torsdag 6 oktober 2011

I've got All the reasons to follow my heart!

Every reason to follow your heart!
När jag öpnnade facebook i morse var det flera vänner som hade delat med sig nedanstående citat av Steve Jobs, grundare av Apple ... De blir desto starkare då de kommer från en man som genom sina val gjort en Stor skillnad i världen och som under 7 års tid levde medveten om att han snart kunde dö.

"Remembering that I’ll be dead soon is the most important tool I’ve ever encountered to help me make the big choices in life. Because almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important. Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart."

Så när hjärtat talar.. följ det...
Hjärnan och sinnet kan ha tusen argument för att du inte ska göra det.. speciellt om det är en större förändring...det kommer visa dej hemska bilder av vad som kan hända och det kommer väcka rädslor inom dig... men så fort de stillar sig så kommer hjärtat att tala igen och igen.. och är det ett val i samklang med ditt hjärta så kommer du en dag att lyssna och höra det... och när du väl har valt detta då kommer sinnet och egot att tystna för nu är det ju redan gjort.. då kan hjärtat ge dig sin underbara vision som låg gömd under rädslan och tvivlet.

Så att stilla sig och hitta hem är steg ett.
Vila i hjärtat.... utifrån den närvaron kan en sann impuls komma som får oss att agera i en viss riktning... vi bara går upp och tar tag i det...  vi agerar.. När sinnet ska besluta så väger det för och emot.. fram och tillbaka.. tänk om det blir fel.. Men hjärtat vet att Alla val kan bli rätt.. men just nu finns det kanske ändå ett val som lockar lite mer.. som känns mer glädjefullt...inspirerande...och som för dig vidare i den riktning du är menad..

Gudinna stödjer oss i hjärtats val.
...och hur kan det inte bli bra när hon finns med oss på vägen...Om valet inte är klart ännu så hitta hem igen till sanningen och närvaron i ditt hjärta.. sluta att tänka och fundera... och hitta hem till tryggheten...  Plötsligt så kommer du veta hur du ska göra.. eller i alla fall veta nästa steg i processen... det kommer komma tusen änglar till din hjälp som alla puttar dig vidare i hjärtats riktning... och när det är dags.. tar du steget och det känns fullkomligt rätt.. Innan dess väntar du i tillit och du ber om vägledning till klarhet .. vägledning till ett nästa steg.

Alla vägval kan bli bra och rätt.
Det handlar om att "Line up" ... med det som känns bäst just nu helt enkelt.. (som Esther Hicks säger)  för att kunna göra det kan det vara fint att se hur båda vägvalen faktiskt kan bli mycket bra..... och när vi sedan beslutat oss och valt.. då är det bästa att tänka ut alla anledningar till att detta vägval är rätt.. och då blir det ju det. "Make a desicion and make the desicion right"

Gudinna är med oss..
...hur skulle hon som viskat detta i vårt öra inte kunna vara med oss och se till att allt sker till det bästa på vägen... Vi behöver dock inte ta större steg än vi är mogna för... men ibland kan det vara en process i att bli mogen för ett större beslut och det kan ta lite tid...  då är det fint om vi kan låta det ta den tiden.... men vi kanske ändå inte kommer fram till en punkt när det känns helt tryggt.... men en dag kommer vi att välja och det kommer att bli bra... och vi kan alltid välja på nytt... för det är så livet fungerar.

Ja jag är på väg när det gäller mitt val ... det får ta en stund till att landa.

Det som jag skrivit idag.. känns som att det kom till mig nu för att jag behöver det...men kanske kan det stärka någon annan också.

5 kommentarer:

 1. Tusen tack - detta kan jag applicera på mitt nuvarande liv...och få styrka genom! Har förstått hjärtat & själens kraft, att den måste finnas med, i varje val vi gör. Så vi orkar. Genom dalen upp på berget och kan titta på stjärnorna, känna deras puls.

  Jag bär med mig dina ord på min resa...valet jag gör, stora grejer. Är nyfiken på ditt - men håll hemligt tills det känns okej att berätta, så klart... :)

  Tack!

  SvaraRadera
 2. Tack Ingrid.. fint att höra. Ja hjärtat och själen måste finnas med i våra val...spännande att höra att du har stora grejor på gång med .. vi får berätta sen när vi landat..kram

  SvaraRadera
 3. Ett fint inlägg som jag kan känna igen mig själv i.

  Tack och kram! /Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Goa härliga vackra Anne! Tänker alltid att jag skall läsa din blogg oftare, men så blir det aldrig av.... Vad härligt du skriver. Och sant! För min del har jag problemet att hjärnan kommer på alla dessa bra planer och tankar, men får inte med sig hjärtat och själen riktigt. Så det faller tyvärr platt oftast :( Men mitt nya projekt, där är hjärtat med till 110%, det är hjärnan som nästan inte hänger med. Härligt! Jag hr skapt Spindelmor's Topplista (http://www.spindelmor.se/topplista Sveriges end rankande topplista för andlig och Gudinnliga sidor och bloggar! Lägg gärna till din vackra blogg/sida för möjligheten att öka synligheten för Gudinnerummet!

  SvaraRadera
 5. Tack Anna-Karin du kloka kvinna och Gudinna.. fint att höra / kram

  Tack Anna.. låter underbart med en topplista för andliga och Gudinneliga sidor.. ska kolla upp det... Underbart att du följer ditt hjärta.. kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig