söndag 16 oktober 2011

Sunday Spirit Inspiration! - Att verkligen lyssna djupt inåt - är skillnaden!

I det djupaste inre rummet talar hjärtat tydligt.
Jag har denna helg fått en erfarenhet av hur en Retreat i tystnad kan göra att jag kommer hem och landar djupare i mig själv i en plats där allt känns mer klart och tydligt. Vilket ju inte minst är viktigt när vi ska fatta ett stort beslut.Jag har tidigare försökt att lyssna inåt under den här beslutsprocessen. Samtidigt har sinnet försökt att lösa det och se olika perspektiv av det hela... Så här i efterhand kan jag se att det krävdes lite mer stillhet och tystnad för att sjunka ner och kunna lyssna tillräckligt djupt...

Det krävdes lite mer tid och utrymme.
Jag inser skillnanden mellan att verkligen känna något på djupet mot att försöka stanna upp en stund och lyssna inåt när jag är uppe de dagliga göromålen. Det krävs lite mer tid och utrymme för att komma ner så mycket i varv att jag verkligen kunde lyssna inåt.. och släppa tankarna ... Det krävs utrymme och stillhet för hjärtat att kunna tala... och för att verkligen känna djupt innerst inne vad som känns rätt. När vi befinner oss i den stillheten och det utrymmet kan Gudinnan också ge oss nya perspektiv.. visa oss på nya visioner eller på dem vi tappat bort... och då blir situationen mer tydlig även för sinnet.

Den närmaste tiden funderingar har fyllt en viktig funktion.
Så nu närmar sej beslutsprocessen ett slut - i alla fall för en längre tid...  Det jag varit inne i har ändå fyllt en tydlig funktion för mig. Det har lyft fram min livsituation och min "life purpose" lite tydligare. När jag går vidare nu vet jag ännu mer vad jag djupast vill i livet.. samt hur jag skulle kunna skapa det ännu mer.. Jag har också mer tillit till att det jag inte väljer nu det kan jag välja senare och kanske på ett ännu mer ljust och enkelt och självklart sätt... Jag tror ändå att ett val ska kännas fullkomligt rätt när vi väl tar det.

Är valet i linje med din "Lifepurpose"
Det jag ytterligare fick till mig tydligare igår var...När vi står inför ett val eller en ny möjlighet så är det viktigt att titta på om det hjälper oss att fullfölja vår lifepurpose..  Den livsuppgift som vi alla har är ju att hitta hem till oss själva och till Gud/Gudinnan inom oss. Sedan har vi som jag ser det även en "unik lifepurpose eller mission" .. en väg vi ska vandra som är unik för oss.. en väg som kan ge oss en möjllighet att sprida ljus men även att växa själva som människor och närma oss ljuset inom oss.. en väg som innebär att vi kan använda våra unika gåvor och talanger för den här plantetens och andras bästa. Är valet i enlighet med den vägen och det känns fullkomligt rätt djupast innerst inne.. Ja då är Gudinnan och alla goda krafter i universum med oss.

Så nu kan jag ju snart berätta vad det handlade om med... Kram.

2 kommentarer:

 1. Spännande, spännande! Och jag klurar mycket på det här med mitt Life Purpose. Just nu sprudlar det idéer inom mig och jag märker att om jag vill ha något så kan jag få det ganska lätt och snabbt.

  Frågan är då vad mitt verkliga mål i livet är. Vad är viktigast för mig och för denna aktivitet mig dit?

  Har lyssnat mycket på Leonies föreläsra men känner nu att det blir lite för mycket information och att jag nu ska ta mig tid att verkligen lyssna in.

  Svaren finns ju inom mig som sagt. Det är dags att våga se dem och sen formulera dem högt. Sedan kan jag ta de steg som behövs för att nå dit.

  Jag tror också att ett projekt måste kännas helt rätt (trots små räsdlor som dyker upp) för att vara helt rätt.

  TACK för att du delar med dig så generöst av din resa, Anne. Det ger mycket : ).

  Kramar, Karina

  SvaraRadera
 2. Tack Karina! ja det finns en tid för allt.. en tid att lyssna på andra och få inspiration och sen en tid att dyka inåt och verkligen lyssna till sig själv. Men innan vi gör det så är det ju faktiskt bra at samla en massa inspiration och visdom från andra med...

  Det låter spännande med din resa med Karina.. ett sätt att välja kan ju vara att känna efter - Vad ger mig mest glädje.. Jag tror att du har en massa kapacitet.. men vad är det som du brukar göra av dig självt.. som du älskar mest?

  Tack för att du med delar med dig så generöst... Lycka till kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig