måndag 15 oktober 2012

Bruce Lipton & Epigenetic

Om du eller någon närstående blir sjuk i framtiden så kan det vara mycket bra att ha den kunskap som Bruce Lipton förmedlar. Det kan rädda ditt/ert liv samt göra att ni kan ta er igenom sjukdomen på ett mycket enklare sätt. Men hans budskap kan även hjälpa dig att förstå hur du kan fortsätta att hålla dig frisk!

Epigenetic =
Science of selfempower
You control every aspect of your genetic"
Bruce Lipton

Kärlek helar bekräftas av vetenskapen!
För en tid sen skrev jag mycket om Anita Moorjani och hennes upplevelse av cancer och hennes insikt att det är rädsla som skapar sjukdom och kärlek som helar. När jag nu i helgen lyssnade till Bruce Lipton så förstår jag lite mer hur det fungerar rent fysiskt och vetenskapligt också.

Stress och rädsla göra att våra celler blir störda
Våra celler i våra kroppar påverkas ju hela tiden av den omgivning vi befinner oss i... den föda vi äter.. men väldigt mycket av våra tankar och känslor. Rädsla skapar t.ex en  mekanism i kroppen som gör oss beredda att snabbt fly och drar ut blodet i armarna och benen... För tusentals år sedan när vi kunde bli jagade av djur m.m. så var detta ju mycket bra och det ledde till att människor sprang och använde kroppen och när de sedan kom tillbaka så kunde kroppen hitta tillbaka till sitt naturliga tillstånd. Men idag när vi sitter stilla mycket och lever mer under ständig stress då skapar långvarig stress det ett tillstånd i kroppen som påverkar våra celler i negativ bemärkelse.

Kärlek, njutning, glädje, attraktion - då mår cellerna bra
När du har en god känsla inom dig och känner t.ex kärlek, attraktion eller njuter av närhet och massage, då höjs dopamin, oxytocin och vassopressin och dina celler mår bra av detta. När du däremot känner oro, aggression då sänks serotonin och dina celler mår sämre...ja ungefär så i alla fall. Eller enklare uttryckt: Att känna kärlek till sig själv gör att vi mår bra och då mår även våra celler bra. Därmed är Kärleken till oss själva som även Louise L Hay alltid har sagt ...det allra viktigaste för att vi ska helas.

"Love change the chemistry of the blood
The cells grow beautifully"

Det är vi som styr våra gener.
Det Bruce upptäckte var att när han hade celler i en behållare och sedan flyttade dem till en mer "sjuk" omgivng så blev de sjuka... när han sen flyttade tillbaka dem till den friska omgivningen så blev de friska. Epigenetic handlar mycket om Control above our genes.. Epi = above  Genetic= genes. Länge har det funnits en dogma som säger att våra gener styr oss.. och därmed har människor trott att om deras släktingar haft vissa sjukdomar så är det stor risk att de med ska få dem. Många har dock misstänkt att det inte är  det genetiska arvet som påverkar utan mer att vi ärver och tar till oss ett visst sätt att tänka och se på världen. Vilket det ju ligger mycket i också.

"Genes can't control your biology
genes control nothing
You control the genes!

Epigenetic visar att generna inte alls styr oss... utan vi styr dem genom: 
Environment = omgivning... andra människors tankar... miljö gifter...m.m.
Perception = Hur vi uppfattar och ser på oss själva och världen.
Beleif = Våra tankar och vårt trossystem

Det finns ett fundamentalt fel i det västerländska synsättet
....när det gäller sjukdomar och det handlar om att vi inte frågar oss så mycket varför en viss sjukdom har skapats.. utan mer fokuserar på att lindra symptomet. Om vi hade lagt mer forskning och fokus på varför en sjukdom skapas så hade vi troligen kommit på hur vi kan hela den på ett mer naturligt sätt. Men självklart ligger det inte i medicinbolagens intresse. Dessutom ser den västerländska läkekonsten sjukdomar och cancer i synnerhet som något som kommer utifrån och ska bekämpas.. vilket ju även skapar rädsla som i sin tur kan ge mer cancer!!!! .. istället för att som i öst och inom ayurveda se det som ett tecken på obalans som kan helas genom att hitta tillbaka till balansen igen... då blir sjukdomen mer en gåva och det känns ju även som ett mer harmoniskt synsätt.

"You can keep your stupid lifestyle but I give you these pills"
Ja det är ungefär det budskap de flesta får när de går till en läkare menar Bruce... de säger det inte rakt ut men det är få läkare som ger patienten råd när det gäller livsstil och tankesätt. De flesta ger bara mediciner och Bruce menar att mediciner har väldigt liten verkan om vi bortser från den placeboeffekt de har om vi tror på dem.. Dessutom skadar de ju ofta och ger biverkningar och Bruce nämnde att mediciner ligger högst på listan över det som orsaker dödsfall i USA!!

Så det finns mycket bättre sätt att ta hand om dej på
Dina celler är som miniatyrmänniskor... de är levande och du kan prata med dem och se till att de mår bra.. de har en personlighet och de kommunicerar med varandra.. deras behov är samma som ditt.. de tycker om näring men drar sig bort från gifter... och de mår mycket bra av kärlek och glädje.

"The mind is the sole governing agency of the body"
 Bruce Lipton

Våra tankar och energi från vår omgivning är så mycket kraftfullare!
Bruce säger att vibrational signals.. från våra tankar m.m. är 100% mer effektiva än medicinska signaler för kroppen. Dessutom ger de inte som medicinerna några biverkningar. Han menar även att vår kost och livsstil är mycket betydelsefull.

Liten sammanfattning av Bruce tankar.
Se till att ha roligt och känna kärlek till dig själv och andra och njut av ditt liv.. syssla med det som ger dig glädje... Samt umgås med människor du trivs med... ät ekologisk näringsrik och giftfri mat så mycket du kan men bli inte obsessed i det heller.. njut av livet. Samt rör på dej regelbundet... och blir du ändå sjuk se det som ett tecken på att stanna upp och hitta tillbaka till balansen.. fokusera ännu mer på kärlek och glädje och att du har kul... samt om du väljer en behandling, eller medicin - välj det du tror på, skulle jag vilja tillägga då våra "beleifs" spelar så stor roll...

"We are so much more powerful than we think we are!
Take this and share with others
and all of us will be on this planet 
and experience Heaven on Earth"
Bruce Lipton

Här får du en kort och bra sammanfattning av en del av Bruce budskap!


6 kommentarer:

 1. Tack Anne! Jag fick mycket tankar av denna (och den förra, men särskilt denna), därför att jag känner igen mycket av mina egna tankar -- men en sak blev stor nu när jag läste in hans budskap och det var Motståndet! Motståndet mot att förändras (positivt) är ibland enormt, särskilt i ett land där man kanske hellre av räsla ser sig själv som lätt sjuk än uppnår sina drömmar... Rädlsan för att lyckas kan vara jättestor! (Att Lyckas tänker jag mig vara att uppnåa sina drömmar & mål).

  Jag har verkligen fått kämpa med motståndet!

  Just ikväll gjorde jag (efter läst detta), en EFT tapping med affiramtioner som "I feel grateful//I allow the resistance of feeling grateful//I know it's only fear//Because it is change//I am safe//I allow the resistance of feeling safe//Because it's only fear//because it is change//I am safe//". Osv. :)

  TACK för Bruce!!

  Oj, vad långt det blev!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja det har du så rätt i Ingrid! Så bra uttryckt.. "hellre ser sig som sjuk än förverkligar våra drömmar".. och ändå är ju det själva meningen med livet.. att vara dem vi är fullt ut och syssla med det vi älskar... men jag har själv hittat på tusen andra saker... men nu är det nog med det känns det som. Samt vad bra att du påminner mig om EFT. jag har gått några sessioner i TFT som var mycket omv'lvande och superbra... ska lära mej mer om tapping ... Bruce rekommenderar det med. KRAM

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för detta! Så otroligt givande......
  Har läst de här raderna flera gånger, och idag tittade jag in för att göra det igen.

  Ja, jag har sett filmen "Eat, pray and love" och den är så bra. Gillar den så mycket. Det är märkligt för dagarna innan du skrev inne hos mig så gick jag tänkte på den där filmen och blev så sugen på att se den igen. Så kom du in med en liten påminnelse till mig så där :) TACK!

  Ha det fint och tack för solskenet som du sprider!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Varmt Tack Kära Mia! Det betyder så mycket att vi som tänker i det nya medvetandet stärker varandra

  ...och jag har bara läst boken men inte sett filmen så jag vill se filmen med... men har hört att boken har en del som inte filmen har.. bland annat har hon ju en härlig humor med.. vet inte om den kommer fram i filmen.... Men den har säkert annat istället...KRAM

  SvaraRadera
 5. Hej Anne! Vilken bra sammanfattning av Liptons tankar och ideer!

  Jag tycker Bruce är fantastiskt bra på att förklara komplicerade saker på ett enkelt sätt.

  För några år sedan översatte jag hans bok "The Biology of Belief" till svenska och det finns möjlighet att läsa ett utdrag ur boken på http://medvetenandning.se/produkt/tro-dogmer-och-biologi/.

  Vänligen
  Anders

  SvaraRadera
 6. Vad glad jag blir att höra det Anders och vad kul att du översatt boken... kikade in på din fina hemsida och förstod att du är Andningsmannen som min syster intervjuade... underbart sammanträffande... Ha det gott .. ska läsa mer om Andning hos dej.. det är ju såå viktigt. Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig