fredag 19 oktober 2012

En ny värld genom ett skifte i medvetandeperspektiv!


"I am a beautiful magnificance beings of the universe" 
Vi kan leva från ett medvetande där vi vet att vi är ett med allt och alla .. där vi vet att endast kärleken är sann...och vi vet att alla varelser bär denna kärlek...... där allt är väl.. där vi alltid är älskade.. där vi alltid är trygga... för vi vet att vi i grunden är eviga själar... på en resa mot ljuset.


Målning av Anne Solveig

Jag längtar efter en annan verklighet!
Även om jag i grunden har en ljus och positiv livssyn så kan jag emellanåt tycka att det är så smärtsamt hur vi behandlar varandra, djuren och Moder Jord på den här planeten. Det känns ofta som om jag och flera andra kommer från en annan planet och inte kan fatta hur en del saker sker här... Igår kväll hade jag igen den känslan av att; Nu räcker det...och jag sände ut en stark önskan om -  Hur kan jag leva här och njuta av livet och även hjälpa andra på vägen?.. och när vi ber så får vi ju alltid svar.. I morse när jag slog upp en sida i
A Course in Miracles,  stod det...

Beyond this world there is a world I want!
"Our emphasis it not on giving up the world but on exchanging it for what is far more satisfying, filled with joy and capable of offering you peace. Think you this world can offer that to you?
 ...texten fortsätter: The world you se is merciless indeed, unstable, cruel, unconcerned with you, it takes away all things that you have cherished for a while. No lasting love is found for none is here. This is a world of time where all things end.

....men så fortsätter texten:
Is it a loss to find a world instead where losing is impossible; where love endures forever, hate cannot exist and venegance has no meaning? Is it loss to find all things you really want, and know they have no ending and they will remain exactly as you want them throughout time? Yet even they will be exchanged at last for what we cannot speak of, for you go from there to where words fail entirely, into a silence where the language is unspoken and yet surely understood.  And The Godess herself speaks to Her daughters and sons as they speaks to Her. Their language has no words for what they say cannot be symbolized. Their knowledge is direct and wholly shared and wholly known.

"The feeling of complete , pure unconditional love 
was unlike anything I'd known before" 
Anita Moorjani

Anita Moorjani beskriver i sin nära döden upplevelse hur hon befann sig i en verklighet där hon var ett med allt och alla...I detta tillstånd kände hon glädje och en jublande lycka. Hon visste att hon var så älskad.  "I was able to look at myself and saw that I was a beautiful being of the universe" Anita beskriver också hur hon upplevde att detta tillstånd kändes så mycket mer sant och äkta än det liv hon var van att leva... och att det kändes som att hon hade vaknat upp.

Vi kan välja den verklighet vi vill leva i!
Jag tror att vi har ett val som handlar om att antingen kan vi ha vårt fokus i den här världen och alla de små detaljer och bekymmer vi upplever här.. Vi kan fortsätta att döma oss själva och andra och tro att vi bara är en kropp som sedan dör... och det hela kanske då känns ganska meningslöst.

Eller kan vi välja ett nytt perspektiv...
...  Vi kan leva från ett medvetande där vi vet att vi är ett med allt och alla .. där vi vet att endast kärleken är sann...och vi vet att alla varelser bär denna kärlek...... där allt är väl.. där vi alltid är älskade.. där vi alltid är trygga... för vi vet att vi i grunden är eviga själar...på en resa mot ljuset.

Vi kan helt enkelt skifta perspektiv och bestämma oss för vilken verklighet vi vill tro på och leva efter.... och den vi väljer kommer vi uppleva... för väljer vi kärlek så kommer vi se och uppleva mer och mer kärlek... men väljer vi smärtan så kommer vi att se och uppleva den mer och mer. Det betyder inte att vi inte ska hjälpa varandra.... Men hjälpen är ofta mer att se en annan person som den hon i sanning är ... se hennes inre styrka, kärlek m.m. hjälpa henne att få tillit till sig själv..... samt att vi hjälper andra bäst genom att vara kvar i vårt inre ljus och vår inre frid... och genom att var i vårt sanna varande påminna dem om deras sanna varande, medvetna om att bakom det vi ser så är vi alla på en resa till mer och mer ljus och kärlek... 

Den nya världen - ett skifte i medvetandet!
Jag tror den nya världen kommer med ett skifte i vårt medvetande-perspektiv... När vi lever från det medvetandetillståndet som Anita och ACIM beskriver... då slutar vi att agera från rädsla och istället agerar vi från vårt inre ljus och vår inre kärlek och från ett medvetande om att vi alla är kärlek och vi alla är ett.... och DÅ KAN DEN NYA VÄRLDEN FÖDAS FRAM.... även här på jorden... och som det sägs
"Himmelen och jorden kan bli ett"Målning av Anne Solveig

"Where youre treasure is, there will your heart be also."
Matteus

How far away from this are you who stay bound to this world. 
And yet how near are you, when you exchange it for the world you want.
ACIM


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig