liv. Men vi behöver lära oss hur vi kan ta hand om vår kropp, hur vi kan avgifta den, hur vi kan ge den rätt näring, samt hur våra känslor påverkar oss"... vi måste göra arbetet helt enkelt och ta ansvar för våra egen hälsa.

Det finns en mängd vägar att välja
Dessutom finns det idag en mängd naturliga sätt att hela bröstcancer på, vilket jag vet mycket väl efter att ha mött många kvinnor som helats på naturlig väg. Strålning är ju egentligen inte något våra kroppar mår bra av och det kan skada andra delar... Hon säger även att mammografi som ju också är strålning skulle kunna bidra till en ökad cancer!!?  och att det finns mycket säkrare metoder att använda när de gäller att regelbundet gå och kolla sig. När det gäller cellgifter så är det ju också mycket giftigt. En kropp som får cancer är redan en kropp som är toxic, där immunförsvaret inte fungerar riktigt... Skulle det inte vara fint om en organistation som Rosa bandet även kunde lyfta fram exempel på kvinnor som har helats på naturliga vägar.. vilket det finns massor som har gjort.

Lyssna vad som känns rätt väg för dig!
Vi kan välja nya vägar att återställa hälsan menar Sherrill, genom att se sjukdomen ur ett både fysiskt, psykiskt, mentalt och andliga  perspektiv.. genom att rena, avgifta, hela oss själva emotionellt och öppna oss för vår andliga helande kraft..  Skulle du bli sjuk så säger hon: - Se de olika möjligheter du har att helas.. samla dem i en korg...och sätt dig sen ner och känn efter vad som känns rätt för dig... lyssna inåt så kommer du bli vägledd till de människor och behandlingar som kommer att hela dig. Fatta inga beslut från rädslan.. du behöver tid att verkligen lyssna inåt och finna din väg...

I allt helande sker ett uppvaknande
Var medveten om att så många andra människor kommer ha synpunkter på hur du kan helas och vad som är bäst för dig.. ibland kan de vara så pushiga om vad som är din bästa väg. Det kan vara svårt när ens familj och andra har en massa synpunkter.. men slutligen måste vi finna vår väg och ha styrkan och modet att vandra den även när det kommer till en helande resa. Samt att alla helande resor är slutligen andligt uppvaknande.. som hjälper dig växa och utvecklas och förstå ännu mer vem du är och varför du är här.

Jag tänker så här
...med utgångspunkt från Sherrills, Bruce Lipton, Anita Moorjanis och mina egen tankar och erfarenheter.
Eftersom det finns så många faktorer inblandade när det gäller hälsa och sjukdom så är det inte alltid så enkelt att säga att en viss väg passar alla. Det kan vara så att om vi verkligen tror på den konventionella medicinen och känner oss trygga med den och är omgivna av andra som också tror på detta så kan det vara den bästa vägen för oss. Även om det är mycket tufft för kroppen med strålning och cellgifter. Men eftersom vår tro och våra tankar påverkar så mycket så är det viktigt att följa det vi själva tror på

Medan om vi är öppna för alternativa metoder och tror på att vi kan återställa kroppens balans på ett naturligt sätt genom att avgifta oss och tillföra ny ren näring samt hela och läka oss själva känslomässigt....samt har människor omkring oss som tror på detta med då kan vi känna oss trygga i den metoden som även är mer skonsam och läkande för kroppen.

Skulle du ha en sjukdom  i ditt liv nu eller i framtiden.
1. Se det som ett budskap från din kropp -  att du behöver finna din inre balans.
2. Tag reda på vilka olika möjligheter du har att helas
3. Sätt dig sen lugnt tillrätta och lyssna inåt och känn efter vad som känns rätt för dig.
4. Tag sedan steg i den riktningen.. att göra det vi tror på hjälper också mycket till i vårt helande.
5. Omge dig med människor som tror på ditt tillfrisknade och ger dig support och stöd i den väg du valt
6. Vet att din kropp har en enorm förmåga att läkas när du hjälper den.
7. Känn ingen skuld eller att du har gjort fel.. du har alltid gjort det bästa du kunnat
8. Ge dig själv massor med kärlek och uppskattning hela vägen.

Tacksamhet och medkänsla helar!
Samt Sherill berättade även att genom forskning vet man att stress och gifter kan påverka vår DNA i negativ riktning som gör att våra celler inte utvecklas normalt....men vad man också har upptäckt är det som kan reparera den här lilla "svansen" på DNA som har skadats ...är att vara i ett tillstånd av Tacksamhet och medkänsla. Att känna frid inom oss...och medkänsla med oss själva och andra. Att mediterar, slappna av, bli upplyft av andra inspirerande människor är också en god hjälp.

Samt ta ett steg i sänder...
Börja med något som gör att du mår bättre... då blir det enklare... samt var i kontakt med andra människor och grupper som är fokuserade på att växa och lära och helas tillsammans...

Här är artikeln som kan ge ett nytt perspektiv på rosa bandet.. Läs mer
Vill du veta mer om Sherill .. se hennes hemsida: www.whatwomenmustknow.com
eller se denna film nedan som jag baserat en del av tankarna i artikeln på.6 kommentarer:

 1. Jag håller med mycket här, delar dina (och drns) tankar om hälsa och Rosa bandet. Jag råkade välja den rosa läppceratet på Apoteket men ångrade mig; nu blir jag ständigt påmind om det. Tycker också att man bör lägga energin på hälsoarbete och riktig information, där man stödjer kvinnors hälsa i grund och botten. (Kanske vill man fortfarande inte se kvinnor lyckliga och starka?! och i eget fullt ansvar & kontroll.)

  Stor kram -- tack!!

  SvaraRadera
 2. Tack Ingrid... tror jag läste lite tankar av dej för flera år sen om att du inte heller var så mycket för rosa bandet... tyckte det var modigt av dej då att uttrycka det och det kändes befriande...Läs gärna artikeln längst ned också.. väldigt upplysande när det gäller vinstintressen m.m. .. Samt att som du säger så viktigt att istället lägga pengar på information och sunt hälsoarbete.

  SvaraRadera
 3. Tack Anne för att du påminner oss om att vi behöver tänka lite själva och inte svälja allt! Håller med dig om mycket - det känns inte bra med alla dessa prylar som sprids i samband med kampanjen. Det vore guld värt med lite fler nyanser i all information angående både bröstcancer och behandlingsmetoder.
  Bra jobbat! Kram Susan

  SvaraRadera
 4. Vad glad jag blir att höra att du med tänker i de här banorna... och som du säger så mycket prylar ... ja det behövs annan och mer nyanserad och sund information och kunskap.
  KRAM Anne och vad kul att ses snart!

  SvaraRadera
 5. Fint Anne att du ger dig in i denna infekterade och lite"förbjudna" debatt ... Jag håller med i mycket och spontant känns all denna "propaganda" tämligen förtryckande som vi kvinnor utsätts för i synnerhet en gång om året i samband med detta rosa band ... Jag har länge bara känt obehag och motstånd till detta lilla band!
  Jag vet egentligen inte hur lätt det är att söka alternativa läkningsvägar i vårt läkemedels- och sjukvårdsstyrda land ... här där det t o m enl svenska lag är förbjudet att behandla en cancersjuk person med alternativ medicin eller komplementära behandlingsmetoder! Det är ju inte ens tillåtet för mig att själv söka alternativ hjälp om jag har drabbats - med andra ord äger jag min egna kropp??? Detta anser jag skapat mycket rädsla och driver oss just till sjukvård vi kanske inte egentligen skulle önska oss ... och många går troget på mammografi utan att tänka ...
  Åh detta känns värdefullt att diskutera mer!
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Underbart att höra Anita!
  Ja detta borde absolut lyftas fram och diskuteras mer.. samt att det borde vara mycket klart vad pengarna går till. Samt i dessa tider när ändå så många människor som söker alternativa vägar till att läka och även vetenskapen bekräftar att våra celler påverkas i hög grad av våra tankar, känslor och vårt levnadssätt... då känns det ju självklart att detta skulle lyftas fram när det gäller cancerorganisationer... men när pengarna styr så....Ja vi måste ta saken i egna händer. KRAM Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig